Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Sorsoltak a FIBA-kupában
1
Akár újra egy csoportban lehet a Szolnok és a Falco

  2018. Július 31.
Ma délelőtt Münchenben megtörtént a FIBA Europe Cup 2018/2019-es szezonjának sorsolása. Az ezüstérmes Falcónak nem kell selejteznie, automatikusan a főtáblán kezdi meg szereplését a nemzetközi porondon. Az is eldőlt, hogy az Albának csak a második körben kell selejteznie, ha Braniszlav Dzunics együttese sikerrel veszi a párharcot, ott lesz a 32-es főtáblán.

Az Alba Fehérvár a második körben a Larvio BC (görög) - BC Dnipro (ukrán) párharc győztesével játszik. A selejtezőkről 8 klub kerül főtáblára, 18-an pedig a Bajnokok Ligájából csatlakoznak. A selejtezőket oda-visszavágós rendszerben bonyolítják le, valahányszor a kiemelt csapat lesz hazai pályán a második mérkőzésen.

Az Alba Fehérvár továbbjutás esetén az F-csoportba kerül, ellenfelei az orosz Nyizsnyij Novgorod, a portugál FC Porto és az olasz Varase lehetnek.

A Falco a H-kvartettbe került, itt is komplikált a helyzet, ugyanis a szervezők a Szolnokot is ide sorsolták, ám mint ismert, a magyar bajnok a BL-selejtezőkben indul. Ha kiesik az Olaj a Cantu ellen, akkor ahogyan tavaly, idén is egy csoportban lesz a szombathelyiekkel, azonban abban az esetben, ha továbbmegy, az olasz klub nem vállalja a EC-indulást, így egy lucky-looser, azaz a selejtezők egy szerencsés vesztese kerül a FIBA Kupa főtáblájára - így tehát egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy szembenéz egymással a két honi csapat.

Ugyanez a helyzet a Bakken Bears és a Leicester Riders eseténél. Ha a Riders kiesik, akkor csatlakozik a H-csoporthoz, viszont ha továbbjut, akkor egy lucky-looserrel lesz teljes a mezőny.

A H-csoportban tehát a Falco és a Benfica-Sassari párharc győztesének helye biztos egyelőre.

Az Alba csoportjában is hasonló helyzet állt elő. A Nyizsnyij Novgorod és az FC Porto egymás ellen mérkőzik meg a BL-selejtezőben, a továbbjutó pedig a Tbiliszi-Arisz győztesével játszik – írta a BB1.hu.Vissza a főoldalra!


  2018. Július 31.

2018 Július

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
 
1
2 hír
2
3
1 hír
4
1 hír
5
3 hír
6
1 hír
7
8
9
10
2 hír
11
1 hír
12
13
14
15
1 hír
16
17
18
19
1 hír
20
1 hír
21
22
23
24
25
26
27
28
1 hír
29
30
31
1 hír
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok