Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Sajtótájékoztatót tartott az MKOSZ az Eb-k kapcsán
Ivkovic: a kolozsvári Eb egy felkészülési torna a vb-selejtezőkre

  2017. Május 2.
Több mint négy évtizede annak, hogy a női és a férfi felnőtt válogatott ugyanabban az évben szerepelt az Európa-bajnokságon. A nők csehországi, valamint a férfiak romániai tornájáról, a felkészülés részleteiről, Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke, valamint Stefan Svitek női, illetve Sztojan Ivkovics férfi szövetségi kapitány tájékoztatta kedd délután a sajtó képviselőit.

Az esemény elején Szalay Ferenc elmondta, az elvárás mindkét Eb-n az, hogy a lehető legtöbbet tegye meg mindenki a legjobb eredmény elérése érdekében, vért izzadva, parkettát felszaggatva.

- Ez nem lesz egyszerű sem Prágában sem Kolozsváron, de látva azt, hogyan jutottunk el idáig, bizakodhatunk, hiszen nagyon jó szellemű és motivált csapataink vannak, a sok közös munkának meglett az eredménye. Kiegyensúlyozott, nagyon erős honi bajnokságokat tudhatunk magunkénak, nagyon sok magyar játékos remek közreműködésével. Szeretnénk, ha nem gondolnák azt az emberek, hogy ez a kijutás véletlen. Hosszú, szisztematikus munka eredménye, a női és férfi vonalon egyaránt. A következő évekre, évtizedekre ütőképes válogatott áll rendelkezésünkre. Nagyon komoly lehetőségeket tudunk biztosítani a válogatottak felkészülésében, sokat dolgozunk azon, hogy a források rendelkezésre álljanak, a következő hat évre ezzel nem is lesz probléma - zárta Szalay Ferenc, majd a női válogatott szövetségi kapitánya vette át a szót.

- Kevés idejük lesz a pihenőre a lányoknak a bajnokság után, hiszen május 14-én kezdjük a felkészülést Székesfehérváron, ahol remek körülmények várnak minket, minden meglesz, amire szükségünk van - kezdte Stefan Svitek. - Hat felkészülési meccset játszunk itthon, hármat pedig Csehországban, mindjárt az első hétvégén a szlovénok ellen lépünk pályára. Remélem a játékosok megmutatják, hogy jó döntést hoztunk, amikor behívtuk őket a keretbe és bizonyítani fognak. A lányok is nagyon várják a felkészülést, olyan hetek várnak rájuk, amit élvezni fognak, sok labdás edzéssel és mérkőzéssel. De lesz majd idő a családjukra is, hogy aztán újult energiával jöjjenek vissza - folytatta a tréner, majd az Eb-re is kitért.

- Ahol tizenhat csapat van, ott nincs gyenge ellenfél, nem lesz sima találkozó. Szuper hangulat vár ránk, rengeteg nézővel. Bízom benne, hogy jól felkészülünk ezekre a meccsekre, azt akarom, hogy élvezzük az ottlétet és magasabb színvonalon játsszanak a lányok, mint a két évvel ezelőtti hazai rendezésű tornán - zárta a szlovák szakember.

A szót Stojan Ivkovic vette át, aki a múltba tekintve elmondta, óriásit lépett előre a válogatott a négy évvel ezelőtti szintről, amikor is a negyedik kalapból várta a csapat a selejtezőket.

- Bízom benne, hogy még tovább tudunk fejlődni és lépésről-lépésre elérjük a céljainkat, a következő a vb-re való kijutás lesz. Aki ismer, tudja, én egy kicsit mindig előrébb gondolkozom. A kolozsvári torna felkészülés lesz számunkra, ahol a maximumot fogjuk nyújtani - mondta a budapesti sajtótájékoztatón a férfi válogatott szövetségi kapitánya.

- Tisztában vagyunk azzal, hogy Romániában vagyunk, ami még inkább motivál minket, hiszen közelebb a határ. Sosem ért még atrocitás itt bennünket, és biztos rengeteg magyar jön ki szorítani értünk. Tizenkét meccsre terveztem a felkészülésre, ami sok, de abban lesz 4-5 meccs, ahol a jövő játékosai is kapnak lehetőséget, akikkel már a vb-re készülünk. Hét-nyolc találkozóval pedig az Eb-ra hangolódunk. Nem mi vagyunk az Eb esélyesei, a fogadóirodáknál sem, de a selejtezőkön sem mi voltunk azok és láthatjuk, mi lett a vége. Minket és a románokat tartanak a leggyengébbnek, de én nem így látom, nem kirándulni megyünk, harcolni fogunk.

Hanga Ádám továbbra is remekül szerepel, Vojvoda is extrát játszik. Az ellenfeleinknél 4-5 ember játszik ilyen szinten, a horvátoknál és a spanyoloknál pedig 10-12. Azonban Ferencz Csaba, Wittmann és Tóth Norbi is megmutatta már, hogy a válogatottban is felvették a kesztyűt és remek teljesítményt nyújtottak. Szeretek hendikepről indulni és szeretem, ha nyomás alatt vagyunk. Sok félreértés van a honosításokkal kapcsolatban. Nem kapnak egy fillért sem nálunk, nagy perspektívát látnak bennünk, hiszen így könnyebben helyezkedhetnek el az európai porondon. Ezen felül pedig a szerződésükben rögzítve van, hogy ha mégsem állnak a válogatott rendelkezésére, nagy összeget kellene fizetniük felénk - zárta mondandóját Ivkovic.

(bb1.hu)Vissza a főoldalra!


  2017. Május 2.

2017 Május

h.k.s.c.p.s.v.
1
3 hír
2
4 hír
3
1 hír
4
4 hír
5
6
7
1 hír
8
1 hír
9
4 hír
10
3 hír
11
1 hír
12
2 hír
13
3 hír
14
1 hír
15
16
1 hír
17
2 hír
18
1 hír
19
4 hír
20
2 hír
21
1 hír
22
23
1 hír
24
5 hír
25
2 hír
26
2 hír
27
1 hír
28
29
30
2 hír
31
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok