Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
"Igazi csapatként játszottunk"
Stefan Svitek értékeli a női válogatott Eb-szereplését

  2017. Június 24.

Egypontos, 49-48-as vereséget szenvedett Olaszország ellen a magyar női kosárlabda-válogatott a csehországi Európa-bajnokságon. A lányok közel álltak ahhoz, hogy a legjobb nyolc közé kerüljenek, nyolc ponttal is vezettek a mérkőzés folyamán, valamint az utolsó támadásnál is lett volna lehetőség a pontszerzésre. A BB1.hu-nak a szövetségi kapitány, Stefan Svitek értékelte a meccset és az egész tornát.

- Kevesen múlt a továbbjutás, még két nappal a meccs után is nehéz mit mondani - kezdte a szakember. - A védekezésünk nagyon rendben volt az olaszok ellen, a lányok sok energiát beletettek a meccsbe. A támadójátékunk sajnos nagyon akadozott, gyenge dobószázalékkal játszottunk, ez okozta a vesztünket. Hátrányból sikerült visszajönni, majd pedig át is vettük a vezetést, kár hogy nem tudtuk ezt tovább tartani. Nyolc pont is volt az előnyünk, akár nyerhettünk is volna, de ez talán nagy pszichikai terhet jelentett a lányoknak. Nagyon sajnálom, pedig sokkal több és jobban kijátszott helyzeteink akadtak, mint az olaszoknak. A kezünkben volt a meccs, a végén is megvolt a lehetőség a győzelemre, de elszalasztottuk. Szomorú és elkeseredett arcokat láttam az öltözőben, nem lesz könnyű túltenni magunkat ezen, hiszen még egy meccs minimum bennünk volt - értékelte az utolsó találkozót Svitek, aki aztán a pozitívumokra is felhívta a figyelmet.

- Összességében persze nem vagyok csalódott, büszke vagyok a lányok egész kontinensviadalon nyújtott teljesítményére. Az ilyen színvonalas tornákon nagyon kevésen múlik a kiesés és a továbbjutás. Nüanszok választanak el valakit attól, hogy sikeres vagy sikertelen legyen. Nagyon kiegyenlített a mezőny, bárki megverhet bárkit, sajnos az olaszok ellen mi maradtunk alul - folytatta a szakember.

- Egyéneket nem szeretnék sem kiemelni, sem pedig kritizálni, mindig csapatban gondolkozom. Mindenki hozzátette a magáét, senkiben nem csalódtam. Azok is fontos szerepet töltöttek be a csapatban, akik kevesebbet játszottak. Ők az egész felkészülés és a torna során százszázalékot nyújtottak az edzéseken annak ellenére, hogy tudták, valószínűleg kevés lehetőséget fognak kapni. A meccsen is biztatták a többieket, igazi csapatként funkcionáltunk - mondta a szövetségi kapitány, akit nemrégiben kineveztek a női élvonalban szereplő Aluinvent DVTK élére.

- A következő néhány napban rám is rám fér a pihenés, keveset voltam a családommal az utóbbi hetekben, így most velük töltöm az időm nagy részét. A munka azonban sosem áll meg, már a klubcsapatom, a DVTK-val kapcsolatos felkészülési terveken is dolgozom - zárta a BB1-nek adott nyilatkozatát Svitek.Vissza a főoldalra!


  2017. Június 24.

2017 Június

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
1
2
2 hír
3
4
2 hír
5
1 hír
6
2 hír
7
6 hír
8
9
2 hír
10
3 hír
11
2 hír
12
1 hír
13
4 hír
14
2 hír
15
4 hír
16
4 hír
17
2 hír
18
3 hír
19
3 hír
20
3 hír
21
3 hír
22
1 hír
23
4 hír
24
6 hír
25
2 hír
26
27
28
2 hír
29
5 hír
30
1 hír
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok