Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Férfi NB I: A Szolnok a Falcót fogadja
ZTE-Sopron szomszédvári rangadó következik

  2018. Március 16.
Pénteken délután újra összecsap egymással a Magyar Kupa két döntőse, a bajnoki listavezető Szolnok és a második helyezett Falco a 24. forduló nyitó meccsén. A találkozó tétje gyakorlatilag az alapszakasz első helyének megszerzése lesz. Decemberben, az Aréna Savariában 95-77-re a sárga-feketék nyertek. Az összecsapást az M4 Sport TV élőben közvetíti.

Az Egis Körmend azok után, hogy hétközben legyőzte a FIBA-kupában az olasz listavezető Velencét (más kérdés, hogy ezzel együtt is kiesett), szombaton hazai pályán fogadja a Naturtex-SZTE-Szedeákot. Andjelko Mandics együttese kilábalni látszik a hosszú, szerencsétlen, sérülésektől tizedelt időszakából, a legutóbbi, Jászberény elleni győzelem alkalmával már ismét ott volt a pályán Marko Boltics és Andrija Csirics.

A címvédő Alba Fehérvár a tizenegyedik helyezett Jászberény otthonában lép pályára szombat este. A berényiek számára nem jó előjel, hogy a legutóbbi fordulóban odahaza kikaptak a Szegedtől, az Alba viszont a keddi FIBA-kiesés előtt az ASE csapatát verte. Braniszlav Dzunics edző Alandise Harrisre nem számíthat, a másik oldalon mindenki bevethető.

A Kaposvárt hosszabbításban legyőző, nyolcba igyekvő Pécs fogadja az újonc Debrecent. A tizenegy forduló óta nyeretlen vendégek a nagy távolság miatt már ma elutaztak Baranyába. Érdekesség, hogy a hajdúságiak negatív szériája pont a PVSK legyőzése (83-73), december 15. óta tart. Csirke Ferenc együttesében Harazin Tamás és Simon Kristóf szerdáig nem edzett, a Kaposvár ellen megsérülő Devin Brooks pedig csütörtökig, de várhatóan mindenki hadra fogható lesz szombatra, nem úgy a másik oldalon Farkas Attila, aki továbbra is küszködik a sérülésével.

Az ötödik helyen álló Kecskemét szombaton este a tizedik Kaposvárt látja vendégül. A lila-fehér alakulat legutóbb egy fordulatos mérkőzést nyert meg a MAFC ellen, míg a Kaposvár hatalmas csatában, hosszabbítás után maradt alul Pécsen (92-96). A két együttes őszi mérkőzésén 66-64-re nyert a Kecskemét. A somogyiaktól Chris Dunn és Hock Gergő hiányozni fog sérülés miatt.

Szombaton este a felsőházért küzdő Atomerőmű SE csapatát látja vendégül a sereghajtó MAFC. A két csapat más célokért küzd, de így is izgalmas, küzdelmes mérkőzésre van kilátás. A fővárosiak az ötödik győzelmükre hajtanak, a paksiak pedig nem hibázhatnak, ha az első ötben akarnak végezni. A vendégeknél Barnies, Eilingsfeld és Tarrant sincs teljesen rendben, de valószínűleg mindenki vállalja a játékot.

Szombaton 19 órától a ZTE a Sopront látja vendégül. Bencze Tamás együttese legutóbb hazai pályán 81-76-ra kapott ki a Falcótól, a Sopron pedig egy roppant fontos összecsapást nyert meg Debrecenben 96-89-re. A két együttes decemberi mérkőzésén 91-84-re nyert a Zete. A vendégektől Dénes Gábor és Élő Bálint biztosan kihagyja a találkozót, Uros Duvnjak azonban a héten elkezdte a munkát, úgy tűnik, hogy az ő játékára van esély.


Férfi NB I. A-csoport, 24. forduló

Szolnoki Olaj KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, péntek 17:00
Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák, szombat 18:00
JP Auto-Jászberényi KSE - Alba Fehérvár, szombat 18:00
KTE-Duna Aszfalt - Kaposvári KK, szombat 18:00
MAFC - Atomerőmű SE, szombat 18:00
Pécsi VSK-VEOLIA - DEAC, szombat 18:00
Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC, szombat 19:00Vissza a főoldalra!


  2018. Március 16.

2018 Március

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
1
1 hír
2
3
1 hír
4
5
1 hír
6
7
3 hír
8
1 hír
9
1 hír
10
1 hír
11
12
3 hír
13
1 hír
14
2 hír
15
1 hír
16
5 hír
17
4 hír
18
19
2 hír
20
21
3 hír
22
1 hír
23
4 hír
24
6 hír
25
3 hír
26
27
3 hír
28
29
2 hír
30
31
2 hír
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok