Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Magyar Kupa: KTE-Duna Aszfalt - Szolnoki Olaj KK
A bajnoki tabella éllovasa, a Szolnoki Olaj KK a hatodik helyezett KTE-Duna Aszfalttal mérkőzik a legjobb négybe kerülésért.

  2018. Február 13.
Pénteken rajtol az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Zsíros Tibor férfi Magyar Kupa Debrecenben, ennek apropóján beharangozót készítettünk a párharcokról. Először a bajnokság alapszakaszát jelenleg 16-3-as mérleggel vezető Szolnoki Olaj KK, valamint a 11-9-cel álló KTE-Duna Aszfalt negyeddöntőjére koncentrálunk.Az alapszakaszban már oda-vissza összecsaptak egymással a felek, és mindkétszer az Olaj győzött azonos arányban, 79-67-re. Ebből is látszik, hogy kellemetlen, szívós ellenfél a kecskeméti gárda, amelyet nehéz leszakítani – ez hatványozottan igaz lehet a kupára, ahol különösebb teher nélkül játszhat Forray Gábor alakulata. A FIBA Europe Cup sorozatból a második csoportkört követően búcsúzott az Olaj, így teljes erőbedobással készülhetnek a kupára és a bajnokságra, ezt Dragan Aleksic vezetőedző is kiemelte nemrégiben.

A két csapat első, december eleji mérkőzésén Vojvoda masszív dupla-duplával vezette győzelemre a hazai közönség előtt játszó szolnokiakat, 18 pontja mellé 13 lepattanót és 5 gólpasszt is jegyzett a válogatott hátvéd. Kendrick Perry és Quincy Ford voltak még elemükben, előbbi 18 pontot rámolt be úgy, hogy 6 triplakísérletéből 4 sikeres volt, Ford pedig 13 pontja mellé 12 lepattanót is lekapott.  A KTE-ben a szintén válogatott kerettag Kemal Karahodzic volt a legeredményesebb játékos az odavágón, 16 pontja mellé 5 lepattanót gyűjtött be a center. Mellette Pongó Máté (15 pont, 7 gólpassz) és Marko Derasimovic (13 pont, 7 lepattanó) emelhető még ki, de összességében alig 35%-kal dobott mezőnyből a kecskeméti csapat, úgy pedig nehéz meccset nyerni az Olaj csarnokában.

A kecskeméti visszavágón az első félidőt még szűken a KTE nyerte, ám a harmadik játékrészben Polyák László vezérletével magasabb sebességbe kapcsolt az Olaj – a  cserehátvéd mind az 5 trojkája a gyűrűben landolt a meccs folyamán. Polyák extrája mellett több szolnoki játékos is kiegyensúlyozott teljesítményt hozott a derbin, összesen hatan értek el legalább 10 dobott pontot. Hazai oldalról ez csak Derasimovicnak (20 pont), Thompsonnak (17 pont, 10 lepattanó) és Karahodzicnak (10 pont, 6 lepattanó) sikerült, így ismét Aleksic mester fiai hagyták el győztesen a parkettet.


Az Olaj kissé izzadságszagúan, de hozta a kötelezőt Jászberényben, a Kecskemét viszont bravúrgyőzelemmel zárta a kupa előtti bajnoki fordulót - az Alba hétmeccses hazai győzelmi szeriáját adták át a múltnak Derasimovic (20 pont) és Dramicanin (19 pont, 5 tripla) vezérletével. Utóbbinak Debrecenben is kulcsszerepe lesz, hiszen az Olaj mindkét egymás elleni mérkőzésükön remekül limitálta a JKSE színeiben anno 5 évadot lehúzó szerb erőcsatárt -  Szolnokon 4, Kecskeméten pedig 9 pontot szerzett. Dramicanin pontos távoli dobásai pedig nagyon jól jönnének a játékszervezésért felelős Pongó-Thompson-Derasimovic triónak, hiszen több helyük lenne a betörésekre, kiosztásokra, és jobban érvényesülnének Karahodzic elzárásai is, ha kevésbé lehetne behúzódni a szolnoki védőknek.
A KTE-nek a kinti védekezéssel akadtak még gondjai a két derbin, összesen 20 trojkát rámolt be nekik a Szolnok, egészen jó százalékkal (20/49, 40.9%) - Perry és Vojvoda betöréseiből Polyák, Ford, Milosevic vagy a nemrégiben igazolt Steven Browning is profitálhat, itt könnyen eldöntheti a negyeddöntőt az Olaj. A Tóth-Andric centerpáros 12-12 pontot termelt mindkét összecsapáson – bár hatékonyan, kevés hibával dolgoztak, nem a palánk alatt dőltek el a meccsek.


Az Olaj tehát több lábon áll, náluk esetenként még Polyák is előléphet nyerőemberré, ezzel szemben a kecskeméti csapatnak fontos lenne Dramicanin jó játéka – Derasimovic, Thompson és Karahodzic minden bizonnyal hozni fogják magukat, mint ahogy Wittmann is mindig „kapható” néhány pontra a padról. 

 

KTE-Duna Aszfalt - Szolnoki Olaj KK

2018. 02. 16. 20:30

Debrecen, Főnix Csarnok 

 


A Zsíros Tibor Magyar Kupára jegyek az alábbi linken vásárolhatóak!


http://www.eventim.hu/hu/jegyek/zsiros-tibor-magyar-kupa-nyolcas-donto-debrecen-fonix-csarnok-484408/event.html

Vissza a főoldalra!


  2018. Február 13.

2018 Február

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
1
1 hír
2
1 hír
3
3 hír
4
2 hír
5
4 hír
6
2 hír
7
5 hír
8
2 hír
9
3 hír
10
4 hír
11
1 hír
12
13
2 hír
14
4 hír
15
4 hír
16
7 hír
17
5 hír
18
6 hír
19
20
2 hír
21
4 hír
22
23
1 hír
24
25
26
3 hír
27
28
1 hír
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok