Név:
E-mail:
Férfi NB I. B Zöld - Playoff
 BKG  
 TISZ  
2018/05/20 18:00
Férfi NB II. Közép A
 MAFC BME  
 BLF KK  
2018/05/20 19:45
Férfi NB II. Közép B
 Százhalombatta.  
 Tehetséges Fia.  
2018/05/20 17:00
Férfi NB II. Közép B
 GEAC-SZIE  
 Zuglói Sasok  
2018/05/20 18:30
Férfi NB II. Közép B
 Darazsak Oldbo.  
 MAFC-Csepel  
2018/05/20 19:30
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Férfi NB I: egyenlített a Szolnok és a Kaposvár
Egy győzelemre került az Alba az elődöntőbe jutástól

  2017. Május 13.
A Vasas került közelebb a bennmaradáshoz

Szombaton délután kezdetét vette a két győzelemig tartó kiesés elleni párharc. Alaposan bekezdett az alacsony szerkezettel felálló MAFC, Polyák két támadásból két triplát vágott be és a ráadás büntetőt is a helyére küldte. Mielőtt nagyon elmentek volna a vendégek, Horváth fejezett be egy gyorsindítást, majd Wright ziccerezett közelről. Ettől függetlenül nem tört meg a műegyetemisták lendülete, 6-14-nél Sárosi Bulcsúnak kellett időt kérnie. Jól védekeztek a piros mezesek, a Vasasnak a 8. percben sikerült átlépnie a tízpontos határt. A csereként beálló Katonának volt ebben nagy szerepe. Az utolsó két percre összekapták magukat a hazaiak, így újra látótávolságon belülre kerültek (15-21). Sihota középtávolija beesett a második negyed elején, de ezután teljesen megállt támadásban a MAFC, a hazaiak pedig Taylor duplájával 23-23-nál egyenlítettek. Nem kellett sokat várni a vezetésre sem, Wright 2+1-es akciójával a 15. percben 28-25-re módosult az állás. Nem zuhantak azonban össze Polyákék, egy perc múlva már újra náluk volt az előny Smith triplája után. Ezt követően nagy adok-kapok volt a pályán, a Vasas részéről Pacher volt aktív, míg a túloldalon Kovács beállítása bizonyult jó húzásnak. A 17. percben még 33-34-et mutatott az eredményjelző, de a hátralévő három percet 10-2-re a MAFC nyerte meg, így tetemes előnyt szerzett a félidőre (35-44).

Négy perc alatt elfogyott a MAFC előnye. A Vasas 7-0-s kezdése megadta a második félidő alaphangját, majd 49-48-nál a vezetést is magához ragadta Horváth duplájával. Ezt követően még egyszer sikerült fordítania a Garai-legénységnek, ám a negyed hátralévő perceiben folyamatosan a Vasasnál volt az előny. Az alacsony szerkezetben jobban teljesítettek a hazaiak, Taylor és Pacher is jól játszott ezekben a percekben. Noha ötpontos előnyre tettek szert, a mérkőzés még nem volt lefutott (61-56). Nem kezdte jól a záró etapot a MAFC, Már kezdett nagyon elmenni a Vasas, amikor Duvnjak fejezett be triplával egy gyors akciót. Hiába volt meg rá többször is a vendégeknek az esélye, hogy faragjanak a hátrányukból, az elrontott támadások után Thompson válaszolt a sarokból. Hiába nézett ki úgy, hogy innen már simán behúzza a Vasas, a MAFC Duvnjak pontjaira építve visszajött a meccsbe. A szerb irányító triplája célba ért egy perccel a vége előtt, így 76-73-as állással mentek bele a csapatok a végjátékba. Mégsem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel a vendég csapat, a túloldalon pedig Thompson triplája eldöntötte a mérkőzést (79-73).

Győzelmével 1-0-ra vezet a Vasas a play-outban, a folytatás szerdán következik a Gabányi Sportcsarnokban.

Vasas Budapest - MAFC 79-73 (15-21, 20-23, 26-12, 18-17)

Sport 11 Sportcentrum, 600 néző

V.: Cziffra Cs., Papp P., Tőzsér D. (Bodrogváry I.)

Vasas: R. Taylor 11/3, Horváth Á. 16/3, Thompson 9/6, Pacher 19, Wright 19. Csere: Moravcsik -, Katona 5/3, Garamvölgyi -, Boros -.

MAFC: D. Smith 13/9, Duvnjak 15/6, Polyák 15/6, Lakits 4, Sihota 9. Csere: Poscic 11, Misek 2, Kovács Ád. 4.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Vasasnak.

Egyenlített a Szolnok

A bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK idegenbeli vereség után fogadta a Zalakerámia ZTE KK-t a két együttes negyeddöntős párharcának második mérkőzésén. Pavlicevic hármasa adta meg a meccs alaphangját, két perccel később viszont már a ZTE vezetett, Norfleet távolijával (5-6). Több elrontott támadás után Ubilla állt bele egy újabb hármasba - sikerrel. A zalai légiós aztán egy betörés után is eredményes volt, 11-5-re vezetett ezzel a vendég csapat. Hosszú szolnoki pont nélküli percek után Barnies egy büntetőt dobott be, amire Szabó ziccere volt a válasz. Meglépett a Zete, egy támadóidő végénél elengedett Pavlicevic-tripla azonban hat pontra visszahozta az Olajt (13-19). A triplák sorát Mohácsi folytatta, majd a következő hazai támadásnál a ZTE-hez került a labda: alig fél perccel a vége előtt a tízpontos különbségért támadott a ZTE. Sikerült is az akció, de erre még volt válasza a hazaiaknak, így 16-24-nél jöhetett a második negyed. Andric, Borisov és Popovic szállították az Olaj-pontokat, alig másfél perc alatt kettőre zárkózott a házigazda, majd egy zalai eladott labda után Popovic egyenlített (24-24), sőt nem sokkal később a vezetést is átvette duplájával a Szolnok. Popovic remekelt, újabb pontokat jegyzett, a ZTE gólcsendjét pedig egy Norfleet-hármas törte meg. Benke tempójával újra a Zete vezetett, aztán Vojvoda jegyezte első pontjait, amivel ismét a házigazda került előnybe (32-29). Barnies hatodik triplakísérlete már jó volt, hattal lépett meg az Olaj. Ubilla büntetői célt találtak, viszont Barnies triplájával már tízzel vezetett az Olaj, amit egy újabb Ubilla-büntető csökkentett kilencre (41-32).

Szabó Zsolt kettesével kezdett a ZTE a második félidőben, majd Pavlicevic állt bele egy triplába, de erre rögtön dobott egyet Szabó is (44-37). A zalaiak magasembere újabb hármast süllyesztett el (előtte egy kettese is volt), 46-44-re jött fel a Zete. A hazai időkérést Vojvoda csont nélküli hármasa követte, majd Andric a faultja után ki is harcolt egyet úgy, hogy közben bedobta ziccerét - a plusz egy is jó lett, hétre ugrott el a házigazda. Feljebb jött a ZTE, a vendégek rohamait azonban megtörte Vojvoda sarokból elengedett bravúrhármasa. Bencze Tamás időt kért, a támadás viszont kimaradt, a következőből Szabó azonban ismét távolról célzott jól (60-55). Pavlicevic megint a dudaszó pillanatában dobott hármast, majd Mohácsi távolija is talált - 65-59-ről indult az utolsó tíz perc. A hat-nyolc pont állandósulni látszott a két csapat között, majd Norfleet dobta be a büntetőjét Pavlicevic technikaija után. Vojvoda és Ubilla is betalált kintről, maradt a közte hét - egészen az éppen huszadik pontját jegyző Pavlicevic hármasáig, akinek találatával tíz lett közte. Ismét csak pillanatokig: Benke hármasát Mohácsi ziccere követte. Vojvoda zsákolása ismét kilencre növelte a különbséget, időt is kértek a vendégek. Mohácsi újabb hármasával hatra jöttek fel három perccel a vége előtt, amire ziccerrel felelt az Olaj. Vojvoda betörése után eldőlt a meccs, tizenkettőre nőtt a különbség. Borisov rálépett a vonalra, ezért „csak" kettőt ért a kosara - de a meccset egy triplával zárta le, 94-77 a vége.

Szolnoki Olaj KK - Zalakerámia ZTE KK 94-77 (16-24, 25-8, 24-27, 29-18)

Tiszaligeti Sportcsarnok,

V.: Benczur T. , Söjtöry T., Ádám J. (Faidt M.)

Szolnok: Pavlicevic 20/15, Vojvoda 18/6, Barnies 8/6, Eilingsfeld 10, Andric 11. Csere: Popovic 16, Borisov 11/3, Frikker -, Tóth Á. -.

ZTE: Ubilla 21/9, Norfleet 13/6, Benke 5/3, Szabó Zs. 19/9, Drungilas 4. Csere: Mohácsi 11/9, Wright 4, Kis R. -.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

A Kaposvár is egalizált

A hazaiaknál Simms eltiltása miatt biztosan nem léphetett pályára, a túloldalon Zigeranovic játéka kérdéses volt a sérülése miatt. A Falco szerb centere bemelegített, de úgy festett, nem vállalja a szereplést, végül azonban az első félidei padozás után a harmadik negyedben beszállt. Az első percekben a hazaiak szedtek össze kisebb előnyt. Simms helyét Fodor vette át a kezdőben, így igen alacsony szerkezettel vágott neki a meccsnek a KKK. Olykor akadtak is ebből gondjai a hazaiaknak, jó pár lepattanót leszedtek előlük a vendégek, ám ennek ellenére tartani tudta pár pontos előnyét Fekete Ádám csapata. Mindez ráadásul duplán megsüvegelendő volt, mert az eladott labdákkal is meggyűlt a bajuk a hazaiaknak, összesen hét labdát szórtak el az első tíz percben. Ami előnyhöz juttatta a somogyiakat az első etapban, a jó védekezés és a küzdeni akarás, ezekből pedig a folytatásban sem volt hiány. Nem sokkal később aztán a Falco hirtelen tízpontos hátrányban találta magát, miután előbb Cooke, majd Baki rámolt be egy-egy hármast. A folytatásban szépen apránként zárkózott a Szombathely, köszönhetően többek közt Govensnek, aki a félidőben 14 pontig jutott, a nagyszünetre azonban így is hétpontos kaposvári előnnyel vonultak pihenni a csapatok. (37-30).

Wisseh nagy gólpasszával, valamint Hendlein kosarával indult a harmadik negyed, majd miután a KKK csapatkapitánya nem sokra rá újra betalált, ismét tíz fölé nőtt a hazaiak előnye. Tóth és Govens dupláival igyekezett tartani a lépést a vasi alakulat, de Frazier és Cooke hármasaival csak tovább nőtt a távolság. Négy perc elteltével aztán első ízben Zigeranovic is pályára került, s rögtön be is dobott két büntetőt. A csapatok innentől kezdve gyakorlatilag fej-fej mellett haladtak egymás mellett, a KKK rendre visszaverte a Falco zárkózási kísérleteit, így az utolsó játékrésznek 58-46-os előnnyel vághattak neki. Egy 6-0-s sorozattal kezdett a Szombathely a záró negyed elején, s miután így 58-52-re feljöttek, bő két perc elteltével Fekete Ádám kénytelen volt időt kérni. Cooke kosarával aztán a KKK-nak sikerült is átlendülnie árnyékán, innentől kezdve pedig újra kézben tartotta az irányítást a házigazda együttes. Nem sokkal később két amerikaiját, Govenst és Medfordot is elveszítette a Falco, miután mindketten kipontozódtak. Ez azonban nemhogy visszavettette volna a Szombathely teljesítménytét, hanem a helyükre érkező játékosokkal még faragtak is hátrányukból a vendégek. Pustahvar percei voltak ezek, hiszen bedobott egy triplát, valamint egy 2+1-es akciót is összehozott, így a hajrára 72-68-ra feljött a Szombathely. Ennél azonban nem tudott közelebb zárkózni Sekulovic csapata a KKK-hoz, a somogyiak pedig végül 78-71-re nyertek, s ezzel kiegyenlítették a párharcot.

Kaposvári KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 78-71 (14-13, 23-17, 21-16, 20-25)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 750 néző

V.: Kapitány G., Szabó G., Vida J. (Bogárdi J.)

Kaposvár: Wisseh 11/3, Fodor 5, Frazier 9/3, Cooke 14/6, Hendlein 24. Csere: Baki 7/3, Grebenár 6, Papp 2.

Falco: Govens 21/3, Váradi 9/3, Barham 11, Pustahvar 8/3, Tóth N. 7. Csere: Bognár -, Medford 3, Simon -, Kovács 4, Zigeranovic 8.

Kipontozódott: Baki (37. perc), ill. Govens (34. perc), Medford (35. perc)

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

Egy lépésre a négytől az Alba

A párharc első mérkőzésén a Kecskemét sok gondot okozott az Albának, a győzelemhez is közel állt, ám végül a hosszabbításban megnyerte a meccset a Dzunic-csapat. A negyeddöntő második összecsapása Ivosev büntetőivel - amiből csak egy talált utat a célba - indult Keller faultja után, a vendégektől Shepard közelről szerezte az első pontokat. Karahodzic középtávolija és Ivosev triplája 8-4-re módosította az állást a harmadik perc közepén, a negyed feléhez érkezve azonban már 8-10 állt az eredményjelzőn Keller, Lóránt és Mohammed pontjai után. Ezt követően a döntetlen-hazai vezetés sorminta következett, mígnem a tízedik perc elején Farr kétpontosával újra az Alba vezetett, és végül 17-20-nál telt le az idő. Karahodzic és Pongó Martin dupláival indult a KTE a második etapban, a vendégeknél Lóránt váltotta pontokra Taylor passzát (21-22). Fej-fej mellett haladtak továbbra is a csapatok, hol egyik, hol másik oldalon volt a minimális előny. Pongó sikeres tripláját követően (29-26) 6-0-s szériával fordított az Alba a hetedik perc elején, Lóránt négy ponttal vette ki a részét ebből. A nagyszünet előtti utolsó minutumban Derasimovic büntetője után újra a hazai együttes vezetett (38-37), a félidőre azonban döntetlennel mehettek a felek Mohammed jó középtávolija miatt (40-40).

Két perc alatt 6-0-val kezdett be a KTE a második félidő elején (46-40). Lóránt és Mohammed tripláival zárkózott az Alba, a negyed derekához érkezve kettő maradt közte (52-50). Ekkor állt azonban a legközelebb egymáshoz a két együttes ebben a periódusban, Dukanovic büntetőkből célzott jól, Pongó Martin pedig közelről nem hibázott Mohammed kihagyott középtávolija után (56-50). Lóránt kétpontosa zárta a negyedet, aminek köszönhetően 60-56-ról kezdődhetett az utolsó felvonás. Amiben Farr és Taylor triplái jelentették az első kosarakat, miután Ivosev büntetői és Dukanovic hármasa sem volt pontos három perc elteltével (60-62). A maradék hét percet két részre lehetett osztani: az első három minutumban 11-0-s rohamot produkált a hazai gárda, így Ivosev öt pontja után 71-62-re módosult az állás. Az utolsó öt percben azonban nem működött jól a hazaiak támadójátéka, mindössze Derasimovic egyetlen büntetője volt jó, ezt pedig természetesen az Alba kihasználta és 18-1-es sorozattal megnyerte a második találkozót is (72-80) - tudósított a BB1.hu.

KTE-Duna Aszfalt - Alba Fehérvár-Puebla Plus 72-80 (17-20, 23-20, 20-16, 12-22)

Messzi István Sportcsarnok

V.: Földházi T., Frányó P., Pozsonyi L. (Farkas Z.)

KTE: Pongó Ma. 14/6, Pongó Má. 4, Derasimovic 14, Ivosev 13/6, Karahodzic 13. Csere: Mészáros 6, Dukanovic 4, Hegedűs 4, Molnár -.

Alba: B. Taylor 11/3, Mohammed 19/3, Shepard 10, Lóránt 20/6, Keller Á. 4. Csere: Farr 14/3, Keller I. 2, Varga M. -.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 az Albának.Vissza a főoldalra!


  2017. Május 13.

2017 Május

h.k.s.c.p.s.v.
1
3 hír
2
4 hír
3
1 hír
4
4 hír
5
6
7
1 hír
8
1 hír
9
4 hír
10
3 hír
11
1 hír
12
2 hír
13
3 hír
14
1 hír
15
16
1 hír
17
2 hír
18
1 hír
19
4 hír
20
2 hír
21
1 hír
22
23
1 hír
24
5 hír
25
2 hír
26
2 hír
27
1 hír
28
29
30
2 hír
31
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok