Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Interjú
Felemás felkészülésen van túl az U16-os válogatott
1
Sokszor betegségek hátráltatták Váradi Attila csapatát

  2018. Augusztus 8.
Csütörtökön kezdetét veszi az U16-os B divíziós Európa-bajnokság. Váradi Attila csapata 0-9-es mérleggel zárta a felkészülési időszakot, ám az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy többször is betegségek hátráltatták a válogatottat. Szlovéniától, Horvátországtól, Portugáliától és Belgiumtól kétszer szenvedtünk vereséget, míg Lengyelország legjobbjai egyszer győzték le mieinket. A BB1.hu kíváncsi volt rá, hogy Váradi Attila szövetségi edző miként értékeli a felkészülést.

- Ennek a korosztálynak a felkészítése már a tavalyi ősz folyamán megkezdődött, részt vettünk tornákon, voltak közös összetartásaink. Egy elég bő kerettel kezdtünk el dolgozni. A nyári felkészülésünk során próbáltunk olyan ellenfeleket szerezni, akik erősek, Európa élvonalába és az A divízióba tartoznak, de a B divízióból is meghatározó, erős együtteseket választottunk. A felkészülésünk egy kicsit felemásra sikeredett, de magát a munkát elvégeztük. Folyamatosan betegségekkel kellett küzdenünk, volt három olyan mérkőzésünk, amikor a csapatból nem egy, hanem egyszerre három játékos dőlt ki. Ennek következtében a játékosok felkészülése szempontjából voltak kiesett időszakok. Bízom benne, hogy az Európa-bajnokságon már nem fognak minket hátráltatni ilyen dolgok. Becsületesen készültünk, a fiúk keményen dolgoztak, az igazi főpróba csütörtökön kezdődik.

A magyar válogatott a C-csoportba került, Bulgáriával, Lengyelországgal, Finnországgal, Izlanddal és Ciprussal kell szembenéznie.

- Minden mérkőzés null-nullról indul, olyan lesz eredmény, amilyen munkát beleteszünk. Vannak erős csapatok, a lengyelekkel már háromszor játszottunk az elmúlt időszakban, ők egy kicsit kiemelkednek a csoportból. A többi csapat mérkőzéseit is láttuk, valamennyire fel tudtunk készülni, de tisztában vagyunk vele, hogy egy tavaszi, vagy téli találkozóhoz viszonyítva nagy változások lehetnek egy együttesnél. Minden meccsre úgy megyünk, ki, hogy a maximumot próbáljuk nyújtani. Sok mérkőzést játszottunk, melyek szorosak voltak, bármi megtörténhet az Eb-n.

Váradi Attila hozzátette, a csapat kedden utazott el Szarajevóba. Miután elfoglalták a szállást, séta, pihenő és medencézés volt a program, hiszen az utazás is sokat kivett a játékosokból. Tanai Zoltán gyúró próbálja majd felfrissíteni a fiúkat, csütörtökön pedig kezdődik a torna.Vissza a főoldalra!


  2018. Augusztus 8.

2018 Augusztus

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
1
2
1 hír
3
4
5
6
2 hír
7
1 hír
8
1 hír
9
10
11
12
13
1 hír
14
15
2 hír
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok