Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Ivkovics: Győzelem a célunk
Horti Bálint arról beszélt, hogy szerepe a védekezés, a jó blokkadás és a többiek segítése lesz Litvániában

  2018. Február 21.
"Győzelem a célunk, erre készülünk a Litvánia és Lengyelország ellen a világbajnoki selejtezőn, pozitív jövőkép nélkül ugyanis nem lehet előre lépni, a sajnálkozás nem tesz jobbá" - mondta az MTI-nek Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány kedden a válogatott edzésén Kecskeméten. A szakember kiemelte, hogy a nyári Európa-bajnokságon "magasra tették a mércét", ezért a legjobbakra van szükség.

A litvánokról azt mondta, papíron jobbak, tizenkettes keretük minden játékosa pedig legalább olyan, vagy még magasabb szinten játszik, mint a magyarok többsége. Véleménye szerint ezen az összecsapáson a csapategység a legfontosabb, ami a magyar kosárlabdára általában jellemző. A válogatottat ezen kívül a "becsület, bátorság, büszkeség" hármasa jellemzi és erősíti.

Hangsúlyozta, fontos meccs lesz a lengyelek elleni találkozó is, amelyet Szombathelyen, "a nyugodt Magyarországon, a kosárlabda fellegvárában játszanak". Mint mondta, itt sokkal nagyobb esélyük van a győzelemre, mint a litvánok ellen, de mindkettőre minden erejükkel készülnek.

Wittmann Krisztián elbúcsúzott a válogatottól, ő biztosan nem lép pályára Litvániában, Tóth Norbert és Ferencz Csaba pedig Szombathelyen teszi meg ugyanezt. A kaptány megjegyezte, hogy az edzéseken tapasztalataikkal továbbra is segítik a fiatalok játékát, akiknek ilyen mentorok révén sokkal könnyebb útjuk lesz.

Horti Bálint arról beszélt, hogy szerepe a védekezés, a jó blokkadás és a többiek segítése lesz Litvániában, ahova azért mennek, hogy jó mérkőzésen legyőzzék ellenfelüket, az erős kosárlabdát játszó litvánokat. Véleménye szerint a magyarok erőssége a csapategységben mutatkozhat meg, ezen kívül pedig "figyelni kell mindenkinek a saját emberét, és hozni a szövetségi kapitány által előírt taktikát".

Wittmann Krisztián elmondta: amikor csak teheti, részt vesz az edzéseken, és igyekszik az ellenfél játékára felkészíteni fiatalabb társait, ezzel is segítve felkészülésüket.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott a világbajnoki selejtezőn novemberben Lengyelország vendégeként 70-60-ra kikapott, majd Debrecenben 84-76-ra nyert Koszovó ellen.

A nemzeti csapat pénteken a litvániai Klaipedában lép pályára a házigazda ellen, majd hétfőn Szombathelyen fogadja a lengyel együttest. A csoportból az első három helyezett jut tovább a következő körbe. Ott a horvát, olasz, holland, román négyes első három helyezettjével kerül össze, a hatos csoportból a legjobb három válogatott jut majd ki a 2019-es kínai világbajnokságra.  
Foto - fiba.basketball 


Vissza a főoldalra!


  2018. Február 21.

2018 Február

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
1
1 hír
2
1 hír
3
3 hír
4
2 hír
5
4 hír
6
2 hír
7
5 hír
8
2 hír
9
3 hír
10
4 hír
11
1 hír
12
13
2 hír
14
4 hír
15
4 hír
16
7 hír
17
5 hír
18
6 hír
19
20
2 hír
21
4 hír
22
23
1 hír
24
25
26
3 hír
27
28
1 hír
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok