/web/webpont.com/kcs/html/_Main_/index.html
Megosztás
Értékelés

BAJNOKSÁG ELŐTTI VÁRAKOZÁSOK - II. RÉSZ

értékelés
Értékeljen
Második részünkben az újonc Karcagi SE részéről Fodor Csaba, a Szolnoki Baglyok SE-től Forgács lászló osztják meg gondolatikat olvasóinkkal.

Szeptember 30-tól elindul a megyei felnőtt férfi bajnokság. Szétnéztünk a csapatoknál, hogyan is állnak a felkészüléssel, mit várnak a küzdelemsorozattól. Második részünkben az újonc Karcagi SE részéről Fodor Csaba, a Szolnoki Baglyok SE-től Forgács lászló osztják meg gondolatikat olvasóinkkal.

Az utóbbi évek egyik legnépesebb mezőnye gyűlt össze a megyei felnőtt férfi bajnokságra. Évi minimum huszonkét találkozó vár a csapatokra, s aztán még a play-off összecsapások. Ezt végig játszani nem könnyű. Mióta tartanak az edzések, hetente hány tréningen vesznek részt a játékosok, sikerült-e előkészületi találkozókat vívni?

 Fodor Csaba: A Karcagi SE csapata augusztus közepe óta heti két edzéssel kezdte meg a felkészülést az új idényre. Felkészülési mérkőzéseket a SEMIX Kupa és a Zádor-híd Kupa során játszott. Fiatal csapatunk számára a rutinszerzés és az eddig gyakoroltak játék közbeni rögzítése, kipróbálása volt az elsődleges cél ezek során.

Forgács László: Az idei évben nem sikerült megfelelő edzőtábort összehozni, ezért az egyéni edzésekre helyeztük a hangsúlyt. Úgy gondolom, hogy a rutin és az évek mellett szükséges lesz a fizikai felkészülés, mert hosszú lesz a szezon. A heti tréningszámot nagyon nehéz emelni, mert a városi létesítmények túlterheltek és sajnos nincs szabad edzésidőpont. A SEMIX Kupa egy megfelelő "bemelegítésként" szolgált a bajnokságra.

Mivel hosszú lesz a bajnokság, így célszerű bő kerettel nekivágni, hiszen lehetnek sérülések, betegségek is, ami hátráltatja egy csapat szereplését. Az elmúlt évhez képest mennyiben változott a keret összetétele?

Fodor Csaba: Az egykor sikeres generáció befejezte, illetve eligazolt a csapatunkból az elmúlt időszakban. Akik maradtak, lelkes fiatalokkal kiegészülve alkotják a mintegy tizenöt fős keretet.

Forgács László: A csapat törzsmagja nem változott, azonban van távozó játékos. Két reménybeli új igazolásunk még küszöbön áll, de a jelenlegi keret is megfelelőnek ígérkezik ahhoz, hogy a Versenykiírásban rögzített feltételekkel végigvigyük a bajnokságot.

Hogyan sikerültek az előkészületi találkozók, mivel voltak elégedettek és miben kell még javulni?

Fodor Csaba: Az előkészületi mérkőzések elsősorban a rutinszerzés és a gyakorlás jegyében zajlottak. Sokat kell még javulni minden szempontból, hogy eredményes csapatjátékkal tudjunk szerepelni majd a bajnokság során.

Forgács László: A SEMIX Kupán egy jó kezdés után jött egy kijózanító pofon, mely talán jókor is érkezett, hogy felkészítsen bennünket, arra, hogy a tavalyi évhez képest még jobb csapatok fognak szerepelni a bajnokságban. A végén a felkészülés győzelemmel zárult, mely megadja az alaphangot a bajnokság megkezdéséhez, de nagyon sokat kell még fejlődnünk, hogy a számunkra megfelelő eredményt érjünk el a végelszámolásnál.

Az előszezon ismeretében hová helyezné el csapatát a mezőnyben, mit vár az Önökre váró idénytől?

Fodor Csaba: Úgy gondolom, főleg hazai pályán minél több győzelmet be kell gyűjtenünk, hogy ott legyünk a legjobb nyolc között a bajnokság végén. A rájátszásban aztán majd kiderül a végeredmény.

Forgács László: A csapatok játékszínvonalának erősödésével, továbbá a külső szabályok folyamatos, érthetetlen változásával szinte megjósolhatatlan, hogy milyen helyezést tudunk elérni. A csapat meg fog tenni mindent, hogy a saját szintjéhez képest, a kosárlabda iránti tiszteletből a lehető legtöbbet tegye le a parkettára, minden egyes mérkőzésen.

TÁRSASÁGI ADÓKEDVEZMÉNY

Oldaltérkép

MKOSZ
MKOSZ iroda
Bankszámlaszámok
Megyei szervezeti egységek
Elnökség
Tiszteletbeli elnökség
Bizottságok
Határozatok
Játékvezetu0151k
MKOSZ története
Kosárlabda története
Hírek
MKOSZ
Interjúk
Egyetemi
Szabályzatok
MKOSZ Szabályzatok
Versenykiírások
Baleset biztosítás
Életút program
Archívum
Szakma
Coaching oldal
Játékvezetu0151k
Szakmai anyagok
Edzu0151továbbképzés
Edzu0151k 2014/15
Videók
Exkluzív videók
TAO
Elektronikus kérelmi rendszer 2014
Sporttámogatás 2014
Sporttámogatás 2013
Hatósági nyílvántartás 2014/15
Hatósági nyílvántartás 2013/14
Hatósági nyílvántartás 2012/13
Hatósági nyílvántartás 2011/12
Jegyzék 2014/15
Jegyzék 2013/14
Jegyzék 2012/13
Jegyzék 2011/12
Bajnokságok - Felnu0151tt
Férfi NB I. A
Nu0151i NB I. A
Férfi NB I. B K.
Férfi NB I. B Ny.
Amatu0151r Nu0151i NB I. K
Amatu0151r Nu0151i NB I. Ny
Férfi NB II. K
Férfi NB II. Ny
Férfi NB II. Kö A
Férfi NB II. Kö B
Magyar Kupa, férfi
Magyar Kupa, nu0151i
Hepp-kupa, férfi
Hepp-kupa, nu0151i
BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS
Fiú U21 NB I. A
Fiú U21 NB I. B K
Fiú U21 NB I. B Ny
Fiú egyetemi, Kelet
Fiú egyetemi, Nyugat
Leány U21 NB I. A
Leány egyetemi, Kelet
Leány egyetemi, Nyugat
Fiú junior
Fiú kadett
Fiú serdülu0151
Leány junior
Leány kadett
Leány serdülu0151
Leány tini
Gyermek Kupa
Kenguru Kupa
Válogatott
Nu0151i válogatott
Férfi válogatott
U16 Leány válogatott
U17 Leány válogatott
U18 Leány válogatott
U20 Leány válogatott
U16 Fiú válogatott
U18 Fiú válogatott
U20 Fiú válogatott
Mu0171sor
Mu0171sor
Csapatok
Csapatok
Játékosok
Játékosok
kosarsport.hu
Impresszum
Médiaajánlat
Szerzu0151i jogok
Adatvédelem
© 2015 kosarsport.hu