Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Interjú
A világbajnokság óriási lehetőség a magyar női utánpótlás számára
1
Völgyi Péterrel készített interjút az Origo

  2018. Július 18.
Fehéroroszország fővárosában, Minszkben szombaton kezdődik az U17-es női kosárlabda-világbajnokság, amelyen a magyar válogatott is részt vesz. Az elutazás előtt Völgyi Péter szövetségi kapitány beszélt az Origónak a várható esélyekről.

A magyar női csapat azzal vívta ki az idei vb-szereplést, hogy 2017-ben ezüstérmes lett az U16-os Európa-bajnokságon. Egy évvel ezelőtt Bourges-ban a hazai pályán játszó francia csapat lett aranyérmes.

A szövetségi kapitány, Völgyi Péter szerint a minszki világbajnokság óriási lehetőség arra, hogy a magyar női utánpótlás megmutassa magát a világnak. A mieink a C-csoportban küzdenek majd, az ellenfelek sorrendben: Argentína, Új-Zéland és Spanyolország lesznek.

"A spanyolok ellen a világbajnokságot megelőzően háromszor játszottunk. Mind a háromszor ők nyertek, de a három vereség nagyon szoros volt, összesen 5 pont volt a két együttes közti különbség a három összecsapáson" - mondta az Origónak Völgyi Péter. "A spanyolok elleni utolsó csoportmeccsen meglátjuk, mennyit profitáltunk a felkészülésből. Úgy vettem észre, hogy a hispán csapatnak nem ízlett a mi játékunk, reménykedünk abban, hogy Minszkben nyerni tudunk ellenük."

A másik két ellenfél közül Új-Zélandról semmit sem tud a magyar szakvezetés, őket majd az Új-Zéland-Argentína nyitómeccsen lesz alkalom megfigyelni. Az argentin csapatban van egy 190 cm magas irányító, az ellene való sikeres játék annak a mérkőzésnek a kulcsmomentuma lesz.

Völgyi Péter azt is elmondta, hogy szeretnének minél jobb helyen végezni a világbajnokságon, viszont a vb után az olaszországi Udinében szinte azonnal kezdődik a korosztály utánpótlás Európa-bajnoksága, ahová szinte ugyanaz a válogatott utazik, mint amelyik a minszki vb-n szerepel. "Hét meccs vár ránk a vb-n és hét az Eb-n, ez rendkívül nagy terhet ró a csapatra, magam is kíváncsi vagyok, hogyan fogjuk bírni ezt a terhelést" - tette hozzá Völgyi Péter.

Arra a kérdésre, hogy a jelenlegi utánpótlás-válogatottból ki lehet az, aki a legkiemelkedőbb teljesítményre képes, vagy előzetesen kit lehet kiemelni a magyar csapatból, Völgyi azt mondta, hogy 6-7 olyan lány van ebben az együttesben, aki három év múlva akár a felnőtt válogatottban is szerepelhet. "Egyénileg, főleg a világbajnokság megkezdése előtt senkit sem szeretnék kiemelni" - tette hozzá a magyar szakember az origo.hu-nak.


A magyar női válogatott csoportmérkőzései Minszkben:

2018. július 21. szombat, 14.30: Magyarország-Argentína
2018. július 22. vasárnap, 12.45: Magyarország-Új-Zéland
2018. július 24. kedd, 12.45: Magyarország-SpanyolországVissza a főoldalra!


  2018. Július 18.

2018 Július

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
 
1
2 hír
2
3
1 hír
4
1 hír
5
3 hír
6
1 hír
7
8
9
10
2 hír
11
1 hír
12
13
14
15
1 hír
16
17
18
19
1 hír
20
1 hír
21
22
23
24
25
26
27
28
1 hír
29
30
31
1 hír
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok