/web/webpont.com/kcs/html/_Main_/index.html
Megosztás
Értékelés

BAJNOKSÁG ELŐTTI VÁRAKOZÁSOK - III. RÉSZ

értékelés
Értékeljen
Harmadik részünkben a szinte alapító tagnak számító Törökszentmiklós részéről Szénási János, az újonc JKSE Öregfiúk képviseletében Józsa Miklós, a régi-új gárda edzője, Bányai Viktor, az elmúlt szezon bajnokának mestere, Nyíri Dániel és a Ceglédi KE mindenese, Kalmár Bálint osztják meg gondolatikat olvasóinkkal.

Szeptember 30-tól elindul a megyei felnőtt férfi bajnokság. Szétnéztünk a csapatoknál, hogyan is állnak a felkészüléssel, mit várnak a küzdelemsorozattól. Harmadik részünkben a szinte alapító tagnak számító Törökszentmiklós részéről Szénási János, az újonc JKSE Öregfiúk képviseletében Józsa Miklós, a régi-új gárda edzője, Bányai Viktor, az elmúlt szezon bajnokának mestere, Nyíri Dániel és a Ceglédi KE mindenese, Kalmár Bálint osztják meg gondolatikat olvasóinkkal.

Az utóbbi évek egyik legnépesebb mezőnye gyűlt össze a megyei felnőtt férfi bajnokságra. Évi minimum huszonkét találkozó vár a csapatokra, s aztán még a play-off összecsapások. Ezt végig játszani nem könnyű. Mióta tartanak az edzések, hetente hány tréningen vesznek részt a játékosok, sikerült-e előkészületi találkozókat vívni?

Szénási János: Sajnos az előző évekhez hasonlóan, csak szeptemberben tudtuk elkezdeni az edzéseket. Három edzéssel vágunk neki a bajnokságnak, így nem is számítunk túl acélos kezdésre. Az első mérkőzések a berozsdásodott izmok formába hozásáról fognak szólni.

Józsa Miklós: Szeptember elején fogalmazódott meg az igény, hogy a klub kosárlabdázni szerető dolgozói, azok barátai az előző évek alapozó edzései után bajnokságban is megmérettetnék magukat. A csapat kerete még formálódik, de az edzések elkezdődtek. Egyelőre heti egy alkalommal készül a társaság, főleg egymás elleni játékkal.

Bányai Viktor: Az edzések augusztus közepe óta tartanak, hetente két edzéssel készülünk. Felkészülési meccsünk nem volt.

Nyíri Dániel: Heti öt edzésen vesznek részt.

Kalmár Bálint: A csapatunk összetétele miatt minden játékosunk elkezdte a saját korosztályában az edzéseket még augusztusban. Edzőmeccseket végül nem játszottunk, a többi bajnokságban viszont már pályára léptek a játékosok.

Mivel hosszú lesz a bajnokság, így célszerű bő kerettel nekivágni, hiszen lehetnek sérülések, betegségek is, ami hátráltatja egy csapat szereplését. Az elmúlt évhez képest mennyiben változott a keret összetétele?

Szénási János: Minimálisan változott a keret. Három új játékosunk van, Patkós Dani a MÁV sorait erősítette eddig és két utánpótlásból kiöregedett játékosunk beépítését is elkezdjük. Mivel ők felsőoktatásban tanulnak, ezért várhatóan kevésbé számíthatunk majd rájuk.

Józsa Miklós: A csapat tagjai bár jól ismerik egymást, eddig ilyen összetételben tétmérkőzésen nem szerepeltek.

Bányai Viktor: A keretünk bővült, magasabbak és átlagéletkorban fiatalabbak lettünk. Jelenleg tizenhét játékos áll a rendelkezésünkre.

Nyíri Dániel: Nem sokan maradtak, csak újabb játékosokkal egészültünk ki.

Kalmár Bálint: Pár "öreget" megtartottunk, illetve a tavaly már szárnyaikat bontogató fiataljaink is maradtak. A folyamatos létszámhiányt pedig a korosztályos csapatainkból érkező ifjú titánokkal próbáljuk orvosolni.

Hogyan sikerültek az előkészületi találkozók, mivel voltak elégedettek és miben kell még javulni?

Szénási János: Nem játszottunk előkészületi mérkőzéseket.

Józsa Miklós: Az edzések jó hangulatúak, mindenki szeretne bizonyítani, de dobásbiztonságban és erőnlétben még van pótolnivaló. Állhatatos munkával ez sikerülhet is.

Bányai Viktor: Előkészületi meccset nem játszottunk még, az edzések alapján kondícionális problémák előfordulhatnak. Támadási variációkat kell még gyakorolnunk, javítanunk kell a védekezésünk hatékonyságán is.

Nyíri Dániel: Nem volt probléma, kíváncsian várom, hogy fog működni a jegyzőkönyv vezetők kihelyezése.

Kalmár Bálint: A legnagyobb problémánk, hogy az alapembereknek rengeteg más elfoglaltsága miatt óriási áldozattal jár akár már egy közös edzésen megjelenni is.

Az előszezon ismeretében hová helyezné el csapatát a mezőnyben, mit vár az Önökre váró idénytől?

Szénási János: Mindenki eszelős módon költekezett a játékos piacon. Minket, mint szerény költségvetésű egyesületet érzékenyen érintet a megemelkedett meccsköltség. Így a saját nevelésű és az ingyen igazolható játékosok felé fordultunk átigazolási időszakban. Várjuk az NBA idény kezdetét, mert az oda be nem kerülő játékosokból szeretnék a kispadot feltölteni. A csapat előtt nincsenek elvárások, lényeg, hogy fejlődjünk, és mindenki dolgát megnehezítsük, illetve senki se essen ki a szalag mellől sérülés miatt, hogy a napi betevőt meg tudja keresni.

Józsa Miklós: Várakozásaink nem kicsik, nagy hittel kezdjük a bajnokságot, érem nélkül csalódottak lennénk.

Bányai Viktor: Nincs elképzelésem, remélem, jók leszünk!

Nyíri Dániel: Top öt!

Kalmár Bálint: A reális célkitűzés a legjobb nyolc közé jutás, de nem feltétlenül az eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy amiért két éve elkezdtük ezt az egészet, az működjön. Tehát a fiataloknak minél több játékpercet kell biztosítani, nekik pedig a folyamatos fejlődéssel meghálálni ezt.

TÁRSASÁGI ADÓKEDVEZMÉNY

Oldaltérkép

MKOSZ
MKOSZ iroda
Bankszámlaszámok
Megyei szervezeti egységek
Elnökség
Tiszteletbeli elnökség
Bizottságok
Határozatok
Játékvezetu0151k
MKOSZ története
Kosárlabda története
Hírek
MKOSZ
Interjúk
Egyetemi
Szabályzatok
MKOSZ Szabályzatok
Versenykiírások
Baleset biztosítás
Életút program
Archívum
Szakma
Coaching oldal
Játékvezetu0151k
Szakmai anyagok
Edzu0151továbbképzés
Edzu0151k 2014/15
Videók
Exkluzív videók
TAO
Elektronikus kérelmi rendszer 2014
Sporttámogatás 2014
Sporttámogatás 2013
Hatósági nyílvántartás 2014/15
Hatósági nyílvántartás 2013/14
Hatósági nyílvántartás 2012/13
Hatósági nyílvántartás 2011/12
Jegyzék 2014/15
Jegyzék 2013/14
Jegyzék 2012/13
Jegyzék 2011/12
Bajnokságok - Felnu0151tt
Férfi NB I. A
Nu0151i NB I. A
Férfi NB I. B K.
Férfi NB I. B Ny.
Amatu0151r Nu0151i NB I. K
Amatu0151r Nu0151i NB I. Ny
Férfi NB II. K
Férfi NB II. Ny
Férfi NB II. Kö A
Férfi NB II. Kö B
Magyar Kupa, férfi
Magyar Kupa, nu0151i
Hepp-kupa, férfi
Hepp-kupa, nu0151i
BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS
Fiú U21 NB I. A
Fiú U21 NB I. B K
Fiú U21 NB I. B Ny
Fiú egyetemi, Kelet
Fiú egyetemi, Nyugat
Leány U21 NB I. A
Leány egyetemi, Kelet
Leány egyetemi, Nyugat
Fiú junior
Fiú kadett
Fiú serdülu0151
Leány junior
Leány kadett
Leány serdülu0151
Leány tini
Gyermek Kupa
Kenguru Kupa
Válogatott
Nu0151i válogatott
Férfi válogatott
U16 Leány válogatott
U17 Leány válogatott
U18 Leány válogatott
U20 Leány válogatott
U16 Fiú válogatott
U18 Fiú válogatott
U20 Fiú válogatott
Mu0171sor
Mu0171sor
Csapatok
Csapatok
Játékosok
Játékosok
kosarsport.hu
Impresszum
Médiaajánlat
Szerzu0151i jogok
Adatvédelem
© 2015 kosarsport.hu