Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
3X3, U18: EURÓPA-BAJNOK: MAGYARORSZÁG!
Hatalmas sikert ért el leány válogatottunk a debreceni Eb-n

  2017. Szeptember 4.
A csoportját fölényesen megnyerve, majd az egyenes kieséses szakaszban többek között a franciákat, a fináléban pedig az oroszokat legyőzve, Debrecenben megnyerte az U18-as Európa-bajnokságot leány válogatottunk.

A Jáhni Zsófia, Révész Boróka, Tenyér Zsófia, Tóth Orsolya összetételű magyar kvartett könnyed, 20-5-ös győzelemmel kezdte szereplését a debreceni korosztályos Európa-bajnokságon, majd az olaszok következtek. A jó védekezés magabiztos, 13-5-ös győzelmet eredményezett. 

Az egyenes kieséses szakaszban nehéznek ígérkezett a negyeddöntő: a francia csapat várt a mieinkre. Repülőrajttal kezdtek a lányok, 5-0-ra vezettek, ám ellenfelünk rendezte sorait, s feljött 5-4-re. Lányaink új erőre kaptak, de 8-5-ös vezetésük után egy 4-0-s francia roham következett, s a végjátéknak ellenfelünk vezetésével vágtak neki a felek. Gyors kosárváltás után a végjátékban azonban Révész Boróka lépett elő vezérré, két támadást is kosárral fejezett be, s ezzel lányaink megfordították a meccset, s a drámai csatában kivívott 11-10-es győzelmükkel bejutottak az elődöntőbe.

Az elődöntőtől kezdve a szakadó eső miatt már az Oláh Gábor utcai csarnokban folytatódtak a küzdelmek. A döntőbe jutásért jóval könnyebb dolguk volt a lányoknak, mint a franciák ellen a négy közé jutásért, hamar megléptek 5-1-re a hollandok ellen. Egyszer volt szorosabb az állás, 9-7, de összességében végig vezetve 14-9-re győztek a lányok, s bejutottak a fináléba, ahol a világbajnoki bronzmérkőzés visszavágójaként az orosz együttes várt rájuk.

A vb bronzmérkőzését az oroszok nyerték, s az Eb-döntőben is ők kezdtek jobban. 2-2 után 3 ponttal ellépett az orosz csapat, s ekkor egy üldözőverseny vette kezdetét. Egységes csapatjátékkal 6-6-nál a lányok utolérték ellenfelüket, de megint orosz pillanatok következtek, ellenfelünk 9-6-ra megugrott. Utána azonban a sorozat végén rejtett tartalékaiból rengeteg erőt merített csapatunk. Révész Boróka kosarával megkezdték a felzárkózást lányaink, Tenyér Zsófia duplájával pedig egyenlítettek. Tóth Zsófia duplájával már a mieink vezettek, miközben a hatalmas hangzavarban elbizonytalanodó orosz csapat nem tudta eredményesen befejezni akcióit a szoros magyar őrizet mellett. A győzelmet Jáhni Zsófia találata biztosította be, s a lefújás után boldogan ugrottak egymás nyakába lányaink. Három pontos hátrányból egy szédületes 6-0-s hajrával fordították a maguk javára a finálét, s megnyerték az Európa-bajnokságot,

Tóth Orsolyát a kontinensviadal legértékesebb játékosának (MVP) választották. Gratulálunk a lányoknak és az őket felkészítő szakmai stáb tagjainak.


Vissza a főoldalra!


  2017. Szeptember 4.

2017 Szeptember

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
1
3 hír
2
1 hír
3
1 hír
4
2 hír
5
1 hír
6
7
1 hír
8
9
10
1 hír
11
12
1 hír
13
2 hír
14
1 hír
15
2 hír
16
17
18
19
20
4 hír
21
22
1 hír
23
1 hír
24
25
3 hír
26
5 hír
27
2 hír
28
2 hír
29
4 hír
30
2 hír
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok