Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Egyetemi
A bajnok otthonában győzött a Miskolc
a PTE-PEAC másfél másodperccel a vége előtt szerzett kosárral tudott nyerni Mosonmagyaróváron

  2017. December 10.
Két rangadót is rendeztek a héten a keleti csoportban a férfiaknál a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A miskolciak egy remek, színvonalas találkozón a bajnok Debrecen otthonában tudtak nyerni, az egri legénység pedig a félidőbeli 9 pontos háránya után fordított a Közgáz ellen. Nyugaton egyetlen, de annál izgalmasabb mérkőzésre került sor, a PTE-PEAC másfél másodperccel a vége előtt szerzett kosárral tudott nyerni Mosonmagyaróváron.

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, FÉRFIAK.

Keleti csoport:

Debreceni Egyetem - Miskolci Egyetem 80-88 (20-19, 22-21, 21-28, 17-20)

Debrecen, Klinikai Campus Játékcsarnok 20 néző. V: Kokas S., Kisházi B.

Debrecen: KOZÁK 25/6, Zsuga 2, E. ASSAF 30/9, Szűcs 2, A. ASSAF 12/3, Csere: Asszú - , Oláh 9/3 Edző: Ferenczi Tamás

Miskolc: TAKÁCS 25/12, PIUKOVICS 25/15, Szepesi 5/3 KOPASZ 16/9, Lippai 10,Csere: Varga 1, HOMOKI 8, Orliczky 2. Edző: Drahos Gábor

Mindkét együttes tartalékosan állt fel a rangadón, az előző kiírás bajnokának és bronzérmesének összecsapásán. A debreceni egyetemisták hatalmas elszántsággal, jó, s pontos játékkal kezdve az összecsapást, a végül 25 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával záró Kozák Márton, valamint Aiman Assaf vezérletével gyorsan elléptek 10-1-re. A folytatásban rendezték soraikat a vendégek, akik Piukovics Bálint tripláira építve egy 13-4-es sorozattal a 7. perc végére utolérték a hazaiakat. A folytatásban élvezetes, színvonalas játék zajlott, hazai részről elsősorban Eyad Assaf, a vendégektől Takács Dániel villogott. A szakasz közepén 11 ponttal vezettek a hazaiak, de a Miskolc ismét felzárkózott, a félidő 2 pontos hazai előnnyel zárult.

Fordulás után a miskolciak kaptak hamarabb lábra, majd a debreceni időkérést követően váltott vezetéssel haladtak a felek A szakasz hajrájában egy 9-1-gyel megugrott a Miskolc, amely 5 pontos előnnyel várhatta a 4. negyedet. Ebben a miskolci csapat fegyelmezett játékának, valamint a kapkodó hazai gárda kihagyott ziccereinek és büntetőinek köszönhetően megnyerte a mérkőzést.

Ferenczi Tamás: - Sajnos ezen a mérkőzésen is csak tartalékos összeállításban tudtunk pályára lépni. Ennek ellenére harmincnyolc percig partiban voltunk a jó erőkből álló miskolci csapat ellen, az utolsó két percben viszont a taktikus játékkal a vendégek nyerték meg a mérkőzést. Dicséret illeti a csapatunkat illetve az ellenfelet is.

Drahos Gábor: - Először is gratulálok a fiúknak. Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapathoz jövünk játszani. Az elején összeszedett hátrányból nagy lelkesedéssel és a szokásos miskolci küzdeni tudással meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Ez a győzelem egy nagy fegyvertény, nagyon remélem hogy januárban ezt az utat folytatjuk majd együtt tovább.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_526

NKE SE - Szegedi RSC 58-71 (13-22, 14-25, 19-7, 12-17)

Mányoky u., 15 néző. V.: Bátovszky, Nagy-Pál.

NKE: Zsámár 4, LACZÓ 15/3, Tasnádi 2, Csaba 2, SOLYMOSI 20/6. Csere: Vanyur 3, Kalo 2, SOÓS 6, Marton, Koller. Edző: dr. Gyarmati István.

Szeged: Jegesi 3, MASA 11/9, FEHÉR Á. 20/15, MAYER 18/3, Liszkai 4. Csere: KORCSMÁROS 10, Kubik 5, Eperjesi, Balogh, Segesvári. Edző: Szablics Péter.

Triplaesővel kezdődött a keleti csoport alsóházi rangadója, a vendégek 3, a hazaiak 1 hármassal indítottak. A folytatásban váltva estek a kosarak, szegedi oldalon jobban eloszlottak a terhek, a hazai gárdát Laczó Levente tartotta versenyben ügyes, eredményes játékával. A szakasz Fehér Ádám triplájával, s 9 pontos szegedi vezetéssel zárult.

Fehér ezzel a triplával el is kapta a fonalat, a második negyedben az ő remek triplasoroztára építve lépett el szünetig 20 ponttal a Szeged.

Térfélcsere után zónára váltott az NKE, s ezzel megzavarta a vendégeket, akik több labdát is eladtak. Támadásban ekkor Solymosi Tamás vette vállaira a hazai együttest, 2 triplájára építve a negyed végén 10 ponton belülre került az NKE.

Visszatért Fehér, s ekkor vegyes védekezésre váltottak a hazaiak, s lendületben is maradtak, miközben a Szeged egyre inkább elbizonytalanodott. Soós Mihály labdaszerzáseivel, s kosaraival a szakasz közepén 4 pontra felzárkóztak a hatalmas lelkesedéssel küzdő hazaiak. A hajrára azonban elfáradt az NKE, a kritikus helyzetekben rendre megremegtek a kezel hazai oldalon, a szegedieknél Masa Tamás lépett elő vezérré, s a végjátékban 2 triplájára építve egy 11-2-vel végül megnyerte ezt az érdekes, küzdelmes összecsapást a Szeged, e sikerével egyről a kettőre jutva győzelmet tekintetében. A vendégek győzelmében jelentős szerepet játszott a nagyon hasznosan kosarazó 10-10 pontjával s lepattanójával végül dupla-duplával záró cserejátékos, Korcsmáros Péter.

Dr. Gyarmati István:- Kár volt az első félidőért. Szünet után nagyot küzdve, s helyenként jól is játszva feljöttünk, szorossá tettük a meccset, de ekkora hátrányt nem tudtunk ledolgozni. Külön szeretném kiemelni a szinte hibátlan játékvezetést.

Szablics Péter:- Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, mert a jó első félidő után nagyon sokat hibáztunk. Ekkor azért látszott a kevés közös edzés és az összeszokottság hiánya. Elismerésem és tiszteletem a szívósan küzdő ellenfélnek.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_527

EKE Eger - Közgáz 76-61 (23-23, 7-16, 23-10, 23-12)

Eger, Eszterházy Sportcsarnok 80 néző. V.: Lónáth, Sörlei.

Eger: Szabó G. 9/9, MÉSZÁROS 18/9, lILLÉS 12, Horváth, CSÁKVÁRI 26/3 Csere: Szicsák 4, Pomázi, Beák , Ungi 7, Szabó T., Veres, Bürgés, Edző: Váczi Péter

Közgáz: SZALAY 18/3, Vörös 2 Pálházi 12/6, Bea 3, Debreceni 8, Csere: Sebők 2, Vágvölgyi 8, Tóth Sz., Balta 8 Edző: Vladár Csaba

Az első negyed kiegyensúlyozott csatát hozott sok kosárral. A második negyedben az egriek sokat hibáztak, nem találták a fővárosi zóna ellenszerét, így a Szalay Ákos vezette Közgáz 9 pontos előnyével zárult a félidő.

Szünet után az első félidőben látotthoz képest jóval magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak az egri egyetemisták, szigorítottak a védekezésükön, a kinti dobásaik is sikerültek, így előbb utolérték a nagyot küzdő, de elbizonytalanodó, pontatlanná váló ellenfelüket, majd fokozatosan el is húztak tőle A hazaiak legjobbja Csákvári Csaba volt, aki uralta a palánkok alatti területeket és a pontszerzésben is az élen járt, 26/3 pontos, 19 lepattanós dupla duplával zárta a találkozót, s Illés Balázs (12 pont, 11 lepattanó) hasznos játéka, dupla-duolája is kelett a hazai sikerhez.

Váczi Péter: - Az első félidei szendergésünket a második félidőben a szezon legjobb játéka váltotta fel. Óriásit küzdöttünk, gratulálok a srácoknak.

Vladár Csaba: - Először is gratulálok az Eger csapatának. A második félidőben megtalálták a zónánk elleni fegyverüket. Sok buta faultot vétettünk a második félidőben és azt hittük, hogy csak triplát lehet dobni.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_528

Debreceni Medikus SE - ELTE-BEAC 71-103 (19-21, 13-34, 13-22, 26-26)

Debrecen, DOTE Csarnok, 10 néző. V: Bács, Hegedűs.

DMSE: URBÁN 29/15, Malkócs 7/3, Mészáros 7/3, Gyalog 3/3, PROKAJ 25, Csere: Cseh. Edző: Kovács István, Dóra Márton

ELTE-BEAC: MOKOS 20/12, GYURCSÁNYI 23/12, FEJES 26, MOLNÁR A. 14, SOMOSI 20/3 Edző: Varga Zsolt

Két sok nehézséggel küzdő csapat feszült egymásnak Debrecenben, és a mérkőzés elején úgy tűnt, a játékosokat sokkal inkább a közelgő Mikulás hozta lázba, mintsem a küzdelem. Aztán a második negyedben a vendégek szigorítottak a védekezésükön, és hamar két számjegyű előnyt építettek ki, amit a második félidőben kiválóan menedzselve még tovább is tudták növelni.

Az ELTE-BEAC csapatként kiválóan funkcionált, 19 gólpasszt osztottak ki, valamint négy játékosuk is elérte a 20 pontot. Közülük is kiemelkedett Fejes Milán, aki a 26 pontját 68%-os mezőnymutatóval érte el, valamint Molnár Alex, aki kacérkodott a tripla-duplával (14 pont, 8- 8 lepattanó és gólpassz.

Ezzel szemben a hazaiakat a dupla-duplázó Urbán Antal (29 pont, 10 lepattanó, 3 gólpassz) és Prokaj Bálint (25 pont, 12 lepattanó, 68% mezőnyből) vezette, ami kevésnek bizonyult a rutinosabb, csapatként ezúttal jobban teljesítő fővárosi együttessel szemben.

Kovács István: - Sajnos a mérkőzés napján csapatunkból többen is megbetegedtek, ami meghatározta a teljesítményünket. Jobbulást kívánunk Kovách Antinak, remélem, rövid időn belül ismét pályára léphet. Gratulálok az ellenfélnek, sajnos ma csapatként gyengén teljesítettünk.

Varga Zsolt: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, foghíjas csapattal érkeztünk ma. A kezdeti kapkodás után jó védekezéssel, gyorsindításokkal megnyugtató előnyt építettünk ki, amelyet végig sikerült megtartani. Gratulálok a csapatomnak.

Statisztika:http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_529

Szegedi RSC - Nyíregyházi Egyetem 71-126 (28-32, 7-38, 18-32, 18-24

Szeged, Topolya sori sportcsarnok, 40 néző. V.: Nyilas I., Tóth C.

Szegedi RSC: Jegesi 14/6, Kubik 3/3, Masa 11/9, MAYER16/3, Liszkai 7. Csere: Balog, Eperjesi 4, KORCSMÁROS 14, Segesvári, Buj 2. Edző: Szablics Péter

NYFSE: BUS 18/6, CZURA 23/15, VIDA 24/15, Földesi 6, GÁSPÁR 18 Csere: HORÁNYI 9, HORVÁTH B. 9/3, Jánkfalvi 9, Kovács 6, Szondi 4.. Edző: Hegedűs Ferenc

A mérkőzés első negyede parádés, látványos játékot, igazi kosáresőt hozott, bár ebben az időszakban csapata védekezésével egyik szakvezető sem lehetett elégedett. Ekkor még a szegedi alakulat tudta tartani a lépést a nyíregyháziakkal, de aztán a vendégek ritmust váltottak és a Bus Iván-Czura Attila-Vida Zoltán trió vezetésével a második negyedben lerohanták a hazaiakat. A második félidőben a Szeged csapata próbált nyomást gyakorolni a vendégekre. Harcosan, keményen játszottak a szegediek, de nem tudták megzavarni magabiztosan, jól játszó ellenfelüket, a Nyíregyháza fölényes győzelmet aratott.

Szablics Péter: - A mérkőzés előtt nyilvánvaló volt, hogy osztálykülönbség van a két csapat között. Örülök, hogy egy negyedig ott tudtunk lenni ellenfelünk nyakán, de annak nagyon nem örülök, hogy nem tudtunk reagálni az ellenfél ritmusváltására.

Hegedűs Ferenc: - Gratulálok a csapatunknak, szépen dolgoztak a fiúk! Jó volt látni, hogy mindenki hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, gondolok itt a sérülésből visszatérő játékosokra és a cserékre is.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_530

Nyugati csoport:

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem - PTE PEAC 78-79 (18-24, 19-16, 13-18, 28-21)

Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok,40 néző. V: Hernicz, Rokob

Mosonmagyaróvár: : Geiger, KÁMÁN 25/6, Tompa 5/3, BARUTA 32/6, Nagy B. 2. Csere: TÓTH R. 14/6, Iváncsics, Szlávik, Kaczmarski. Edző: Laky Tibor

PTE-PEAC: BUDAY-SÁNTHA 15/3, NAGY B. 28/9,BERKICS 14/6, Bokor 2, KIS M. 12. Csere: Mándity 6, Lukács 2, Benke, Bíró. Edző: Bán Gábor

Pontatlanul kezdtek a csapatok. A pécsi egyetemisták az első negyed közepére megtalálták a ritmust, a nevéhez méltón nagyot játszó Nagy Bence (28 pont, 13 lepattanó, 3 szerzett labda, 7 gólpassz) vezérletével megnyugtató előnyre tettek szert. A második negyedben Geiger Bálint sérülése meglepő módon a vendégeket zavarta meg inkább, a Tóth Richárd mozgatta, házigazda egyre magabiztosabbá vált, így a nagyszünetre Kámán Bálint (25 pont, 7 lepattanó, 8 gólpassz) és Baruta Richárd (32 pont - 30 mezőnykísérlet - 13 lepattanó) eredményessége révén három egységre csökkent a különbség.

A folytatásban hullámzó játékot láthattak a kilátogatók. hol tíz pont fölé nőtt a pécsi előny - ezért Kis Milán (12 pont, 14 lepattanó) és Berkics Bence (14 pont, 10 lepatta) is sokat tett hol pedig egál közelre zárkóztak a mosonmagyaróvári egyetemisták. A záró felvonásban azonban a pécsi előny elfogyott és három perccel a vége előtt már hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Harminc másodperccel a vége előtt egy egységgel a hazai alakulatnál volt az előny ám dobásuk kimaradt. A pécsi ellentámadás végén egy macska ügyességű kettő-kettő, egy Kis-kosarat eredményezett, így másfél másodperccel a vége előtt fordult a kocka és a vendégeknél volt az előny. Az időkérés után Baruta buzzere a gyűrűről kifelé hullott, így a pécsi győzelem azt eredményezte, hogy Nyugaton nem lesz holtverseny a félidőben az első hat helyen.

Laky Tibor: - Egy nagyon kemény mérkőzésen, szép győzelmet aratott ellenfelünk.

Bán Gábor:- Köszönjük a fogadtatást és a vendégszeretet itt Mosonmagyaróváron. Kiváló egyetemi csarnokban játszhattunk egy nagyon jó mosonmagyaróvári egyetemi csapat ellen. Szerencsések voltunk, hogy ezen az egylabdás meccsen az utolsó kosárral nyertünk..

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_522Vissza a főoldalra!


  2017. December 10.

2017 December

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
1
2
3
4
2 hír
5
6
7
1 hír
8
1 hír
9
10
11
1 hír
12
13
14
15
1 hír
16
1 hír
17
18
19
1 hír
20
1 hír
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok