Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Egyetemi
Debreceni győzelem a lányoknál
Gyenge százalékkal dobtak a tiszapartiak

  2017. Május 15.
Debreceni Egyetem - USC Szeged 59-45 (13-15, 9-12, 18-9, 19-9)

Miskolc, Nemzeti Egyetemi Bajnokság négyes döntő, nők. V.: Goda, dr. Mészáros, Varga-Záray.

Debrecen: Gál 8, SZABÓ R. 13/6, Papp A. 7/3, FOLTIN 18, FÖLDVÁRI 10. Cs.: Jávor, Szabó E. 3, Új E., Stekler.

Szeged: NAGY L. 7/6, Kőházi 4/3, Kecskés 4, Horváth Zs. 5, JÁHNI 12. Cs.: Zsíros 3, Földi 4, Kálló 6.

Papp Alexandra demoralizáló, a támadóidő utolsó másodpercében szerzett kosarával indított a DEAC, s 2 perc elteltével már 6-0-ra vezetett, kénytelen volt időt kérni a szegedi edző, Mészáros Vivien. Közel 4 perc elteltével 10-0-s debreceni vezetésnél Kecskés Fanny büntetőiből szerezte első pontjait a Szeged. Megtört a debreceni lendület, a triplát is szerző Jáhni Zsófia vezérletével a Szeged produkált egy 10-0-t, s kiegyenlített, ekkor Kovács Imrén, a Debrecen mesterén volt a sor az időkérés terén. A frissen beálló Szabó Evelin tört meg a hosszabb debreceni kosárcsendet, ám küzdelmes játék mellett egy büntetővel, majd Földi Alexandra duplájával fordított a Szeged.

A második szakasz Szabó Réka kosarával kezdődött, 15-15-ös tenisz eredmény virított az eredményjelzőn. Nagy volt az iram, a sok hiba mindkét oldalon. Küzdelmes játék folyt, fej-fej mellett haladtak a felek, leginkább center kosarakkal. A Szeged vezetett, a Debrecen rendre egyenlített. Szabó Réka büntetőivel fordult a kocka. A félidő hajrájában a debreceniek több labdát eladtak, a higgadtabban, pontosabban játszó szegedi lányok 6-0-lal zárva a félidőt 5-tel mentek szünetben.

Földvári Andrea ügyes center kosarával kezdődött a második félidő, Kőházi Fanni szép hármassal felelt. Az első félidőhöz képest jóval szervezettebben, tudatosabban játszó Debrecen 8-3-as rohammal ledolgozta hátrányát, 30-30-at mutatott az eredményjelző. Elég sokáig állt a tenisz eredmény a táblán. Horváth Zsanett ügyes betörésből szerzett kosárral a szegedieket mozdította el a közös holtpontról. A negyed hajrájában nem eresztették egymást a felek, továbbra is a Debrecen futott a Szeged és az eredmény után. A negyed utolsó percében Papp triplájával fordult a kocka, majd csattanóként Szabó Réka is besuvasztott egy triplát, így a záró etap előtt 4 ponttal a Debrecen vezetett. A védekezős játék, a gigászi, kemény harc a záró etapban is folytatódott, a 34. percben Kőházi kipontozódott. Foltin Blanka bravúrkosarai, majd büntetői után 7 ponttal ellépett a Debrecen. Nagy Lili triplái után éledtek a szegedi remények, ám Foltin valósággal megtáltosodott a befejező negyedre, a Szeged pedig nem találta a debreceni zóna ellenszerét. A végén Szabó Réka pontjaival végül tízen túli különbséggel nyert a második félidőben meggyőző játékot nyújtó Debrecen.

Kovács Imre (Debrecen): - Álomkezdés után magunkat lassítottuk le, így hátrányba kerültünk. Szünetben sikerült rendet tenni a fejekben, s sikerül sok faultot kiharcolni. Ennek, valamint annak köszönhettük a fordítást, hogy a második félidőben megnyertük a lepattanó harcot.

Mészáros Vivien (Szeged): - Gratulálok a Debrecennek. Negyvenöt dobott ponttal nem lehet mérkőzést nyerni, borzasztó lassan, körülményesen támadtunk és nagyon rosszul dobtunk. A védekezésünket nem éreztem rossznak, bár az Női Amatőr Nemzeti Bajnokság felső házában engedik a kemény védekezést.

Fotó: Práczki Péter.Vissza a főoldalra!


  2017. Május 15.

2017 Május

h.k.s.c.p.s.v.
1
1 hír
2
3
2 hír
4
1 hír
5
6
7
8
9
1 hír
10
11
12
13
14
2 hír
15
1 hír
16
17
18
2 hír
19
20
1 hír
21
22
1 hír
23
3 hír
24
1 hír
25
26
27
1 hír
28
2 hír
29
1 hír
30
31
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok