/web/webpont.com/kcs/html/_Main_/index.html
Megosztás
Értékelés

MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: NÉGY KÖZÖTT A CÍMVÉDŐ, A KARCAG PEDIG BAJNOKESÉLYES LEHETETT VOLNA, HA EBBEN AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSBAN SZEREPELNEK KORÁBBAN IS

értékelés
Értékeljen
Egyre csak nő a tolakodás a felnőtt férfi bajnokság rájátszásában.

Egyre csak nő a tolakodás a felnőtt férfi bajnokság rájátszásában. Az erőviszonyokat misem mutatja jobban, minthogy a négy negyeddöntős párharc mérkőzései közül három is a mindent eldöntő harmadik meccsig jutott. Ezen párharcok egyike volt a Szolnoki Egyesült Királyság - Karcagi SE rangadó a szolnoki Zöld Házban. Habár a bajnokság talán legrutinosabb gárdájáról beszélhetünk a Karcag esetében, a hazai Szolnoki Királyság a tavalyi bajnok jogán mégis esélyesebbnek számított. Nos... Ebből az esélylatolgatásból két negyeden keresztül kevés dolog valósult meg. Az első negyed első fele hazai dominanciával kezdődött. Szabó, Gedei és Rácz kosaraira csak elvétve tudtak válaszolni a vendégek. A 13-4-es villámrajt igencsak baljós előjelnek tetszhetett Fodor Csaba csapatának. Ekkor azonban talán a hazai elbizakodottság, talán a szép számmal kilátogató vendég szurkolótábor hatására robbantott a Karcag, és egy impozáns 18-1-es(!) rohanással gyorsan esélyessé léptek elő. A második negyedben ébredezett a SZEK, de az egy emberként küzdő vendégeknek minden kosárra volt válaszuk. Pásztor, Szarvas és Vincze kosarai egyre-másra hűtötték a hazai kedélyeket, és védekezésben is egy szívként dobbantak a karcagi szívek, óriási energiákat mozgósítottak a kiváló szurkolói atmoszférában. Így nyolc pontos Karcagi SE vezetéssel vonulhattak a nagyszünetre a csapatok. Várhattuk a folytatást. A második félidőben aztán bejelentkezett a címvédő. Talán a félidei felismerés, hogy a vendégek bizony nem feltartott kézzel érkeztek, összerázta Cseresznyés edző csapatát. Komoly lendületváltást eszközöltek támadásban, könnyű leindítás kosarak, egy-két extra trojka, illetve az első félidőhöz képest minőségibb védekezésükkel is egyre csak emésztették fel az ellenfél energiáit, fokozatosan zárkóztak a vendéglátók. Jött is az időkérés Fodor Csabától. Ez azonban nem törte meg a szolnoki lendületet, és a harmadik negyed 8. percére át is vették a vezetést 50-49, ezt követően pedig egy-két kosárváltás után 56-53 a harmadik negyed végén a SZEK-nek. Kritikus utolsó negyed következett. Kérdéses volt, hogy a szűkebben rotáló vendégek a mérkőzés eleji formájukat fel tudják-e eleveníteni, illetve a Királyság tudja-e tartani a megújult lehengerlő formáját, amit a harmadik felvonásban mutatott? A kérdésekre a választ Gedei adta meg. Az utolsó negyedbeli 13 pontja megpecsételte a karcagiak sorsát, ahol úgy tűnt, hogy a mérkőzés eleji bombaforma túl sok energiát emésztett fel. A finisbeli 8 pontos differencia a Szolnoki Egyesült Királyság győzelmét, és egyben továbbjutását is jelentette, egy rangos ellenfél ellen kiváló szurkolói környezetben, és készülhetnek a Cegléd elleni elődöntőre.

Szolnoki Egyesült Királyság - Karcagi SE 75-67 (14-22, 18-18, 24-13, 19-14)

2018.04.28., Szolnok, 23 néző, Vezette: Rácz Zsolt, Szőcs Béla, Pál Szabó Sándor

Farkas Dávid: „A bemelegítés közben, elnézve a bemelegítő karcagi csapatot, eszembe jutott a Gyűrűk Ura harmadik része, amikor az ellenfél már mindenhonnan összegyűjti a seregeit, csak valahogy győzni tudjon. Ha ezzel a kerettel játszották volna végig az alapszakaszt, akkor egészen biztosan nem a 7. helyen kerülünk össze velük, hanem mondjuk a döntőbe jutásért. Szerintem az elmúlt időszak legizgalmasabb meccsét produkáltuk, amelyet jó második félidei teljesítményünkkel és a megfelelő kifárasztós technikánkkal (pl. mi nem megyünk a lepattanókért, hadd ugráljon az ellenfél, bemelegítésnél csak séta, valamint szigorúan csak Pallai és Rácz fut leindításnál, a többiek pihennek) sikeresen abszolváltunk.”

Fodor Csaba: „Az idei bajnokság legfontosabb meccsére összeállt a csapat. Végre? A tét nem volt más, kiejteni az alsóházba a tavalyi bajnokot. A mérkőzést az első félidőben irányítottuk, védekezésben és támadásban sikeresek voltunk. A szünet után dobásaink sokasága kimaradt, így a SZEK felzárkózott, sőt védekezésben sem tudtunk hatékonyak lenni. A végjátékban egy Gedeivel jobbak voltak vendéglátóink. Nagy meccs volt, nem itt kellett volna találkoznia ennek a két csapatnak!”

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Szolnoki Egyesült Királyság javára.

TÁRSASÁGI ADÓKEDVEZMÉNY

Oldaltérkép

MKOSZ
MKOSZ iroda
Bankszámlaszámok
Megyei szervezeti egységek
Elnökség
Tiszteletbeli elnökség
Bizottságok
Határozatok
Játékvezetu0151k
MKOSZ története
Kosárlabda története
Hírek
MKOSZ
Interjúk
Egyetemi
Szabályzatok
MKOSZ Szabályzatok
Versenykiírások
Baleset biztosítás
Életút program
Archívum
Szakma
Coaching oldal
Játékvezetu0151k
Szakmai anyagok
Edzu0151továbbképzés
Edzu0151k 2014/15
Videók
Exkluzív videók
TAO
Elektronikus kérelmi rendszer 2014
Sporttámogatás 2014
Sporttámogatás 2013
Hatósági nyílvántartás 2014/15
Hatósági nyílvántartás 2013/14
Hatósági nyílvántartás 2012/13
Hatósági nyílvántartás 2011/12
Jegyzék 2014/15
Jegyzék 2013/14
Jegyzék 2012/13
Jegyzék 2011/12
Bajnokságok - Felnu0151tt
Férfi NB I. A
Nu0151i NB I. A
Férfi NB I. B K.
Férfi NB I. B Ny.
Amatu0151r Nu0151i NB I. K
Amatu0151r Nu0151i NB I. Ny
Férfi NB II. K
Férfi NB II. Ny
Férfi NB II. Kö A
Férfi NB II. Kö B
Magyar Kupa, férfi
Magyar Kupa, nu0151i
Hepp-kupa, férfi
Hepp-kupa, nu0151i
BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS
Fiú U21 NB I. A
Fiú U21 NB I. B K
Fiú U21 NB I. B Ny
Fiú egyetemi, Kelet
Fiú egyetemi, Nyugat
Leány U21 NB I. A
Leány egyetemi, Kelet
Leány egyetemi, Nyugat
Fiú junior
Fiú kadett
Fiú serdülu0151
Leány junior
Leány kadett
Leány serdülu0151
Leány tini
Gyermek Kupa
Kenguru Kupa
Válogatott
Nu0151i válogatott
Férfi válogatott
U16 Leány válogatott
U17 Leány válogatott
U18 Leány válogatott
U20 Leány válogatott
U16 Fiú válogatott
U18 Fiú válogatott
U20 Fiú válogatott
Mu0171sor
Mu0171sor
Csapatok
Csapatok
Játékosok
Játékosok
kosarsport.hu
Impresszum
Médiaajánlat
Szerzu0151i jogok
Adatvédelem
© 2015 kosarsport.hu