Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Hátország
Az U18-as fiúk másodjára is legyőzték a lengyeleket
1
Ezúttal szoros meccsen három ponttal győzött Forray Gábor csapata

  2018. Július 15.
U18-as fiú válogatottak felkészülési mérkőzése, Székesfehérvár, MKOSZ-csarnok

Lengyelország - Magyarország 85-88 (21-25, 22-25, 18-15, 24-23)

LENGYELORSZÁG: Woroniecki 23/18, Walpa 9, Pluta 8/6, Kaminski 11, Balcerowski 2. CSERE: Pelczar 1, Kaszowski 9/3, Strzepek, Lewandowski 8, Krasuski, Krajewski 4, Zapala.

MAGYARORSZÁG: Somogyi 23/6, Dancsecs 14/6, Takács 10/3, Kovács Benedek, Fazekas 18/9. Csere: Tóth 6/6, Rátvay 3, Csík 2, Polster 8/6, Kovács Bálint, Meleg 4. Edző: Forray Gábor

Bravúros második félidőt produkált az első mérkőzésen Lengyelország ellen a magyar U18-as válogatott, húszpontnyi hátrányt dolgoztak le, s végül megnyerték az összecsapást. Ugyanakkor azt mindenki pontosan tudta, hogy tétmeccsen az a játék, amit a magyar fiúk húsz percig mutattak, egyszerűen nem fér bele.

Somogyi triplájával indult a mérkőzés, a magyar csapat játékmestere egy szép akció után maradt tisztán a triplavonalnál. Produkcióját Fazekas is megirigyelhette, mert kicsit később a center is távolról dobott kosarat, így két és fél percnyi játék után 2-6-os magyar vezetést mutatott az eredményjelző. Bár kétségtelen, hogy sokkal pontosabban kosárlabdázott a hazai csapat, ezúttal az első negyedben nyoma sem volt a vendégek előző napi elsöprő lendületének. Sőt, Polster triplája és Somogyi ziccere után időt is kért a vendégek mestere (5-13).

A negyed második felére kicsit megtorpant a magyar csapat játéka támadásban, kimaradtak a dobóhelyzetek, s lengyelek pedig szépen lassan felzárkóztak, a hetedik perc végére már csak két pont volt a hazai előny, így időt is kért Forray Gábor (13-15). A magyar edző elsősorban a gól jó plusz faultos akciók elkerülésére hívta fel játékosai figyelmét, ebből ezúttal is bőséggel ajándékoztak az ellenfélnek a mieink.

Fel is zárkóztak a vendégek egyetlen pontra (15-16), így a lehető legjobbkor jött Dancsecs triplája és Takács két büntetője. A negyed végén letámadással próbált labdát szerezni, s különbséget csökkenteni a lengyel csapat, ez sikerült is nekik, mert az utolsó támdás előtt két pontra zárkóztak ismét (21-23). Az első játékrészt végül Dancsecs két büntetője zárta (21-25).

A második negyed is Somogyi megmozdulásával indult, de ezúttal ez egy támadóhiba volt, ami a harmadik faultja volt a magyarok kulcsemberének. Aztán jött az immár sajnos megszokott gól jó plusz faultos magyar ajándék, s  gyorsan kiegyenlítettek a lengyelek (25-25).

Innen Takácséknak sikerült ismét lendületet venni, s egy Tóth-triplával, valamint Takács ziccerével gyorsan időkérésre kényszerítették a vendégeket (28-33). A meccs pozitívuma az első félidőben egyértelműen Fazekas Máté játéka volt. A Németországban légióskodó center triplákat dobott, jól védekezett, s fontos kosarakat szerzett. Így pedig a lengyelek nem tudták érvényesíteni palánk alatti fölényüket, sőt, ezúttal a magyarok voltak a határozottabbak a gyűrű alatt is. A negyed feléhez érve tovább nőtt a hazai előny, Somogyi szép kosaraival, valamint Rátvay büntetőjével tíz pontra nőtt a magyar vezetés (30-40).

Nem csupán támadásban remekeltek Dancsecsék, helyenként teljesen tanácstalanná tették az ellenfelet védekezésükkel. Így pedig a félidő utolsó két percéhez érve kényelmesnek tűnő előnyt építettek ki (35-47). A negyed végét azonban, nincs rá jobb szó, elrontották Csíkék, amiből alig fél perc alatt öt pontot dobott az ellenfél. Így pedig szorosabb lett az állás a nagyszünet előtt, mint amit a játék képe mutatott (43-50).

Fordulás után is igyekezett tartani fegyelmezett játékát a magyar csapat, s ez védekezésben sikerült is. A túloldalon viszont nem volt olyan pontos a hazai gárda, három és fél percig csak egy Dancsecs-triplát jegyezhettünk föl. A sokadik eladott labda után Forray Gábor magához is hívta fiait, hogy rendet tegyen a fejekben (49-53).

Érdemben jó ideig nem változott a játék képe, felgyorsult mindkét csapat, de ez temérdek hibát is magával hozott. Forray Gábor igyekezett mindenkinek játéklehetőséget adni, ami örömteli, hogy a lengyelek nem tudták kihasználni, hogy a magyar kulcsemberek közül többen ritkán voltak fent együtt a pályán a harmadik negyedben. A holtpontról a magyarok mozdultak el hamarabb, Fazekas Máté a lengyelek számára váratlanul labdavezetéssel betört, magára húzott két embert, majd tanári kiosztásából Tóth dobott triplát (50-58). Két perc volt már csak hátra a negyedből, amikor Pluta és Woroniecki tripláival Dancsecsék nyomába eredt az ellenfél, így Tóth hármasa és Fazekas duplája a legjobbkor érkezett. Az utolsó percet Somogyi nagyszerű duplája nyitotta, de megint jött a lengyelek dobógépe, Woroniecki, s negyedik triplájával már csak négy pont maradt a hazai előnyből a záró játékrész előtt (61-65).

Egy rendkívül látványos és nagyon gyors Somogyi-Rátvay akcióval indult az utolsó tízperc, az irányító forintos labdáját pöcizte be az erőcsatár. A túloldalon szinte kizárólag Woronieckiben bízhattak, ötödik hármasa is bement, ráadásul mindjárt faulttal együtt, s máris két pontra feljöttek a lengyelek (65-67). Alig telt el két perc, amikor ki más, mint Woroniecki dobott hármast, s először a mérkőzés során átvették a lengyelek a vezetést (68-67). Igencsak megtorpant a magyar csapat játéka, újra jöttek az eladott labdák, a kimaradt dobások, a lengyelek pedig magukra találtak, s Leewandowski zsinórban dobott három kosarával megléptek hét ponttal (74-67). Ez a negyed kísértetiesen hasonlított az előző napi mérkőzésre, amikor a magyar csapat pontosan így fordította meg az addig vezető lengyelek ellen az állást.

Négy perccel a meccs vége előtt Pluta zsákolásánál kezdett elúszni a hajó, kilenc ponttal is vezettek Lewandowskiék, így aztán Fazekas Máté hármasa amolyan utolsó reménysugárként érkezett. Ez már csak azért is igaz volt, mert Somogyi gyorsan berámolt még öt pontot, s máris a lengyeleknek kellett időt kérni, hogy rendezzék soraikat (78-75). Az utolsó perchez érve ötpontos vendégelőnynél Fazekas Máté dobhatott büntetőket, nem is hibázott a center. A lengyelek megtették azt a szívességet, hogy eladták a labdát, vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy Somogyi megszerezte. Pluta faultolt, majd annyira megsértődött az ítéleten, hogy odaszólt a játékvezetőknek. Nem is maradt el a jogos technikai. A magyarok köszönték az ajándékot, éltek a lehetőséggel, s 25 másodperccel a vége előtt visszavették a vezetést (82-83). Sőt, a gyors lengyel fault után Somogyi nem hibázott a vonalról, s 15 másodperccel a vége előtt háromra nőtt a hazaiak előnye (82-85). Krajewskinek csak két és fél másodperc kellett a duplához, a túloldalon Somogyi ezúttal csak egy büntetőt értékesített. Szerencsére Kaszowski is hasonlóan tett, pedig kezében volt az egyenlítés lehetősége. A meglehetősen eseménydúsra sikeredett végjátékban Dancsecs jó büntetői jöttek, Kaszowski triplájába pedig beleblokkoltak a mieink, így ezúttal is a magyar csapat győzött (85-88).

A magyar csapat jövőhéten pénteken és szombaton Szlovákiát fogadja Székesfehérváron.

Forray Gábor: A tegnapi mérkőzéssel szemben most mi ragadtuk magunkhoz a kezdeményezést az elejétől, de az agresszívan és szervezetten kosárlabdázó lengyelek sok hibára kényszerítettek bennünket. A végjátékban úgy tűnt, emiatt elveszítjük a mérkőzést, de a srácoknak helyén volt a szívük, s megfordították a végjátékban az állást. Gratulálok a srácoknak, most mindenkinek jól fog jönni a rövid pihenő.Vissza a főoldalra!


  2018. Július 15.

2018 Július

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
 
1
2 hír
2
3
1 hír
4
1 hír
5
3 hír
6
1 hír
7
8
9
10
2 hír
11
1 hír
12
13
14
15
1 hír
16
17
18
19
1 hír
20
1 hír
21
22
23
24
25
26
27
28
1 hír
29
30
31
1 hír
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok