Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Férfi NB I: újabb két párharc dőlt el
Mindent eldöntő mérkőzés következhet Zalaegerszegen

  2017. Május 19.
Öt év után ismét négy között a Falco

Nem volt túl nagy a tempó a találkozó elején, mindkét csapat rendre felállt védelemmel találta szemben magát támadásainál. Eleinte a hazaiak álltak előrébb pár ponttal, majd a játékrész hetedik percére Váradi ziccerével a meccs folyamán először a vasiak kezébe került a vezetés. Rengeteg volt a fault az első tíz percben, nagyjából a negyed felénél már bónuszban volt mindkét csapat. A játékrész hátralévő felében hol egyik, hol másik csapat vezetett. Fél perccel a vége előtt Fodor 2+1-e után úgy festett, egállal zárul a negyed, de Govens másképp gondolta ezt, s az utolsó másodpercekben egy ziccerrel 24-26-ra módosította az állást. Álomszerűen kezdődött a második etap vendég szempontból. Zigeranovic és Govens szállította a pontokat, s mivel csak Cooke tudott ezekre felelni a túloldalon, jött is a hazai időkérés a 8-3-as Falco-rohanás után. A félidőben durván nyerte a Szombathely a lepattanócsatát: kétszer annyi labdát szedtek le, mint a hazaiak, ráadásul a támadópattanókat is szorgosan gyűjtögették, ezekből pedig esett is jó pár második szándékból szerzett pont. A kaposváriak azonban nem csak a játék ezen elemében nem nyújtottak jót a második negyedben, a periódus utolsó öt percében pontot sem tudtak szerezni. Szépen lassan meg is lógott a Falco, Zigeranovic büntetője után pedig már fel is harsant a "Tíz! Tíz! Tíz!" a vendég szektorból. A félidőt végül 45-33-ra nyerte a Szombathely.

A térfélcsere után néhány gyors kosárral zárkózni kezdett a Kaposvár, de a lendület hamar elfogyott. Ez első sorban Govensnek és Zigeranovicnak volt köszönhető, ugyanis amikor kezdett nagyobb lenni a gond, ponterős játékkal húzták ki csapatukat a bajból. A Zigenarovic-show később is folytatódott, a Falco épp az ő triplájával érte el a húsz pontos különbséget (41-61). A szombathelyiek kezdték teljesen bedarálni a hazaiakat. Több labdát is szereztek a negyed vége előtt, támadásban pedig jól járt a labda, és sokkal könnyebben szereztek kosarakat, mint ellenfelük. Az utolsó negyed 51-67-es állásról kezdődött meg, Wisseh pedig parádézott az első percekben. Egymaga szerzett nyolc pontot, melyre csak Govens hármasa érkezett válaszul. Hiába voltak még így is messze a somogyiak a Falcótól, a negyedik percben azért időt kért Sekulovic. Feszült volt a hangulat a pályán, kétszer is összeszólalkoztak a játékosok, de szerencsére inkább a játékkal foglalkoztak a felek a folytatásban. Többször is közelebb ért eztán a KKK a Szombathelyhez, de amikor egy kisebb lélektani határt kellett volna átlépniük, mindig jött egy hiba a támadásban, valamint egy szombathelyi kosár. A végére így is tízen belülre értek a somogyiak, és az utolsó percben természetesen már a kaposvári faultok is megszaporodtak, de kései volt a hajrá, hiába esett be több kaposvári tripla is. A Falco végül 84-77-re nyert, s ezzel 3-1-es összesítéssel bejutott az elődöntőbe, a Kaposvár pedig a hetedik helyen fejezte be a szezont.

Kaposvári KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 77-84 (24-26, 9-19, 18-22, 26-17)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 900 néző

V.: Földházi T., Cziffra Cs., Török R. (dr. Páli K.)

Kaposvár: Wisseh 11, Fodor 10, Frazier 17/6, Cooke 14/6, Hendlein 14. Csere: Simms 7, Baki 3/3, Papp 1, Grebenár -.

Falco: Govens 23/3, Váradi 6, Barham 4, Pustahvar 14/9, Tóth N. 6. Csere: Medford 11/3, Zigeranovic 18/3, Kovács P. -, Bognár 2.

Kipontozódott: Fodor (40. perc), ill. Govens (38. perc).

A párharc végeredménye: 3-1 a Falcónak.Megint egyenlített a Szolnok

A Szolnok az utolsó meccs kiharcolásáért, a ZTE a párharc lezárásáért lépett pályára a két együttes negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén. Vojvoda duplájával indult a meccs, majd belehúzott a vendéglátó: 10-4-re lépett el a Zetétől. Norfleet triplája viszont már egyenlítést ért (12-12), majd Benke hármasával át is vette a vezetést a vendég együttes. Eilingsfeld és Popovic is helyére tett egy-egy hármast, öttel ment ismét az Olaj, de a negyedet lezáró Mohácsi-pontoknak köszönhetően egálról fordultak a második negyedre a felek (23-23). Vojvoda és Popovic jegyzett pontokat kintről, de a ZTE is hozta a találatokat, sőt ismét minimális előnyhöz jutott. Vojvoda egy újabb hármassal már 15. pontját jegyezte, kicsit ismét meglépett a házigazda (34-28). A negyed hajrájában Andric is eljutott három személyi hibáig. Technikait kapott a vendég kispad, Vojvoda bedobta a büntetőket, majd Pavlicevic triplájával már közte tíz is volt. Tóthra sportszerűtlent fújtak, de csak egyetlen pontot tudott összehozni a Zete - Vojvoda majdnem a felezővonalról elengedett hármasával 46-34-gyel zárult az első félidő.

Tóth kettesével 14-re nőtt a hazai előny, de könnyű kosarakkal ismét zárkózott a ZTE (50-40). Gólcsend következett, amit Pavlicevic két triplája zárt le. Drungilas sportszerűtlent kapott, Andric közben belerúgott - utóbbi játékost azonnal kiállították, a zalai magasember pedig a videózás után mehetett az öltözőbe. Vojvoda ismét hihetetlen pontossággal tett helyre egy triplát, 25. pontjával 63-49-re vezetett a csapata. Tóth büntetői nem találtak, Popovicé viszont igen, ráadásul Szabót kipontozva még két pontot is jegyzett. Benke remekelt a vendég oldalon - nem figyeltek rá, triplájával 66-53-ról fordultak az utolsó negyedre. Norfleet triplájára Pavlicevic is kintről válaszolt, majd megindult felfelé a ZTE. Támadásról támadásra csökkent a különbség, aztán Benke harcolt ki két büntetőt, melyeket be is dobott (71-67). Vojvoda faulttal együtt vitt be két pontot, majd megindult a hazai hajrá: 76-67-re lépett el a Szolnok. A végére ismét visszajött négyre a Zete, de az utolsó percben a vendégkezek igen, a hazaiak nem remegtek meg: büntetők zárták a meccset, melyet az Olaj nyert meg 83-75-re.

Szolnoki Olaj KK - Zalakerámia ZTE KK 83-75 (23-23, 23-11, 20-19, 17-22) 

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok

V.: Pálla Z., Papp P., Hegedüs T. (Gincsai J.)

Szolnok: Pavlicevic 14/12, VOJVODA 36/12, Barnies 3, Eilingsfeld 7/3, Andric 2. Csere: POPOVIC 15/6, Tóth Á. 6, Rudner -, Borisov -, Wittmann -.

ZTE: Ubilla 8/3, Norfleet 12/6, BENKE 24/9, Szabó Zs. 7/3, Drungilas 10. Csere: Mohácsi 10/6, Wright 2, Kis R. 1, Czinger 1.

Kipontozódott: Ubilla, Wright, Szabó Zs.

Kiállítva: Andric, illetve Drungilas

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-2.Pécsen ment tovább a Körmend, vasi elődöntőt rendeznek

Az életben maradás volt a tét a PVSK-PANNONPOWER számára az Egis Körmend elleni play-off mérkőzésen. A párharc során hiába kezdett vereséggel a vasi csapat, hét közben megfordította az állást 2-1-re, így egy esetleges győzelem a továbbjutásukat jelentette volna. A vendégek kezdték jobban a mérkőzés, két perc elteltével Petty triplája után már 2-7-et mutatott az eredményjelző. Supola távolira távolival válaszolt, de ezután újra a körmendi irányító talált be. A negyed közepén beszállt a játékot vállaló Budimir is, aki egy triplával jelentkezett, de még így is megmaradt három pont a körmendiek előnyéből. Később Halász pontjaival már két pontra is felzárkózott a PVSK, de az egyenlítés egyszer sem jött össze. Sőt, a végén Gibbs büntetőjével négy lett a különbség (21-25). Gyorsan meglépett Gasper Potocnik csapata az első percekben, miután Petty újabb hárompontosát Kromahé követte. Így 21-31-es állásnál Csirke Ferenc kért időt. Sikerült megtörni a Körmend lendületét, mert az ezt követő szakaszt 7-2-re a hazaiak nyerték, így újra szoros lett az állás. 30-33 után Kromah tempózott sikeresen, de Chris Smith triplája után a vendégek trénere kért időt. A 16. perc magasságában aztán nagy adok-kapok kezdődött. Sorrendben Budimir, Kromah, majd Supola és Allen is triplát vágott. Nelson kosara után viszont újra a hazaiak vezettek, végül Kromah tarthatatlanságának köszönhetően maradt a vezetés a Körmendnél a félidőben (45-49).

A harmadik negyedben ismét növelni tudta előnyét a Körmend. Pedig jól indult a Pécs számára a játékrész, hiszen Budimir hármasa után újra csak kettő pont volt a különbség. Hiába loholt folyamatosan ellenfele nyakán a Csirke-legénység, az egyenlítés mégsem akart összejönni. Lenzelle Smith többször is pontosan célzott a büntetővonalról, majd Allen jött bele a pontgyártásba. Az amerikai erőcsatár triplája után még három vendég pont érkezett, így tizenegy pontosra nőtt az előnyük (65-76). A korábbi forgatókönyv szerint folytatódott a mérkőzés. Két perc elteltével, Sejfic duplája után újra egy kosárnyi volt a felek közötti különbség, de ezen a lélektani határon nem sikerült átlépnie a Pécsnek. A 35. percben Ferencz közelije után már tizenegy volt a vendégek előnye, ezzel eldőlni látszott a találkozó. A hátralévő részben még mindent megpróbált a PVSK, de közelebb kerülnie nem sikerült. A körmendiek Allen duplájával a századik pontot is megdobták, majd ráadásként még Gibbs távolija is behullott (89-103). A párharc ezzel eldőlt, 3-1-es összesítéssel az Egis Körmend jutott tovább a legjobb négy közé - tudósított a BB1.hu.

Pécsi VSK-PANNONPOWER - Egis Körmend 89-103 (21-25, 24-24, 22-27, 22-27)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok,

V.: Benczur T., Söjtöry T., Tőzsér D. (Fekete L.)

PVSK: NELSON 13/6, SUPOLA 18/6, Antóni 3/3, C. SMITH 19/6, SEJFIC 13. Csere: Budimir 18/12, Halász 5, Bíró -, Harazin -.

Körmend: PETTY 16/9, Gibbs 15/3, KROMAH 29/15, L. SMITH 12, ALLEN 27/12. Csere: Ferencz 4, Németh -.

Kipontozódott: Sejfic (38. perc)

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-1 a Körmendnek.Vissza a főoldalra!


  2017. Május 19.

2017 Május

h.k.s.c.p.s.v.
1
3 hír
2
4 hír
3
1 hír
4
4 hír
5
6
7
1 hír
8
1 hír
9
4 hír
10
3 hír
11
1 hír
12
2 hír
13
3 hír
14
1 hír
15
16
1 hír
17
2 hír
18
2 hír
19
4 hír
20
2 hír
21
1 hír
22
23
2 hír
24
6 hír
25
2 hír
26
3 hír
27
3 hír
28
1 hír
29
30
2 hír
31
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok