/web/webpont.com/kcs/html/_Main_/index.html
Megosztás
Értékelés

MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: DÖNTŐBEN AZ OLD STARS

értékelés
Értékeljen
Szolnoki Baglyok SE – Szolnoki Old Stars 74–88 (18-20; 19-29; 17-18; 20-21) 2016.05.18., Szolnok, 11 néző, Vezette: Gál János; Fehérvári Gergely

Ennél nem is alakulhatott volna izgalmasabban a megyei bajnokság egyik elődöntője, hiszen a párharc mindent eldöntő harmadik mérkőzésére került sor és a párharc győztese mehet a döntőbe, a vesztes pedig a bronzéremért játszhat majd. A második mérkőzést követően, mindenki izgalmas és kiélezett csatára számított. Eddig mind a két csapat az „idegen” pályán tudott nyerni, igaz a vendégeknél újra játékra jelentkezett Csaba Gyuri is, aki a második meccsen hiányzott. Ez is a vendégek malmára hajtotta a vizet, de a Baglyok  nem arról híres, hogy feltett kézzel kezdjenek el egy meccset. A mérkőzés elején a vendégek játékán látszott, hogy minél hamarabb el akarják dönteni ezt a párharcot. Ennek fényében nem is csoda, hogy a 7. percben már kilenc pont volt az előnyük, de aki azt gondolta, hogy itt vége a meccsnek, az nagyon tévedett, hiszen a vendégeknél nem ment be semmi, még a büntetőket is kihagyták, addig a hazaiak szép lassan visszazárkóztak, így a negyed végére csak két pont lett a különbség a két együttes között. A második negyed elején fordult a kocka és a látogatók úgy gondolták, hogy ideje lenne kosarazni, így négy perc alatt varázsoltak egy 18-0 etapot, ezzel a negyed közepére sikerült egy megnyugtatónak tűnő különbséget kialakítaniuk. A Baglyok ekkor eszméltek és megpróbáltak visszajönni a mérkőzésbe. Az Old Starsnál a cserék nem tudták tovább folytatni a lendületes és eredményes játékot, ezt kihasználták Forgácsék és a negyed végére újra látótávolságba kerültek, csak tizenkét pont volt a különbség, erre szokták mondani, hogy ebből még minden elképzelhető.

Mindenki érdeklődve várta a folytatást, hogy melyik verzió fog bekövetkezni, a vendégek végleg lerendezik, vagy a hazaiak összekapják magukat és megszorongatják ellenfelüket. A negyed elején az első verzió kezdett el igazolódni, hiszen egy 15-4-es rohammal már húsz pont felé kúszott a különbség. Azonban mint már sokszor, a hazai gárda most is bebizonyította, hogy nincs lehetetlen a számukra és az utolsó három percben sikerült a különbséget tizenhárom pontra csökkenteni. Ebben nagy szerepe volt Kiss Pálnak, aki két, zsinórban dobott triplájával járult hozzá csapata pontjaihoz, így indultak neki a záró játékrésznek azzal, hogy még bármi megtörténhet. A negyed közepéig felváltva estek a kosarak, maradt a különbség. Ekkor Csaba Gyuri elsüllyesztett egy távoli kosarat, ezzel elmozdította csapatát a 12-13 pontos különbségről. A következő percekben ismét a vendégek játéka volt eredményesebb, ennek köszönhetően a 7. percben ismét húsz pontos lett a különbség. A mérkőzés hátralévő részében már nem tudott fordítani a kicsit elfáradó Baglyok. Arra azonban még volt erejük, hogy csökkentsék a különbséget. Ezzel a győzelemmel az Old Stars alakulata jutott a döntőbe és várja ellenfelét, a Baglyok csapata pedig mérkőzhet a bronzéremért. Ez a párharc és ez a mérkőzés is jól jellemezte a bajnokságot, nincs lefutott mérkőzés, nincsenek esélyesek. Minden volt a párharcban, ami egy jó mérkőzéshez szükséges, egyéni megoldások, kiemelkedő egyéni és csapatmunka, küzdelem, egy-egy elleni csaták, parázs viták, ”T” hibák. Mind a két csapat megérdemli a gratulációt, hiszen egy kiélezett és végig izgalmas párharcban alakult ki a győztes kiléte.

 

Forgács László: "Ismét kemény mérkőzést játszottunk egymással. Ez a párharc, talán túlzás nélkül állítható, hogy beillett volna a megyei bajnokság döntőjének is. Sajnos a második negyedben történt rövidzárlat és az ellenfél két kulcsjátékosának extra dobóteljesítménye elég volt, hogy a mérkőzés végéig már csak fussunk az eredmény után. Három kiegyenlített negyed nem volt elég a győzelemhez. Megérdemelten nyert az ellenfél, aki a bajnokság végére összerakta csapatát. Gratulálunk! Számunkra még van hely a képzeletbeli dobogón, amit szeretnénk is elfoglalni. Hajrá Baglyok!"

Angyal Richárd: "A mérkőzés leszervezése sajnos sok fejtörést okozott a csapatunk számára, de sikerült két fő kivételével teljes kerettel kiállnunk. A mérkőzést végig uralni tudtuk, így a végjátékban pályára léphetett mindenki. Szervezettségben és csapategységben is sokat fejlődtünk ezalatt a pár hónap alatt, és döcögősen bár, de ottl eszünk az idei évi megyei döntőben. Gratulálok a Baglyoknak, hisz a bajnokság legkellemetlenebb ellenfele, és egy igazán pikáns három meccses play-off kört tudtunk játszani. Hajra Old Stars."

 

TÁRSASÁGI ADÓKEDVEZMÉNY

Oldaltérkép

MKOSZ
MKOSZ iroda
Bankszámlaszámok
Megyei szervezeti egységek
Elnökség
Tiszteletbeli elnökség
Bizottságok
Határozatok
Játékvezetu0151k
MKOSZ története
Kosárlabda története
Hírek
MKOSZ
Interjúk
Egyetemi
Szabályzatok
MKOSZ Szabályzatok
Versenykiírások
Baleset biztosítás
Életút program
Archívum
Szakma
Coaching oldal
Játékvezetu0151k
Szakmai anyagok
Edzu0151továbbképzés
Edzu0151k 2014/15
Videók
Exkluzív videók
TAO
Elektronikus kérelmi rendszer 2014
Sporttámogatás 2014
Sporttámogatás 2013
Hatósági nyílvántartás 2014/15
Hatósági nyílvántartás 2013/14
Hatósági nyílvántartás 2012/13
Hatósági nyílvántartás 2011/12
Jegyzék 2014/15
Jegyzék 2013/14
Jegyzék 2012/13
Jegyzék 2011/12
Bajnokságok - Felnu0151tt
Férfi NB I. A
Nu0151i NB I. A
Férfi NB I. B K.
Férfi NB I. B Ny.
Amatu0151r Nu0151i NB I. K
Amatu0151r Nu0151i NB I. Ny
Férfi NB II. K
Férfi NB II. Ny
Férfi NB II. Kö A
Férfi NB II. Kö B
Magyar Kupa, férfi
Magyar Kupa, nu0151i
Hepp-kupa, férfi
Hepp-kupa, nu0151i
BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS
Fiú U21 NB I. A
Fiú U21 NB I. B K
Fiú U21 NB I. B Ny
Fiú egyetemi, Kelet
Fiú egyetemi, Nyugat
Leány U21 NB I. A
Leány egyetemi, Kelet
Leány egyetemi, Nyugat
Fiú junior
Fiú kadett
Fiú serdülu0151
Leány junior
Leány kadett
Leány serdülu0151
Leány tini
Gyermek Kupa
Kenguru Kupa
Válogatott
Nu0151i válogatott
Férfi válogatott
U16 Leány válogatott
U17 Leány válogatott
U18 Leány válogatott
U20 Leány válogatott
U16 Fiú válogatott
U18 Fiú válogatott
U20 Fiú válogatott
Mu0171sor
Mu0171sor
Csapatok
Csapatok
Játékosok
Játékosok
kosarsport.hu
Impresszum
Médiaajánlat
Szerzu0151i jogok
Adatvédelem
© 2015 kosarsport.hu