Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Bravúrgyőzelem bravúrkosarakkal
Interjú Határ Bernadettel, a női válogatott centerével

  2018. Február 17.
Kiélezett, kritikus pillanatokban lépett elő női kosárlabda válogatottunk vezéregyéniségévé a Sopron centere, Határ Bernadett a litvánok elleni, az Európa-bajnokságra való kijutás szempontából kulcsfontosságú miskolci selejtezőn. A bravúrkosarakat is szerző középjátékossal Botár László beszélgetett a mérkőzésről.

- Gratulálunk a remek játékodhoz! Eddigi pályafutásodat tekintve mondhatjuk, hogy életed mérkőzését játszottad?

- Talán igen - felelte némi habozás után Határ Betti. - Valóban ilyen fontos találkozón még nem sikerült ennyit hozzátennem egy értékes sikerhez.

- Csereként léptél pályára. Petronyte, a litván center előtte nagyon ficánkolt. Székely Norbert inkább védekező feladattal küldött pályára, vagy támadásban várt extrákat tőled?

- A védekezés volt az elsődleges. Videóztunk, külön kitértünk Petronyte játékára, de már a magyarországi Eb-n és az Euroligában is játszottam ellene, tehát nagyjából tudtam, mire számíthatok.

- Az első dobásod gyönyörűen beesett. Ez sokat számított, közrejátszott abban, hogy később ilyen remekül ment a játék?

- Igen, a játékomban egyelőre még sokat számít, hogy sikerül-e az első dobás, azonban tudom, hogy ez nem szerencsés, a jövőben szeretném függetleníteni magam az első dobás sikerességétől.

- Ünneprontó felvetés következik: a harmadik negyedben, amikor nagyon elléptünk, egy ítélet után dühösen a földhöz vágtad a labdát, és technikait kaptál, ami valóságos láncreakciót indított el...sokaknak egyébként tetszett ez az érzelemnyilvánítás, a csapatnak azonban nem biztos, hogy jót tett...

- Nagyon nagy butaságot csináltam, egy profi játékos nem veszítheti el így a fejét. Két hibát ítéltek gyorsan ellenem, egyiket sem éreztem faultnak. Ahogy a többiek, én is nagyon szerettem volna nyerni, elveszítettem a fejem, nagyot hibáztam - megbűnhődtünk érte, a csapat is, én is.

- Ebből a lelkiállapotból azonban sikerült felállnod, a hajrában egészen váratlan bravúrkosakakat szereztél. Egyszer a palánk alól visszapörgetve a labdát, másszor hátrafelé elugorva. Honnan jöttek ezek a parádés megoldások?

- Nem sokat gondolkodtam, az lebegett a szemem - és minden csapattársam szeme - előtt, hogy megnyerjük a meccset, és bennem még ott volt, hogy a technikai után javítsak, s hogy annak ellenére, azzal együtt is nyerjünk. Nem nagyon szoktam pályán lenni a végjátékokban, ez egy ízben meg is mutatkozott, de szerencsére a csapat tudta korrigálni.

- Mit gondolsz, ez a meccs áttörés lehet a karrieredben, rendszeresen lehet számítani hasonló teljesítményekre?

- Minden meccs más, most szerencsére kijött nekem a lépés, de nem hiszem, hogy érdemes ebből túl messzemenő következtetéseket levonni. Visszatértem Sopronba, itt, a klubban próbálok úgy dolgozni, hogy tovább lépjek előre, hogy idővel rendszeresen, folyamatosan meghatározó játékos, igazi profi kosárlabdázó legyek.

Fotó: fiba.com 

Vissza a főoldalra!


  2018. Február 17.

2018 Február

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
1
1 hír
2
1 hír
3
3 hír
4
2 hír
5
4 hír
6
2 hír
7
5 hír
8
2 hír
9
3 hír
10
4 hír
11
1 hír
12
13
2 hír
14
4 hír
15
4 hír
16
7 hír
17
5 hír
18
6 hír
19
20
2 hír
21
4 hír
22
23
1 hír
24
25
26
3 hír
27
28
1 hír
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok