/web/webpont.com/kcs/html/_Main_/index.html
Megosztás
Értékelés

FELNŐTT FÉRFI: KAOTIKUS MECCS VOLT

értékelés
Értékeljen
öt fővel tudott megjelenni a Miklós

Igazi "Olajos" napot tartottak március 9-én a szolnoki Tiszaligetben. A "nagy Olaj" mellett az U20, az U18, és az U23 is pályára lépett, ez utóbbi gárda a megyei bajnokság keretein belül a Törökszentmiklósi KSE csapatát látta vendégül. A munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt, mondhatni elég limitált kerettel, öt fővel tudott megjelenni a Miklós, ami nem kis előnyt jelentett a hazai U23-as gárda javára. Ennek ellenére az első negyedben abszolút egyenrangú ellenfélként kezdett a TKSE, melynek köszönhetően egy pontos előnyt sikerült összeszorgoskodniuk a Terék Tamás vezérelte vendégeknek. A második negyedben aztán jött a nem várt szolnoki „leolvadás”. Habók Zoli megrázta a trojkafát, és a törökszentmiklósiak a rotáció teljes hiányával nem törődve, minden energiát mozgósítva vetették bele magukat a támadásokba, illetve védekezésben egyre-másra nullázták a rendkívül szétszórtan játszó olajosokat. Ennek eredményeképp a mindösszesen hét pontot szerző Olaj KK jelentős, húsz pontos hátrányba került a nagyszünetig. A legnagyobb kérdések, amelyek a második félidőre maradtak, hogy vajon kitarthat-e az öt fővel vitézkedő miklósiak lendülete, illetve képes lesz-e a hazai gárda ezen az dekoncentrált játékon felülkerekedni? A harmadik etapban aztán körvonalazódott, hogy öt ember sajnos kevés lesz a győzelemhez, illetve hogy a házigazdák is „pálfordulatot” vesznek az addig mutatott játékban. A harmadik etapban az olajos fiatalok akkorra összeálló egész pályás presszingje egyre csak szívta el az energiákat a fáradó miklósiak támadásaiból, illetve az ekkorra jelentkező faultproblémák egyre jobban bénították a TKSE védőjátékát, melynek köszönhetően a házigazdáknál Komlósi egyre-másra érte el a kosarakat, és indította el a felzárkózást az U23 számára. A harmadik negyed legvégén az ötödik személyi hibával kiálló Terék Tamás hiánya végképp megpecsételte az ekkorra már nagyrészt kimerült Törökszentmiklós sorsát, amely a zárónegyedben mindösszesen hat pontig jutott, és Szénasi Szabi kipontozódása miatt három emberre fogyatkoztak. Mindez alatt az Olaj U23 29 pontot vert a vendégekre, így a végén hét pontos hazai siker született. Összességében sportszerű mérkőzésen, az egy félidőnyi dekoncentráltság után magára találó Olaj U23 megérdemelten szerezte meg a győzelmet, azonban ez nem biztos hogy sikerülhetett volna, ha a Törökszentmiklósi KSE némi rotációt fel tudott volna vonultatni. De mint tudjuk, a kosárlabdában sem létezik feltételes mód.

Szolnoki Olaj KK U23 - Törökszentmiklósi KSE 75-66 (18-19, 7-26- 22-15, 28-6)

2019.03.09., Szolnok, 7 néző, Vezette: Fehérvári Gergely, Szőcs Béla

Bujáki Dániel: „Az év legkaotikusabb mérkőzése volt. Teljesen rossz felfogásban álltunk hozzá a mérkőzéshez, azt hittük, már az elején meg nyertük. Aztán kaparhattunk a Miklós után, és sikerült fordítani. Minden elismerésem a Miklósiaké.”

Szénási János: „Gratulálok a csapatomnak, igaz csak öten voltak, de mindent megtettek a győzelemért, amit a játék szabályos keretei között meg lehet tenni. Ha csak négyen maradnak a pályán, akkor is győzünk, de hát hárman fejezték be. Azért elgondolkoztam, miért van az, hogy a mi játékosunk az első megszólaláskor figyelmeztetés nélkül technikait kap, míg az ellenfél játékosedzője és még egy-két játékos ismét negyven percen keresztül hisztizik és reklamál és még csak nem is figyelmeztetik őket? Az edzőjük érdekes módon ismét kiprovokálhatott egy technikait nekünk a szövegelésével, és gondolom ismét nem hallottak semmit a játékvezetők. És ez csak két momentum a meccsről. Lehet, hogy valami szabályváltozásról lemaradtam, de majd utána nézek, mert tanulni sohasem késő.”

TÁRSASÁGI ADÓKEDVEZMÉNY

Oldaltérkép

MKOSZ
MKOSZ iroda
Bankszámlaszámok
Megyei szervezeti egységek
Elnökség
Tiszteletbeli elnökség
Bizottságok
Határozatok
Játékvezetu0151k
MKOSZ története
Kosárlabda története
Hírek
MKOSZ
Interjúk
Egyetemi
Szabályzatok
MKOSZ Szabályzatok
Versenykiírások
Baleset biztosítás
Életút program
Archívum
Szakma
Coaching oldal
Játékvezetu0151k
Szakmai anyagok
Edzu0151továbbképzés
Edzu0151k 2014/15
Videók
Exkluzív videók
TAO
Elektronikus kérelmi rendszer 2014
Sporttámogatás 2014
Sporttámogatás 2013
Hatósági nyílvántartás 2014/15
Hatósági nyílvántartás 2013/14
Hatósági nyílvántartás 2012/13
Hatósági nyílvántartás 2011/12
Jegyzék 2014/15
Jegyzék 2013/14
Jegyzék 2012/13
Jegyzék 2011/12
Bajnokságok - Felnu0151tt
Férfi NB I. A
Nu0151i NB I. A
Férfi NB I. B K.
Férfi NB I. B Ny.
Amatu0151r Nu0151i NB I. K
Amatu0151r Nu0151i NB I. Ny
Férfi NB II. K
Férfi NB II. Ny
Férfi NB II. Kö A
Férfi NB II. Kö B
Magyar Kupa, férfi
Magyar Kupa, nu0151i
Hepp-kupa, férfi
Hepp-kupa, nu0151i
BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS
Fiú U21 NB I. A
Fiú U21 NB I. B K
Fiú U21 NB I. B Ny
Fiú egyetemi, Kelet
Fiú egyetemi, Nyugat
Leány U21 NB I. A
Leány egyetemi, Kelet
Leány egyetemi, Nyugat
Fiú junior
Fiú kadett
Fiú serdülu0151
Leány junior
Leány kadett
Leány serdülu0151
Leány tini
Gyermek Kupa
Kenguru Kupa
Válogatott
Nu0151i válogatott
Férfi válogatott
U16 Leány válogatott
U17 Leány válogatott
U18 Leány válogatott
U20 Leány válogatott
U16 Fiú válogatott
U18 Fiú válogatott
U20 Fiú válogatott
Mu0171sor
Mu0171sor
Csapatok
Csapatok
Játékosok
Játékosok
kosarsport.hu
Impresszum
Médiaajánlat
Szerzu0151i jogok
Adatvédelem
© 2015 kosarsport.hu