Megosztás
Értékelés

MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: FARKAS DÁVID KIEMELTE A SPORTSZERŰSÉGET, ÍGY IS LEHET ÉS KELL IS KOSARAZNI

értékelés
Értékeljen
Elérkezett a várva várt felnőtt férfi bajnoki döntő!

Nincs több találgatás, nincs több pontvadászat és play-off párharc. Elérkezett a várva várt felnőtt férfi bajnoki döntő! Szolnoki Egyesült Királyság - Szolnoki Olaj KK U19. első mérkőzés. Az előkelőbb alapszakaszbeli helyezés, és az ezzel járó pályaelőny jogán a SZEK pályán a Zöld Házban került sor az első összecsapásra. Kiegyenlített, puhatolódzó játékkal kezdődött a mérkőzés, óvatos, megfontolt játék folyt mindkét oldalon. Habár a negyed közepéig úgy tűnhetett, hogy a "kis Olaj" kapja el jobban a találkozó kezdeti fonalát, az első etap végére az Egyesült Királyság is felzárkózott, és a játékrész végére minimális, egy pontos U19 előnyt mutatott az eredményjelző. A második negyedben aztán robbantott a regnáló bajnok SZEK, és mindamellett, hogy Gedei vezérletével húsz egységet szórtak a vendégek kosarába, olajozottan működő zónavédekezésükkel szinte bedeszkázták a hazai gyűrűt, és tartották tíz dobott ponton az Olajos fiatalokat. Ez idő tájt legfőképp Komlósi tartotta a lelket a fiatalokban, de ez is csak arra volt elég, hogy éppen ne legyen két számjegyű különbség a hazaiak javára. A mérkőzés félidejéhez érkezve világossá vált, hogyha a nagyszünet után nem sikerül Nemes Péter tanítványainak az addig a play-off körben mutatott extra támadójátékuknak csak a töredékét feleleveníteni, akkor bizony nagy bajban lesznek a továbbiakat tekintve. Úgy tűnt, a szünet után jöhet is a feltámadás. Rékasi és Arnóth vezérletével lényegesen átütőbb támadásokat tudott vezetni az Olajka, azonban védekezésben továbbra is nehezen találták az addigra a Gedei mellé fellépő Rácz párosának ellenszerét, és összesen két pontot sikerült hozni a címvédőn a zárófelvonás előtt. Tovább nehezítette a vendégek helyzetét, hogy a harmadik negyed végére Rékasi Bojta kiválása is, aki ekkorra a kipontozódás sorsára jutott. Következett a mindent eldöntő negyedik játékrész. Az első negyedhez hasonlóan elég kosárszegényre sikeredett záró etapban nem sikerült már további lendületet venni a fiataloknak, és mivel minden kosarukra azonnal érkezett a válasz hazai oldalon, így a hét pontos differencia állandósult egészen a lefújásig, és megérdemelt Királyság győzelem született a döntő első mérkőzésén.

Összességében sportszerű, három negyeden keresztül kiegyenlített mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók, amelyen talán a második negyedbeli koncentrációs különbség jelenthette a differenciát a két csapat között. A párharc még nem lefutott, szombaton (06.09.) jön a visszavágó!

Szolnoki Egyesült Királyság - Szolnoki Olaj KK U19 69-62 (15-16, 20-10, 20-22, 14-14)

Szolnok, 2018.06.03., 38 néző, Vezette: Drenyovszki Dániel, Zahorán Kitti, Szőcs Béla

Farkas Dávid: „Esélyesként léptünk pályára az első mérkőzésen, de természetesen a szokásos 4-14-es kezdés kellett ahhoz, hogy igazán felébredjünk. Az első negyed végére sikerült is egál-közelre hozni a mérkőzést. Ezt követően védekezésváltásunk következményeként tíz pontos előnyt sikerült kiépítenünk, melyet a mérkőzés végéig meg is tudtunk tartani. Igazából elmondható, hogy kifejezetten pontatlanul támadtunk, az üres dobásokat is rendre kihagytuk. Pallait és Matót kell kiemelni, akik amellett, hogy nagyon extra mezőnymunkát produkáltak, folyamatosan plusz energiát adtak a többieknek! Dicséretet érdemel ellenfelünk hozzáállása is, hiszen az utóbbi három év legsportszerűbb döntő mérkőzésén vagyunk túl! Szeretnénk szombaton lezárni a párharcot.”

Nemes Péter: „Sajnos az első öt perctől eltekintve, végig futottunk az eredmény után. Ilyen dobószázalékkal nagyon nehéz lesz a következő mérkőzés, remélem, hatékonyabbak leszünk szombaton. Gratulálok a SZEK csapatának, megérdemelten nyertek!”

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Szolnoki Egyesült Királyság javára.

TÁRSASÁGI ADÓKEDVEZMÉNY

Oldaltérkép

MKOSZ
MKOSZ iroda
Bankszámlaszámok
Megyei szervezeti egységek
Elnökség
Tiszteletbeli elnökség
Bizottságok
Határozatok
Játékvezetu0151k
MKOSZ története
Kosárlabda története
Hírek
MKOSZ
Interjúk
Egyetemi
Szabályzatok
MKOSZ Szabályzatok
Versenykiírások
Baleset biztosítás
Életút program
Archívum
Szakma
Coaching oldal
Játékvezetu0151k
Szakmai anyagok
Edzu0151továbbképzés
Edzu0151k 2014/15
Videók
Exkluzív videók
TAO
Elektronikus kérelmi rendszer 2014
Sporttámogatás 2014
Sporttámogatás 2013
Hatósági nyílvántartás 2014/15
Hatósági nyílvántartás 2013/14
Hatósági nyílvántartás 2012/13
Hatósági nyílvántartás 2011/12
Jegyzék 2014/15
Jegyzék 2013/14
Jegyzék 2012/13
Jegyzék 2011/12
Bajnokságok - Felnu0151tt
Férfi NB I. A
Nu0151i NB I. A
Férfi NB I. B K.
Férfi NB I. B Ny.
Amatu0151r Nu0151i NB I. K
Amatu0151r Nu0151i NB I. Ny
Férfi NB II. K
Férfi NB II. Ny
Férfi NB II. Kö A
Férfi NB II. Kö B
Magyar Kupa, férfi
Magyar Kupa, nu0151i
Hepp-kupa, férfi
Hepp-kupa, nu0151i
BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS
Fiú U21 NB I. A
Fiú U21 NB I. B K
Fiú U21 NB I. B Ny
Fiú egyetemi, Kelet
Fiú egyetemi, Nyugat
Leány U21 NB I. A
Leány egyetemi, Kelet
Leány egyetemi, Nyugat
Fiú junior
Fiú kadett
Fiú serdülu0151
Leány junior
Leány kadett
Leány serdülu0151
Leány tini
Gyermek Kupa
Kenguru Kupa
Válogatott
Nu0151i válogatott
Férfi válogatott
U16 Leány válogatott
U17 Leány válogatott
U18 Leány válogatott
U20 Leány válogatott
U16 Fiú válogatott
U18 Fiú válogatott
U20 Fiú válogatott
Mu0171sor
Mu0171sor
Csapatok
Csapatok
Játékosok
Játékosok
kosarsport.hu
Impresszum
Médiaajánlat
Szerzu0151i jogok
Adatvédelem
© 2015 kosarsport.hu