/web/webpont.com/kcs/html/_Main_/index.html
Megosztás
Értékelés

MEGYEI FELNŐTT: AZ „ÖREGEK” LERENDEZTÉK

értékelés
Értékeljen
Karcagi SE-Kunszentmártoni TE 101:41 /20:15, 27:9, 27:5, 27:12/

2015.10.17., Karcag, 31 néző, Vezette: Fehérvári Gergely, Gyenge Gábor, Zahorán Kitti

 A hazai csapat, mint az előző évad bajnoka, nem vállalta az NB.II.-es szereplést, így a megyei bajnokságban próbálnak ismét minél előkelőbb helyezést elérni. A játékos állományban vannak ugyan még hiányzók, de rendelkezésre állnak reményteljes fiatalok is, akik majd beépülnek a hiányzók helyére. A hazai jó bemutatkozás mindig nagyon fontos az idény kezdetekor, de a szurkolók egyenlőre nem a megszokott számban gyülekeztek. A biztatás pedig ráfért volna a csapatra, mivel a héten idegenben, a Szolnoki Baglyok otthonában vereséget szenvedett.

Az első negyedben a vendégek bátor támadójátékkal rukkoltak elő, ennek köszönhetően a negyed végére mindössze öt pont volt a felek közti különbség. A hazai edző elsősorban a fiataloknak adott lehetőséget, de jelentős előnyt nem sikerült kiharcolniuk a szerény létszámban érkező vendégek ellenében. Igaz, ilyen összeállításban még nem játszottak soha. A kis szünetben Rideg mester alapos fejmosást tarthatott az övéiknek, mert egy teljesen más hazai csapat lépett a parkettre. A folytatásban a folyamatos cserékkel „szivárogtak vissza” a pályára a rutinosabb játékosok is, ennek köszönhetően jelentős előnyt sikerült szerezni a félidőre. Kiváló zónavédekezésüknek nem találta ellenszerét a vendégcsapat, sok gyors lerohanásos kosarakkal a szünetben már megnyugtató előnnyel vezetett az előző szezon bajnoka.

A térfélcsere után aztán tovább folytatódott a karcagi offenzíva. A hazaiak minden tekintetben-elsősorban fizikálisan- felülmúlták a látogatókat és lényegében a harmadik negyed közepére eldöntötték a mérkőzést. A harmadik játékrészben mind támadásban, mind védekezésben többféle variációt kipróbált Rideg László edző, s az egyre fáradó vendégek ellen, egyre jelentősebb különbség alakult ki, Erdei, Kovács és Pásztor kosarainak köszönhetően. Az utolsó negyedben már örömjátékot mutattak be Erdeiék és ilyen arányban is megérdemelten nyertek a végére teljesen elfáradó kunszentiek ellen. A végjátékban ismét a fiataloké volt a főszerep, akik közül Deák érte el a 100. pontot. A látogatók most nem tudtak olyan ellenállást kifejteni, mint a Békés otthonában. A vendéglátók ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

 Fodor Csaba: „Igazi, közönség szórakoztató játékkal sikerült a győzelmet megszerezni. Sportszerű mérkőzésen csapatunk akarata érvényesült a mérkőzés folyamán végig. Örülünk fiataljaink bátor, eredményes játékának. Csak így tovább! Hajrá Karcag!”

 Kruzslicz Ferenc: „Sajnos két meghatározó emberünk nélkül, hét játékossal tudtunk elutazni Karcagra. Tudtuk, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, ezért a tisztes helytállást tűztük ki célul. Ami az első negyedben sikerült is. Tíz ponton belül is tudtunk maradni. A folytatásban sajnos a karcagi zóna ellen eredménytelen próbálkozásaink voltak, külső dobásokra kényszerültünk. Az egész mérkőzésen úgy éreztük, a kemény védekezést nem mindkét csapatnak engedték a bírók. Emiatt több játékosunk is fault problémákkal küszködött, mivel a palánk közelében könnyen kaptak fújásokat. Vincze László kb. húsz perc játék után begyűjtött fantom faultjai után kipontozódott, köszönhetően az igen csak egyoldalú bíráskodásnak. Nem kérdés, hogy a Karcag csapat jobb erőkből áll a miénknél, és idén is a bajnokesélyesek közé tartozik, de ilyesfajta „segítségre” nincsenek rászorulva. Egy jó mérkőzést szerettünk volna játszani, amiben a bírák nem voltak partnerek. Gratulálunk az ellenfélnek!”

TÁRSASÁGI ADÓKEDVEZMÉNY

Oldaltérkép

MKOSZ
MKOSZ iroda
Bankszámlaszámok
Megyei szervezeti egységek
Elnökség
Tiszteletbeli elnökség
Bizottságok
Határozatok
Játékvezetu0151k
MKOSZ története
Kosárlabda története
Hírek
MKOSZ
Interjúk
Egyetemi
Szabályzatok
MKOSZ Szabályzatok
Versenykiírások
Baleset biztosítás
Életút program
Archívum
Szakma
Coaching oldal
Játékvezetu0151k
Szakmai anyagok
Edzu0151továbbképzés
Edzu0151k 2014/15
Videók
Exkluzív videók
TAO
Elektronikus kérelmi rendszer 2014
Sporttámogatás 2014
Sporttámogatás 2013
Hatósági nyílvántartás 2014/15
Hatósági nyílvántartás 2013/14
Hatósági nyílvántartás 2012/13
Hatósági nyílvántartás 2011/12
Jegyzék 2014/15
Jegyzék 2013/14
Jegyzék 2012/13
Jegyzék 2011/12
Bajnokságok - Felnu0151tt
Férfi NB I. A
Nu0151i NB I. A
Férfi NB I. B K.
Férfi NB I. B Ny.
Amatu0151r Nu0151i NB I. K
Amatu0151r Nu0151i NB I. Ny
Férfi NB II. K
Férfi NB II. Ny
Férfi NB II. Kö A
Férfi NB II. Kö B
Magyar Kupa, férfi
Magyar Kupa, nu0151i
Hepp-kupa, férfi
Hepp-kupa, nu0151i
BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS
Fiú U21 NB I. A
Fiú U21 NB I. B K
Fiú U21 NB I. B Ny
Fiú egyetemi, Kelet
Fiú egyetemi, Nyugat
Leány U21 NB I. A
Leány egyetemi, Kelet
Leány egyetemi, Nyugat
Fiú junior
Fiú kadett
Fiú serdülu0151
Leány junior
Leány kadett
Leány serdülu0151
Leány tini
Gyermek Kupa
Kenguru Kupa
Válogatott
Nu0151i válogatott
Férfi válogatott
U16 Leány válogatott
U17 Leány válogatott
U18 Leány válogatott
U20 Leány válogatott
U16 Fiú válogatott
U18 Fiú válogatott
U20 Fiú válogatott
Mu0171sor
Mu0171sor
Csapatok
Csapatok
Játékosok
Játékosok
kosarsport.hu
Impresszum
Médiaajánlat
Szerzu0151i jogok
Adatvédelem
© 2015 kosarsport.hu