Név:
E-mail:
Férfi NB I. B Zöld - Playoff
 BKG  
 TISZ  
2018/05/20 18:00
Férfi NB II. Közép A
 MAFC BME  
 BLF KK  
2018/05/20 19:45
Férfi NB II. Közép B
 Százhalombatta.  
 Tehetséges Fia.  
2018/05/20 17:00
Férfi NB II. Közép B
 GEAC-SZIE  
 Zuglói Sasok  
2018/05/20 18:30
Férfi NB II. Közép B
 Darazsak Oldbo.  
 MAFC-Csepel  
2018/05/20 19:30
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Keddi nagyüzem a férfi playoffban
Fölényes győzelme után az Alba az első elődöntős

  2017. Május 17.
Újra előnybe került a ZTE

Egy szoros zalai és egy meggyőzőbb szolnoki siker után 1:1-es állásról folytatódott a negyeddöntő a Zalakerámia ZTE KK és a Szolnoki Olaj csapatai között. A korábban sérüléssel, majd betegséggel is bajlódó, s emiatt Egerszegen és Szolnokon is a szokásosnál kevesebbet játszó Drungilas felépült a meccsre, így mindkét oldalon teljes keretek vehették fel a versenyt. Norfleet blokkjával jelezte a ZTE, hogy komolyan gondolja a mai győzelmet, majd Drunglias percei következtek. A litván center jegyezte a hazaiak első öt pontját. Szorosan alakult a találkozó, a Szolnok is nagyon szívósan védekezett, 13-13-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó percekben azonban gólképtelen volt az Olaj. A meccs első hármasa Norfleet nevéhez fűződött, Benke 2+1-es akciójával pedig már komolyabb, 21-13-as előnyhöz jutott a ZTE. A második negyedben talált be először kintről a Szolnok, méghozzá meglepő módon Andric jóvoltából. Még éppen emiatt bosszankodott Bencze Tamás, amikor a csapatkapitány, Mohácsi Máté is beköszönt távolról, majd Szabó is jelezte, hogy ma jó estét fogott ki. Hármasával először vezetett tízzel a ZTE. Tizenöt pontra hízott a hazai előny - a jó védekezésből többször is hagyatkozhatott gyorsindításaira a hazai csapat -, amikor Kmezic Zoran időkérésre szánta el magát. Hatottak a szavai, hiszen Vojvoda kiosztásaiból Wittmann kétszer is pontosan célzott hideg kézzel a sarokból, majd Eilingsfeld is hintett egy triplát. Nyolc pontra zárkóztak a vendégek, ám Kis és Benke betörései után maradt a különbség, a félidőben kilenc ponttal járt előrébb a kék-fehér gárda. A Szolnok bízhatott abban, hogy a negyedben szerzett huszonöt pontja - mely többek között négy triplából született - még arra predesztinálja, hogy vissza tud jönni egy szorosabb meccsbe is, míg a ZTE csapatjátékot szeretett volna továbbra is játszani.

Ubilla kényelmes hármasával indult a harmadik negyed. Az első félidőben gólképtelen Vojvoda egy bravúrtriplával válaszolt, majd Wright percei következtek, többek között Benke extra passzát dobta be a center. Az egerszegi nevelés, Tóth Ádám egy 2+1-es akcióval hozta közelebb csapatát, majd Barnies betörése után időt kellett kérnie Bencze Tamásnak. A hétpontos előny azonban megint hízni kezdett, köszönhetően többek között Szabó két mesterien kivitelezett hármasának. 66-55 állt az eredményjelzőn a negyed végén, a hangulat pedig egyre fokozódott a sportcsarnokban. Az utolsó negyedben már fáradni látszott az Olaj, s amikor öt perccel a vége előtt is tíz pont felett járt a különbség, Bencze Tamás több fiatalabb játékosának is játékperceket adhatott. Czinger Zoltán egy szép ziccerrel és lepattanókkal hálálta meg a lehetőséget. A vége tizenhét pontos ZTE-győzelem lett, a hazaiak a játék minden szegmensében felülmúlták a bajnokot. Kétszer annyi (22) asszisztot szereztek, a lepattanócsatát is megnyerték a sportszerű találkozón. Csapatként múlta fel ellenfelét a ZTE, ahol a kulcsjátékosok ezúttal fáradtabban mozogtak. Folytatás pénteken a Tiszaligetben.

Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olaj KK 85-68 (21-13, 26-25, 19-17, 19-13)

Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok

V.: Cziffra Cs., Kapitány G., Minár L. (Várhalmi Zs.)

ZTE: Ubilla 16/3, Norfleet 10/3, Benke 15, Szabó Zs. 16/9, Drungilas 15. Csere: Wright 6, Mohácsi 3/3, Kis R. 2, Czinger 2.

Szolnok: Pavlicevic 8, Vojvoda 12, Barnies 6, Eilingsfeld 7/3, Andric 9/3. Csere: Borisov 3, Popovic 3, Tóth Á. 11, Wittmann 9/6.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Zalaegerszegnek.

Egy győzelemre a négytől a Falco

A Falco ragadta magához a kezdeményezést, aztán beállt Simms, és fordított a KKK. A nyolcadik percben időt kért Sekulovic (9-16), az első negyed vége 13-19 volt. Három perc alatt 7-0-val kezdett a Falco a folytatásban, 20-19-nél a Kaposvár időt kért, cseppet sem meglepő módon. Govens még rátett egy büntetőt. Aztán fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol egyik, hol másik gárda vezetett. Medford vezérletével az első félidő végül 34-29-es eredménnyel zárult. Pocsékul dobott a Falco, főleg annak tükrében, hogy otthon játszott (33%), de még így is vezetett.

Fodor a második félidő elején megszerezte első kosarát, triplából, Váradi viszont azonnal felelt. Egy pillanatra visszavette a vezetést somogyi gárda, de Váradi és Medford hamar „helyre tette a rendet". 47-41-nél ismét időt kért Fekete Ádám. A kék-fehérek egy pillanatra sem adták fel, becsülettel küzdöttek, és mindig visszakapaszkodtak. A záró játékrész 52-51-ről indult. Simms közelijével újra fordított a Kaposvár, majd Váradi, Baki és Barham is triplát dobott. A Falco visszavette az előnyt, és őrizte azt a minimálist. A vendégek szabályos körülmények között már nem tudták megakadályozni a hazaiakat a pontszerzésben, Zigeranovicék pedig jól büntetőztek, így karnyújtásnyira kerültek az elődöntőtől. A Falco mérlege tehát már 19/19 hazai pályán.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Kaposvári KK 78-76 (13-19, 21-10, 18-22, 26-25)

Szombathely, Aréna Savaria, 2400 néző

V.: Papp P., Jakab L., Balogh Gy. (Hartyáni Zs.)

Falco: Govens 23/9, Váradi 13/9, Barham 9/3, Pustahvar -, Tóth N. 4. Csere: Zigeranovic 14, Medford 15/6, Bognár -.

Kaposvár: Wisseh 7, Fodor 11/9, Frazier 9/3, Cooke 14/6, Hendlein 11/3. Csere: Simms 16, Baki 8/6, Papp -.

Kipontozódott: Fodor (40. perc).

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Falcónak.

2-1 a Körmendnek

A csapatok komoly hiánnyal küzdve léptek pályára, hiszen a vasiaknál Csorvási, a vendégeknél pedig Budimir és Halász nem tudott sérülés miatt rendelkezésre állni. A meccset a pécsiek kezdték jobban. Az első kosarat ugyan csak a második percben dobta Supola, ám a vendégek ezután meg sem álltak hét egységig. A Körmend ezzel szemben mindössze egy duplát szerzett, így gyorsan időt is kért Potocnik edző. Hiába, a Körmend ugyan egy duplával egy pillanatra közelebb tudott lopódzni a PVSK-hoz, a vendégek egy pillanat alatt 11 pontos előnynek örvendhettek. Újabb hazai időkérés jött. 4-0-ás körmendi periódus után gyorsan Csirke Ferenc is kikérte idejét. Kromah-nak kellett odaállnia a büntetővonalra, hogy megszerezze végre a hazaiak tizedik pontját. A második negyedben már jobban tudták kontrollálni a játékot a hazaiak. A 13. percben már az Egis Körmend vezetett. Ettől kezdve pedig egy-egy pont volt a csapatok fórja, különösebb előnyt egyikük sem tudott kiharcolni. Chris Smith szemfüles kosarával aztán egy pontos pécsi előnnyel zárták a félidőt a felek.

Kromah duplájával indult a harmadik negyed, a Pécs azonban továbbra is előnyben volt. Sejfic újabb kosaránál ismét időt kért Gasper Potocnik. Allen triplájával hosszú idő után újra hazai tripla született, ebben a periódusban egyébként leginkább ő húzta a Körmend szekerét. Aztán pályára lépett Ferencz is, aki szintén elsüllyesztette első tripláját, a Körmend ezzel meg tudta nyerni első negyedét. Pécsi triplával indult az utolsó negyed, a Körmend azonban gyorsan reagált, és hatpontos előnyénél időt kért Csirke Ferenc. Az idő múlásával azonban egyre többet hibáztak a baranyaiak, az eladott labdákból pedig gyorsindításokból volt eredménye az MTE. Több, mint 10 pontos hazai fórt hozott így össze a fehér mezes gárda. Négy perccel a vége előtt úgy nézett ki, hogy Nelson is kiszáll a Pécsnél, egy ütközést követően maradt a parketten, aztán csak egy rövid pihenő kellett a légiósnak. A Körmend közben ismét 10 pontra hozta előnyét, végig kijátszott támadásokkal pedig okos játékot mutatva megnyerte a párharc harmadik meccsét is. Ezzel összesítésben 2-1 a Körmendnek. A folytatás pénteken Pécsen.

Egis Körmend - Pécsi VSK-PANNONPOWER 87-75 (11-17, 21-16, 24-19, 31-23)

Körmendi Városi Sportcsarnok, 2000 néző

V: Pálla Z., Györffy P., Kulcsár T. (Bodrogváry I.)

Körmend: Gibbs 12/3, Smith 8, Kromah 14/6, Ferencz 7/3, Allen 35/6, Csere: Petty 6, Németh 2, Márton -, Doktor 3/3.

PVSK: Nelson 5/3, Supola 17/9, Antóni 10/6, Smith 25/15, Sejfic 4 Csere: Bíró -, Harazin 8, Demeter 6/3, Kmjajski -.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Körmendnek.

Az Alba az első elődöntős

Két rendkívül szoros meccs után, kettő-nullás előnnyel várta a Kecskemét elleni párharc harmadik mérkőzését az Alba Fehérvár együttese. Lóránt triplájával indult a találkozó, majd Taylor hármasával már rögtön hat ponttal vezettek a hazaiak. A KTE első kosarát Karahodzic szerezte, és a Pongó Máté is betalált, de Keller trojkájával és Shepard közelijével már 13-4 volt az állás, Forray Gábor kénytelen is volt időt kérni. Hiába a rövid szünet, Taylor újabb hármasa és Shepard kettese után az első negyed derekán 14 pont volt az Alba előnye (18-4). A folytatásban Ivosev zsinórban szerzett hét pontjával zárkózni tudott a Kecskemét, ám a negyed utolsó perceiben újra megrázta magát az Alba, és Farr triplájával magabiztos előnnyel várhatta a második etapot (29-15). A második tíz percet sem kezdte jól a vendég együttes, így tovább nőtt a csapatok közti különbség, Lóránt tizenkettedik pontja után már 20 egységgel vezetett a kupagyőztes (37-17). A nagyszünetig Ivosev remeklésének köszönhetően a Kecskemét folyamatosan csökkenteni tudta tetemes hátrányát, igaz, két ponttal ezt az etapot is elveszítették a vendégek. A félidőben 54-38-at mutatott az eredményjelző.

A harmadik negyedben sokáig felváltva estek a kosarak, a differencia nem változott a mérkőző felek között, de az etap derekára az Alba visszaállította a húszpontos húszpontos különbséget (67-47). A Kecskemét ezen az estén nem tudta tartani a lépést a fehérváriakkal, akik Lóránt vezérletével már 25 ponttal is vezettek. Ivosev kipontozódása után vendégoldalon Djukanovic lépett elő főszereplővé, de egyedül ő is kevésnek bizonyult. Az Alba végül a harmadik negyedet is megnyerte 14 ponttal, így 30 pontos előnnyel várhatta a zárófelvonást (83-53). A negyedik negyed már csak szinte formalitásként zajlott, az Alba felszabadultan játszhatott a teljesen széteső KTE ellen. Az utolsó percekben mindkét csapatnál a fiatalok kaptak lehetőséget, és a Kecskemét hiába nyerte meg az utolsó tíz percet, az Alba 29 ponttal, 98-69-re győzött a harmadik meccsen, így 3-0-al, söpréssel jutott az elődöntőbe.

Alba Fehérvár-Puebla Plus - KTE-Duna Aszfalt 98-69 (29-15, 25-23, 29-15, 15-16)

Alba Regia Sportcsarnok.

V: Benczur T., Söjtöry T., Gorka Sz. (Valovics I.)

Alba: TAYLOR 12/9, Mohammed 16/6, SHEPARD 17, LÓRÁNT 19/3, Keller 14/3 Csere: Farr 11/3, Keller I. 7/3, Markovic 2, Somogyfoki -, Varga -, Nshimba -.

KTE: Pongó Ma. 4, Pongó Má. 5/3, Derasimovic 4, Ivosev 14/6, Karahodzic 11 Csere: DJUKANOVIC 24/12, Hegedűs -, Mészáros -, Pálinkás -, Molnár M. 5, Molnár D. 2, Fehér -.

Kipontozódott: Ivosev (24.)

Továbbjutott: Alba Fehérvár (3-0)Vissza a főoldalra!


  2017. Május 17.

2017 Május

h.k.s.c.p.s.v.
1
3 hír
2
4 hír
3
1 hír
4
4 hír
5
6
7
1 hír
8
1 hír
9
4 hír
10
3 hír
11
1 hír
12
2 hír
13
3 hír
14
1 hír
15
16
1 hír
17
2 hír
18
1 hír
19
4 hír
20
2 hír
21
1 hír
22
23
1 hír
24
5 hír
25
2 hír
26
2 hír
27
1 hír
28
29
30
2 hír
31
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok