/web/webpont.com/kcs/html/_Main_/index.html
Megosztás
Értékelés

MEGYEI FELNŐTT: AZ ELŐNY MEGSZERZÉSÉRE TÖREKEDTEK, NYERTEK

értékelés
Értékeljen
Törökszentmiklósi KSE – Békési SZSK II. 107-83 (25-12; 23-17; 30-23; 29-31).

2015.12.04., Törökszentmiklós, 21 néző, Vezette: Gál János, Fehérvári Gergely, Szabó László

Mind a két oldalon voltak hiányzók, de addig, ameddig a vendégeknél két magas ember hiányzott, a hazaiaknál nem csak két játékos, de sok pont is, mivel két meghatározó csapattag nem tudott eljönni a meccsre (Gál és Varga). Ilyen előjelekkel indult a mérkőzés, melyen még nem lehetett sejteni, hogy majdnem kétszáz pont lesz, mivel a vendégek csak a 4. percben találtak be előszőr, de a hazaiaknál sem volt sok ok az örömre. A negyed közepén 9-6 volt az állás, majd ezt követően csak a miklósiak találtak a gyűrűbe, így nem csoda, hogy dupla annyi ponttal zárt a TKSE, mint a vendég gárda. A folytatásban felváltva estek a kosarak. A látogatók lassan hozzászoktak a kis terem adta előnyökhöz és hátrányokhoz is, a hazaiak pedig lassan megtalálták a letámadás ellenszerét, így már nem a személyi hibák és rengeteg érintkezés volt jellemző a meccsre, hanem a sok és szép kosarak is, melyből mind a két csapat kivette a részét, melyet a hazai publikum – mind a két alakulat esetében – vastapssal honorált. Ennek ellenére a TKSE-nek sikerült tovább növelnie az előnyüket, így közel 20 pontos vezetéssel mentek pihenni. A fordulást követően a tendencia folytatódott. Biztos kezű hazaiak, többet hibázó vendégek, akiknek még a büntetők sem mentek, így nem csoda, hogy tovább nőtt a különbség a negyedben. A TKSE csapatában mindenki hozzátett valamit, voltak, akik bravúr három pontosokat dobtak, de voltak, akik pazar közép távolikkal szórakoztatták a népes közönséget. A vendégeknél Tóth Cs. tartotta a lelket a csapatban, de küzdeni akarásból és lelkesedésből jelesre vizsgázott minden vendégjátékos. A záró negyed már nem hozott izgalmakat, maximum csak annyi volt kérdéses, hogy lesz-e játékos, aki kipontozódik, de a csapatok erre is figyelni tudtak. Apró szépségtapasz, hogy a vendégek legalább az utolsó negyedet meg tudták nyerni, így ha nem is a mérkőzés megnyerésével, de legalább egy apró sikerrel tudtak hazautazni. Összefoglalva, egy sok pontot hozó, nem a védekezésről szóló mérkőzést láthattunk, ahol a hazaiaknál mindenki extrát játszott, de a vendég fiatalok is megmutatták, hogy miért is szerepeltek eddig ilyen jól. Sajnos nem tudtak alkalmazkodni a terem méretéhez, így nem tudták játszani a saját játékukat, de a visszavágón lesz lehetőségük a bizonyításra!

Szénási János: „A hagyományokhoz ragaszkodva sérülések és munkahelyi elfoglaltságok miatt az első hazai mérkőzésünkre sem tudtunk teljes csapattal kiállni, de már kezdjük megszokni. Tudtuk, hogy ellenfelünk gyors, agresszív kosárlabdát játszik és már a labdafelhozatalt szeretik megzavarni. Jó védekezésből kiindulva, sok mozgással, gyors passzokkal igyekeztünk ezt áthidalni, ami sokszor sikerült is, ezekből könnyű pontokat szereztünk, így elég tetemes előnyt építettünk ki az első félidő végére. A második félidőben már csak arra törekedtünk, hogy a megszerzett előnyünk ne csökkenjen, a védekezésre kevesebb hangsúlyt fektettünk. Hajtós meccs volt, a negyedik negyedre kellően elfáradtunk, de a közönségünk megadta azt a plusz erőt, ami kellett a győzelemhez. Játékban továbbra is sokat kell fejlődnünk, de dolgozunk tovább. HAJRÁ TKSE!”

Balog Lajos: "A szokatlan mérkőzéskörülmények megzavarták fiatal csapatunkat. A hazai zóna átjátszása nem mindig sikerült, ebből a vendéglátók könnyű kosarakat tudtak szerezni. A törökszentmiklósi gárda fizikális fölényét, extra dobóteljesítményét csak részben sikerült távoli dobásokkal (16 tripla) és az egész pályás letámadással ellensúlyozni. A megérdemelt hazai sikerhez gratulálunk, de a mi játékosainkat is dicséret illeti, hiszen jelentős különbség ellenére is a mérkőzés utolsó pillanatáig küzdöttek, akartak. Hazai pályán megpróbálunk visszavágni."

TÁRSASÁGI ADÓKEDVEZMÉNY

Oldaltérkép

MKOSZ
MKOSZ iroda
Bankszámlaszámok
Megyei szervezeti egységek
Elnökség
Tiszteletbeli elnökség
Bizottságok
Határozatok
Játékvezetu0151k
MKOSZ története
Kosárlabda története
Hírek
MKOSZ
Interjúk
Egyetemi
Szabályzatok
MKOSZ Szabályzatok
Versenykiírások
Baleset biztosítás
Életút program
Archívum
Szakma
Coaching oldal
Játékvezetu0151k
Szakmai anyagok
Edzu0151továbbképzés
Edzu0151k 2014/15
Videók
Exkluzív videók
TAO
Elektronikus kérelmi rendszer 2014
Sporttámogatás 2014
Sporttámogatás 2013
Hatósági nyílvántartás 2014/15
Hatósági nyílvántartás 2013/14
Hatósági nyílvántartás 2012/13
Hatósági nyílvántartás 2011/12
Jegyzék 2014/15
Jegyzék 2013/14
Jegyzék 2012/13
Jegyzék 2011/12
Bajnokságok - Felnu0151tt
Férfi NB I. A
Nu0151i NB I. A
Férfi NB I. B K.
Férfi NB I. B Ny.
Amatu0151r Nu0151i NB I. K
Amatu0151r Nu0151i NB I. Ny
Férfi NB II. K
Férfi NB II. Ny
Férfi NB II. Kö A
Férfi NB II. Kö B
Magyar Kupa, férfi
Magyar Kupa, nu0151i
Hepp-kupa, férfi
Hepp-kupa, nu0151i
BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS
Fiú U21 NB I. A
Fiú U21 NB I. B K
Fiú U21 NB I. B Ny
Fiú egyetemi, Kelet
Fiú egyetemi, Nyugat
Leány U21 NB I. A
Leány egyetemi, Kelet
Leány egyetemi, Nyugat
Fiú junior
Fiú kadett
Fiú serdülu0151
Leány junior
Leány kadett
Leány serdülu0151
Leány tini
Gyermek Kupa
Kenguru Kupa
Válogatott
Nu0151i válogatott
Férfi válogatott
U16 Leány válogatott
U17 Leány válogatott
U18 Leány válogatott
U20 Leány válogatott
U16 Fiú válogatott
U18 Fiú válogatott
U20 Fiú válogatott
Mu0171sor
Mu0171sor
Csapatok
Csapatok
Játékosok
Játékosok
kosarsport.hu
Impresszum
Médiaajánlat
Szerzu0151i jogok
Adatvédelem
© 2015 kosarsport.hu