/web/webpont.com/kcs/html/_Main_/index.html
Megosztás
Értékelés

MEGYEI FELNŐTT: VERETLENÜL ZÁRTA AZ ALAPSZAKASZT A BAGLYOK

értékelés
Értékeljen
Az alapszakasz utolsó fordulójára is maradt egy rangadó.

Az alapszakasz utolsó fordulójára is maradt egy rangadó, mely a helyezések szempontjából már nem volt döntő, hiszen a vendégek már megnyerték az alapszakaszt, a hazaiak pedig a második helynél rosszabbak már nem lehettek, de mind a két csapatnak fontos volt a mérkőzés, hiszen a presztízs minden ilyen meccsen fontos tényező, illetve a Baglyok számára a hibátlan alapszakasz győzelem volt a fő motiváció. Ennek tudatában kezdődött a mérkőzés, hiszen fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik alakulat sem tudott meglépni és meglepetést okozni a másiknak. A negyed végéig felváltva vezettek, hol az egyik, hol a másik húzott el pár ponttal, de a negyed végére csak minimális előnye volt a vendégeknek. A folytatásban már változott a játék képe, melynek következtében a negyed közepén már tíz pont felett volt a különbség a látogatók javára. Ebben a negyedben a Királyoknál főleg Rácz, a vendégeknél pedig a Forgács-Szpíró páros termelte a kosarakat. Ennek köszönhetően a szünetben már tíz pont feletti Baglyok előnnyel mehettek pihenni a csapatok. A negyed krónikájához tartozik, hogy mind a két oldalon ki kellett osztani egy-egy technikai hibát, ebből is érződött, hogy milyen fontos a csapatoknak a mérkőzés.

A folytatásban érződött, hogy a hazaiak nem adták fel, de ennek ellenére a negyed 7. percében már húsz pont fölé kúszott a különbség. A Királyok sokat hibáztak, eladott labdák jellemezték a játékukat, melyekből könnyű kosarakat szereztek a vendégek, sőt még a szerencse is melléjük állt, hiszen néhány esetben bravúr kosarakat értek el. A negyed vége felé felgyorsultak az események, hiszen Szabó és Rácz kosaraival egyre közelebb került a SZEK a vendégekhez, illetve a negyed végén, Molnár kapott "T" hibát színészkedésért, melynek akkor senki nem tulajdonított nagy jelentőséget, de később fontossá vált.

A záró negyedre - a játék eddigi képe alapján - megnyugtató előnnyel fordult a Baglyok, de azért nem bízhatták el magukat. Ez az előny meg is maradt, de a negyed 2. percében, Molnárt egy sportszerűtlen hiba után kiállították a játékvezetők, melyet kicsit nehezen vett tudomásul, de hamar folytatódott a játék, mely ezt követően már nem volt indulatoktól sem mentes, főleg a játékvezetők irányába. A vendégek nehezen fogadták el a döntést és ahelyett, hogy folytatták volna azt a játékot, mely addig jellemezte őket, inkább a reklamálásokba fektették az energiákat. Szerencséjük volt, hogy a hazai alakulatban nem volt átütő erő, illetve olyan játékos, játékosok, akik ezt ki tudták volna használni, érdemben már nem változott az eredmény, a végére még pár ponttal nőtt is a különbség, így egy teljesen megérdemelt győzelmet arattak a Baglyok. A Királyok pedig, néhány meghatározó játékossal kiegészülve, még jobb teljesítményre lesznek képesek a folytatásban. Ezzel véget ért az alapszakasz, kezdődhet a rájátszás, mely további izgalmas mérkőzéseket hozhat.

Szolnoki Egyesült Királyság - Szolnoki Baglyok 66-83 (18-19; 14-26; 16-17; 18-21)

2018.04.06., Szolnok, 5 néző, Vezette: Gál János; Fodor Attila

Farkas Dávid: „Bár tétje nem volt a mérkőzésnek, a presztízsértéke mégis nagy volt, hiszen a tavalyi döntő visszavágóján a Baglyok veretlen alapszakasza forgott kockán. Sajnos most már hagyomány, hogy az igazán fontos és nehéz mérkőzésekre nem tudunk kellő létszámmal kiállni. A mérkőzés napján mondták le a részvételt többen is. A Baglyok kemény, fizikális játékának nem találtuk az ellenszerét és fejben felőrlődtünk. Köszönöm Rácznak és Matónak, hogy pénzt, energiát és időt nem kímélve Székesfehérvárról siettek haza a mérkőzésre, Szabó Vityának, hogy budapesti programját szakította meg miattunk és Pallai Zsoltinak, hogy a Kőrösivel szemközti házsorból átjött.”

Forgács László: “Azt mondják, hogy az alapszakaszban elért győzelmek száma nem számít, ha nem nyered meg a bajnokságot, de úgy gondoltuk, hogy szépen mutatna egy hibátlan statisztika, az alapszakasz lezárásaként. Így készültünk az utolsó mérkőzésre, de nem könnyítette meg a SZEK a dolgunkat, még a hiányzói ellenére sem. Keményen támadott és védekezett az ellenfél, de a második negyedben ritmust váltottunk és ebből megnyugtató előnyt kovácsoltunk. Minden negyedet megnyertük és ezzel behúztuk a győzelmet, így veretlenül zárva az alapszakaszt! Jöhet a rájátszás! Hajrá Baglyok!”

TÁRSASÁGI ADÓKEDVEZMÉNY

Oldaltérkép

MKOSZ
MKOSZ iroda
Bankszámlaszámok
Megyei szervezeti egységek
Elnökség
Tiszteletbeli elnökség
Bizottságok
Határozatok
Játékvezetu0151k
MKOSZ története
Kosárlabda története
Hírek
MKOSZ
Interjúk
Egyetemi
Szabályzatok
MKOSZ Szabályzatok
Versenykiírások
Baleset biztosítás
Életút program
Archívum
Szakma
Coaching oldal
Játékvezetu0151k
Szakmai anyagok
Edzu0151továbbképzés
Edzu0151k 2014/15
Videók
Exkluzív videók
TAO
Elektronikus kérelmi rendszer 2014
Sporttámogatás 2014
Sporttámogatás 2013
Hatósági nyílvántartás 2014/15
Hatósági nyílvántartás 2013/14
Hatósági nyílvántartás 2012/13
Hatósági nyílvántartás 2011/12
Jegyzék 2014/15
Jegyzék 2013/14
Jegyzék 2012/13
Jegyzék 2011/12
Bajnokságok - Felnu0151tt
Férfi NB I. A
Nu0151i NB I. A
Férfi NB I. B K.
Férfi NB I. B Ny.
Amatu0151r Nu0151i NB I. K
Amatu0151r Nu0151i NB I. Ny
Férfi NB II. K
Férfi NB II. Ny
Férfi NB II. Kö A
Férfi NB II. Kö B
Magyar Kupa, férfi
Magyar Kupa, nu0151i
Hepp-kupa, férfi
Hepp-kupa, nu0151i
BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS
Fiú U21 NB I. A
Fiú U21 NB I. B K
Fiú U21 NB I. B Ny
Fiú egyetemi, Kelet
Fiú egyetemi, Nyugat
Leány U21 NB I. A
Leány egyetemi, Kelet
Leány egyetemi, Nyugat
Fiú junior
Fiú kadett
Fiú serdülu0151
Leány junior
Leány kadett
Leány serdülu0151
Leány tini
Gyermek Kupa
Kenguru Kupa
Válogatott
Nu0151i válogatott
Férfi válogatott
U16 Leány válogatott
U17 Leány válogatott
U18 Leány válogatott
U20 Leány válogatott
U16 Fiú válogatott
U18 Fiú válogatott
U20 Fiú válogatott
Mu0171sor
Mu0171sor
Csapatok
Csapatok
Játékosok
Játékosok
kosarsport.hu
Impresszum
Médiaajánlat
Szerzu0151i jogok
Adatvédelem
© 2015 kosarsport.hu