Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Győzelem a szlovákok ellen
Magabiztos sikert aratott a férfi válogatott Kecskeméten

  2017. Július 26.
Válogatott felkészülési mérkőzés

Magyarország - Szlovákia 76-47 (22-13, 21-13, 15-19, 18-2)

Kecskemét,

1000 néző. V.: Cziffra, Győrfy, Minár

MAGYARORSZÁG:

Wittmann 17/12, Perl 6, Ferencz 9/9, Tóth N. 4, Tóth Á 16. Csere: Benke 2, Ruják 2, Csorvási 2, Váradi 5, Eilingsfeld 13/6. Szövetségi kapitány: Ivkovics Sztojan. Edző: Pór Péter.

SZLOVÁKIA:

- legjobb dobók: Batka 7, Sedmák 5, Korner 5.

Tizennyolc esztendőnyi szünet után újra Európa-bajnokságra készül a magyar férfi kosárlabda válogatott. Ivkovics mester legénysége első edzőmérkőzését Szlovákiával játszotta a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban.

Előzetesen Ivkovics úgy döntött, hogy Vojvoda és Keller ezen az estén nem játszik. Két kihagyott dobással indult a mérkőzés, mígnem Tóth Norbert duplájával a házigazda szerzett vezetést, amit centertársa, Tóth Ádám növelt egy szép akciót követően. A magyar csapat láthatóan a támadások pontos kivitelezésére koncentrált, míg a szlovákok inkább az egyén játékot erőltették, na meg a letámadást. Utóbbival tudtak zavart okozni eleinte a labda felhozatalában.

Váradiék igyekeztek szigorúan védekezni, aminek meg is lett az eredménye, hiszen öt perc alatt mindössze négy pontot dobtak a szlovákok (9-4). Ivkovics Sztojan a tőle megszokott módon sokat cserélt, Kovács és Pongó kivételével mindenki pályára került az első hat percben. A negyed végére a kissé pontatlanul célzó magyarokat utolérték a vendégek, de a vezetést nem tudták átvenni. Szemre tetszetősebben kosaraztak a mieink, egyedül a befejezések pontossága nem volt az igazi, de az első felkészülési meccsen ezt aligha kérné bárki is számon. Az utolsó percben Ferencz Csaba, Eilingsfeld János és Wittmann Krisztián is betalált kintről, így pont az első dudaszóra alakult ki az addigi legnagyobb különbség (22-13).

Gyors triplaváltással kezdődött a második negyed, Mario Ihring hármasára Eilingsfeld válaszolt hasonlóval. Magyar oldalon Wittmann játszott remekül, a 12. percben már 10 pontnál járt a kecskeméti kisember. Mivel a magyar védekezés továbbra is szigorú volt, így a szlovákok nem tudtak közelebb kerülni. Sőt, a tudatosabban támadó házigazda fokozatosan növelni is tudta előnyét (32-19). Így aztán az első időt a vendégek kérték ki.

Jó volt látni, hogy Rujákék mennyire sokat futotnak, védekezésben és különösen támadásban igyekeztek gyorsítani a játékot.

A negyed derekához érve megtorpantak Ferenczék a pontszerzésben, Wittmann egy triplával tett pontot a rosszabb sorozat végére (37-26). A félidőt aztán Tóth Ádám kosara zárta, így húsz perc játék után biztosnak tűnő magyar előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok (43-26).

A második félidő Perl Zoltán alakításával kezdődött, az ifjú játékos megmutatta,miért is szerepelt ő az olasz A-ligában: úgy kígyózott át a szlovák védelmen, hogy a kékmezesen másodpercekig nem értették, mi is történt. A vendégek egyébként továbbra sem igazán tudtak mit kezdeni a magyar védekezéssel, az első három percben dobásig sem nagyon jutottak. A harmadik negyed kísértetiesen hasonlított a másodikra abból a szempontból, hogy a magyar csapat fokozatosan növelte előnyét, a 27. percben már 25 ponttal vezettek Tóth Ádámék (56-31). A harmadik negyed végéhez közeledve a meccsen eddig szokatlan módon 9-0-ás sorozattal zárkóztak a szlovákok, gyorsan időt is kért a magyar kapitány (58-42). Ám megállítani nem sikerült a szlovákokat, egy dudaszós triplával régen látott közelségbe jutottak a hazaiakhoz (58-45).

A záró tíz percet a nemrég még remek sorozatot produkáló szlovákok egy kilenc perces kosárcsenddel indították, így aztán gyakorlatilag elbuktak mindent, amit a harmadik negyedben felépítettek. Merthogy a kínálkozó alkalommal éltek a mieink, s Tóth Ádám, Eilingsfeld János és Wittmann Krisztián vezérletével döntésre vitték a mérkőzést.

A folytatás holnap, azaz csütörtökön, ugyancsak a szlovákok ellen, szintén Kecskeméten, de ezúttal 16 órától.

Sztojan Ivkovics: - Ez egy felkészülési mérkőzés volt, amiből nem szabad semmilyen különbséget levonni. Ezen a két mérkőzésen lehetőséget adok mindenkinek.

 Vissza a főoldalra!


  2017. Július 26.

2017 Július

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
1
3 hír
2
2 hír
3
1 hír
4
3 hír
5
1 hír
6
2 hír
7
4 hír
8
4 hír
9
4 hír
10
2 hír
11
2 hír
12
3 hír
13
1 hír
14
3 hír
15
4 hír
16
4 hír
17
2 hír
18
3 hír
19
7 hír
20
3 hír
21
2 hír
22
4 hír
23
3 hír
24
4 hír
25
5 hír
26
4 hír
27
3 hír
28
3 hír
29
4 hír
30
3 hír
31
2 hír
 
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok