/web/webpont.com/kcs/html/_Main_/index.html
Megosztás
Értékelés

MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: A KÜZDELEM DOMINÁLT

értékelés
Értékeljen
Az utóbbi években igazi rangadó jellegű mérkőzéseket játszott a két csapat, nem volt másképpen most sem.

Az utóbbi években igazi rangadó jellegű mérkőzéseket játszott a két csapat, így ez nem volt másképpen most sem. A hazaiak az idei évben komoly tervekkel kezdték meg a bajnokságot, céljuk a bajnoki döntő és a bajnoki cím. A karcagi alakulat évek óta meghatározó szereplője a felsőházi rájátszásnak és ebben az évben is így gondolják. A Baglyok csapatában szinte minden posztra jut két hasonló kaliberű játékos, a kunságiaknál pedig a szokásos öt-hat kezdő játékos mellé ebben az évben több fiatalt is beépítettek, nagyon helyesen, így veszik fel a harcot a többiekkel. Sajnos sok néző nem volt kíváncsi a rangadóra, de akik jelen voltak, azok „igazi” kosár fanatikusok, hozzátartozók, valamint más csapatok tagjai. Nem jól kezdődött a mérkőzés a hazaiaknak, hiszen nem nagyon találtak a gyűrűbe, illetve nem nagyon találták egymást a játékosok a pályán, sok hiba jellemezte a játékukat. Az egyetlen szerencséjük az volt, hogy a látogatók sem voltak túl acélosak a támadások során, így csupán négy pontos vezetéssel zárult az első negyed (9-13). A folytatásban úgy tűnt, magára találtak a Forgácsék, ennek köszönhetően kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették, igaz csak két-három pontos, de ezt sikerült megtartani a félidő végéig, (28-25).

A harmadik negyedben is az folytatódott, ami a szünet előtt abba maradt, küzdelem, sok hiba, pontatlan dobások. Ennek ellenére a közönség jól szórakozott, hiszen több szép jelenetet is láthattak, akár védekezésben, akár támadásban. A hazaiaknál Dögei Csaba vitte a vállán csapatát, a vendégeknél pedig a Kovács- Pásztor páros, de ez is csak arra volt elég, hogy a különbség csak három ponttal nőtt a negyed végére (46-39). A záró etapban mindenki azt várta, hogy tovább folytatódik a küzdelem és pontról-pontra fog változni az eredmény és akár még a hosszabbítás lehetősége is benne volt ekkor a találkozóban. Azonban a Baglyok nem így gondolták, illetve a Karcagban a kevés cserével játszók kezdtek elfáradni, melynek következtében pontatlanok lettek a dobások és ezeket a Baglyok játékosai ki is használták. Így a 4. percben már tíz pont fölé hízott a különbség és – mint ez később kiderült – nem is változott a végéig. A hazaiak pontosabban céloztak a találkozó e szakaszában, a KSE játékosai pedig a büntetőket is kihagyták, 2/8 mutatóval

Igazi rangadó volt, melyet inkább a küzdelem és a küzdeni vágyás jellemzett. Mind a két gárda nyerhetett volna, de ezen az estén a kevesebbet hibázó alakulat húzta be a győzelmet. A Baglyokban minden pályára lépő játékos hozzá tette a magáét, így a „CSAPAT” hozta a győzelmet. A vendégeknél remek napot fogtak ki az „öreg rókák” és melléjük sikerült felzárkózni egy-két fiatalnak, akik még sokra vihetik ebben a bajnokságban!

Szolnoki Baglyok SE – Karcagi SE 62–51 (9-13; 19-12; 17-14; 17-12)

2016.11.16., Szolnok, 8 néző, Vezette: Gál János, Rácz Zsolt

Forgács László: "A mai mérkőzésen a játék minden elemében a küzdelem dominált az igazi könnyed kosárlabdával szemben. Rendkívül pontatlan dobások, tucatszám kihagyott ziccerek, azonban a végén mégis rá tudtuk erőltetni játékunkat az ellenfélre. A mérkőzéssel kapcsolatban talán az egyetlen pozitív, az eredmény. Eddig jók vagyunk. Hajrá Baglyok!”

Fodor Csaba: „Kemény csata volt, de azért sportszerű. A védekezési alapelvek megsértése, annak megfelelő elbírálása játékvezetői jogkör, ami sok esetben véleményesre sikeredett. Jól kezdtünk, de két, háromperces kosárszünet és visszarendeződési hiba, némi rutintalansággal fűszerezve a Baglyok győzelmét eredményezte. A következő meccsen igyekszünk javítani. Hajrá Karcag!”

TÁRSASÁGI ADÓKEDVEZMÉNY

Oldaltérkép

MKOSZ
MKOSZ iroda
Bankszámlaszámok
Megyei szervezeti egységek
Elnökség
Tiszteletbeli elnökség
Bizottságok
Határozatok
Játékvezetu0151k
MKOSZ története
Kosárlabda története
Hírek
MKOSZ
Interjúk
Egyetemi
Szabályzatok
MKOSZ Szabályzatok
Versenykiírások
Baleset biztosítás
Életút program
Archívum
Szakma
Coaching oldal
Játékvezetu0151k
Szakmai anyagok
Edzu0151továbbképzés
Edzu0151k 2014/15
Videók
Exkluzív videók
TAO
Elektronikus kérelmi rendszer 2014
Sporttámogatás 2014
Sporttámogatás 2013
Hatósági nyílvántartás 2014/15
Hatósági nyílvántartás 2013/14
Hatósági nyílvántartás 2012/13
Hatósági nyílvántartás 2011/12
Jegyzék 2014/15
Jegyzék 2013/14
Jegyzék 2012/13
Jegyzék 2011/12
Bajnokságok - Felnu0151tt
Férfi NB I. A
Nu0151i NB I. A
Férfi NB I. B K.
Férfi NB I. B Ny.
Amatu0151r Nu0151i NB I. K
Amatu0151r Nu0151i NB I. Ny
Férfi NB II. K
Férfi NB II. Ny
Férfi NB II. Kö A
Férfi NB II. Kö B
Magyar Kupa, férfi
Magyar Kupa, nu0151i
Hepp-kupa, férfi
Hepp-kupa, nu0151i
BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS
Fiú U21 NB I. A
Fiú U21 NB I. B K
Fiú U21 NB I. B Ny
Fiú egyetemi, Kelet
Fiú egyetemi, Nyugat
Leány U21 NB I. A
Leány egyetemi, Kelet
Leány egyetemi, Nyugat
Fiú junior
Fiú kadett
Fiú serdülu0151
Leány junior
Leány kadett
Leány serdülu0151
Leány tini
Gyermek Kupa
Kenguru Kupa
Válogatott
Nu0151i válogatott
Férfi válogatott
U16 Leány válogatott
U17 Leány válogatott
U18 Leány válogatott
U20 Leány válogatott
U16 Fiú válogatott
U18 Fiú válogatott
U20 Fiú válogatott
Mu0171sor
Mu0171sor
Csapatok
Csapatok
Játékosok
Játékosok
kosarsport.hu
Impresszum
Médiaajánlat
Szerzu0151i jogok
Adatvédelem
© 2015 kosarsport.hu