/web/webpont.com/kcs/html/_Main_/index.html
Megosztás
Értékelés

FELNŐTT FÉRFI: DRÁMAI CSATÁBAN BRONZÉRMES AZ OLAJ U23

értékelés
Értékeljen
igen izgalmas harmadik mérkőzésre volt kilátás

Nem várt fordulat előzte meg a megyei bajnokság mindent eldöntő „bronz” csatáját. A két győztes mérkőzésig tartó párharc első felvonásán magabiztos SZEK győzelem született, a visszavágón pedig – némi meglepetésre - az Olaj U23 fiataljai egalizálni tudtak, így igen izgalmas harmadik mérkőzésre volt kilátás vasárnap a Körcsarnokban. Az Olaj ifjai teljes kerettel tudtak melegíteni, a SZEK-es fiúk viszont cserejátékos nélkül voltak kénytelenek szembenézni ellenfelükkel. A mérkőzés elejét jól kapta el a piros-fekete csapat, Burai és Frank kosaraival már a 4. percre hét pontos különbség alakult ki, viszont az ellenoldalon Gedei pontjai egál eredményt hoztak az első negyedre. Kis szünetet követően továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, a sárga mezeseknél Pásztor járt az élen pontgyártásban, az Olajosoknál egyenletesen oszlottak el a pályán lévő játékosok között a pontos találatok. A negyed vége felé egyre inkább érződött a feszítő tét a játékosokon, mindemellett a rendkívüli meleggel is meg kellett küzdeniük a csapatoknak, sűrűn kellett a padlót törölni egy-egy esést követően. Az első félidő végén 31-33-as Olajos vezetést mutatott a tábla. A második játékrészben egy fokozattal feljebb kapcsoltak Gedeiék, és az Olajosok három perces kosárcsendjét kihasználva hat pontos előnyt tudtak kiépíteni a hazaiak. Az igazi izgalmak viszont ezután következtek. Az utolsó játékrészben Hajdú két kosara révén zárkóztak a piros mezesek, majd Farkas és Gedei találataival a negyed felére újra elhúztak a nagyot küzdő SZEK-es fiúk (57-51). Bujákiék nem hagyva magukat, elsüllyesztettek két pontos triplát is, így az utolsó percre 62-62 es állásról vágtak neki a végjátéknak. Bujáki értékesített két büntetőt, erre Gedeinek egy hárompontos volt a válasza. Ezek után még Komlósi és Pásztor is hintett egy-egy kettest, 2,5 másodperc volt hátra, amikor két pontos SZEK vezetésnél kértek időt az Olajosok. Oldalbedobás után Bujákihoz került a labda, aki a hárompontos vonalon túlról célzott a gyűrűre, igaz pontatlanul, de a játékvezetők dobás közben szabálytalanságot láttak, így 0,1 mp-el a vége előtt három büntetőhöz jutottak a piros-feketék. A háromból csupán kétszer célzott pontosan a csapatkapitány, így következhetett a hosszabbítás! Az öt perces „túlóra” tovább fokozta az addig sem csekély izgalmakat. A végén 33 pontig jutó Gedei és Pásztor utolsó erőtartalékaikat is mozgósították, de ez kevésnek bizonyult. Az utolsó percben Pallai technikait kapott, így 5. hibája révén a padra kényszerült, legvégül Gedeinél pattant el a húr, és két technikaival vonulhatott az öltözőbe idő előtt, így megpecsételődött a SZEK sorsa, hiszen három emberrel voltak kénytelenek befejezni a mérkőzést. A gigászi csata végeredménye 76-79, és az Olajosok ünnepelhették a bronzérmet a lefújást követően. Az érmeket Balogh László, a Szövetség elnöke adta át.

BKG-SZEK – Szolnoki Olaj U23  76-79 (17–17; 14–16; 20–12; 17–23; 8-11)

Szolnok, 2019. 06.16, 12 néző, Vezette: Rácz Zsolt, Szőcs Béla, Mezei Tibor

Farkas Dávid: „Mivel az előző mérkőzésen a hat rendelkezésre álló játékos között sok vita született azt illetően, ki pihenjen, ezúttal öten vártuk átöltözve a találkozót, amelyet az előző esti Éjszakai Streetball rendezvényen nyújtott kimagasló viszkifogyasztásunk sem könnyített meg. Kettő és fél másodperccel a vége előtt Pásztor triplájával vezettünk kettővel. Sajnos az ellenfélnek nem kellett sikeres dobás a hosszabbításhoz. Az erőnkkel teljesen elkészülve és a végére három főre fogyatkozva fejeztük be a szezont. Gratulálok az ellenfélnek a bronzéremhez! A szezont értékelve sajnos alulmúltuk önmagunkat, nem feltétlenül kosárlabdában, inkább lelkességben. Komolyan el kell gondolkoznunk azon, hogy megéri-e folyamatosan öt-hat-hét emberrel, minden mérkőzést idegenben játszva indulni a bajnokságban. Hogy kicsit pozitívan zárjam az évértékelőmet, Hoppál Előd és Hoppál-Szujó Szilvike esküvője felejthetetlen élmény volt, várjuk a SZEK babát! (Itt ragadnám meg az alkalmat és jelezném, hogy a Dávid egy kifejezetten jó keresztnév!) Rácz Gergely barátunk és örökös csapattagunk a megyei MVP cím és bajnokság megnyerése után idén megnyerte a jóval színvonaltalanabb NB.II.-t! Hajrá SZEK!”

Bujáki Dániel: „Az öltözőben megbeszéltük a srácokkal, hogy szeretnénk kiharcolni a bronzérmet és olyan felfogásban is kosárlabdáztunk. Gratulálok a SZEK-nek hiszen öt emberrel is nagyon jól játszottak! Úgy érzem, az egész évet tekintve megérdemeltük a harmadik helyezést és gratulálok a csapatomnak is!”

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Szolnoki Olaj KK U23 javára.

TÁRSASÁGI ADÓKEDVEZMÉNY

Oldaltérkép

MKOSZ
MKOSZ iroda
Bankszámlaszámok
Megyei szervezeti egységek
Elnökség
Tiszteletbeli elnökség
Bizottságok
Határozatok
Játékvezetu0151k
MKOSZ története
Kosárlabda története
Hírek
MKOSZ
Interjúk
Egyetemi
Szabályzatok
MKOSZ Szabályzatok
Versenykiírások
Baleset biztosítás
Életút program
Archívum
Szakma
Coaching oldal
Játékvezetu0151k
Szakmai anyagok
Edzu0151továbbképzés
Edzu0151k 2014/15
Videók
Exkluzív videók
TAO
Elektronikus kérelmi rendszer 2014
Sporttámogatás 2014
Sporttámogatás 2013
Hatósági nyílvántartás 2014/15
Hatósági nyílvántartás 2013/14
Hatósági nyílvántartás 2012/13
Hatósági nyílvántartás 2011/12
Jegyzék 2014/15
Jegyzék 2013/14
Jegyzék 2012/13
Jegyzék 2011/12
Bajnokságok - Felnu0151tt
Férfi NB I. A
Nu0151i NB I. A
Férfi NB I. B K.
Férfi NB I. B Ny.
Amatu0151r Nu0151i NB I. K
Amatu0151r Nu0151i NB I. Ny
Férfi NB II. K
Férfi NB II. Ny
Férfi NB II. Kö A
Férfi NB II. Kö B
Magyar Kupa, férfi
Magyar Kupa, nu0151i
Hepp-kupa, férfi
Hepp-kupa, nu0151i
BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS
Fiú U21 NB I. A
Fiú U21 NB I. B K
Fiú U21 NB I. B Ny
Fiú egyetemi, Kelet
Fiú egyetemi, Nyugat
Leány U21 NB I. A
Leány egyetemi, Kelet
Leány egyetemi, Nyugat
Fiú junior
Fiú kadett
Fiú serdülu0151
Leány junior
Leány kadett
Leány serdülu0151
Leány tini
Gyermek Kupa
Kenguru Kupa
Válogatott
Nu0151i válogatott
Férfi válogatott
U16 Leány válogatott
U17 Leány válogatott
U18 Leány válogatott
U20 Leány válogatott
U16 Fiú válogatott
U18 Fiú válogatott
U20 Fiú válogatott
Mu0171sor
Mu0171sor
Csapatok
Csapatok
Játékosok
Játékosok
kosarsport.hu
Impresszum
Médiaajánlat
Szerzu0151i jogok
Adatvédelem
© 2015 kosarsport.hu