A németek elleni vereséggel zártuk az Európa-bajnokságot

A németek elleni vereséggel zártuk az Európa-bajnokságot

Nagy volt a különbség a két gárda között.


2022.09.07 22:46

A társházigazda és ezidáig csak a szlovénektől kikapó Németország ellen zárta a 2022-es Európa-bajnokságot a két irányítóját (Váradi Benedek és Hanga Ádám) is elveszítő magyar válogatott.
 
Allen Rosco kosarával mi szereztük meg a vezetést először a mérkőzésen, majd Vojvoda betörése is célt ért (4-0). Maodo Lo triplával jelentkezett, majd Wagner révén fordítottak a németek, de sokáig nem örülhettek Benke azonnal vágott egy hármast (7-5). Fordulatos volt a találkozó eleje, megint Németországhoz került az előny, Hopkins egalizált (9-9). Egy hazai büntetőre Hopkins remek középtávolija érkezett, ám Wagner hasonlóképp járt el a túloldalon (11-12). Wagner ezután a sarokból is hozzátett hármat, de nagyon nem tudtak elhúzni a németek, Keller zsákolt. Voigtmann csak a másodikat értékesítette, így Perl duplájával megint feljöttünk egy pontra, Somogyi bátor betörésével pedig már vezettünk (17-16). Azonnal jött a hazai hármas, Sengfelder célzott jól, Allen gyorsindításos kosárral válaszolt, Hopkins osztotta le neki a labdát jó ütemben (19-19). Az első játékrész végét Sengfelder újabb távolija zárta. 19-22.
 
Ahogy befejezték az elsőt, úgy indították a másodikat a hazaiak, de Benkének köszönhetően nem tudtam meglépni. Somogyi is a helyére küldött egy távolit, ám Sengfelder továbbra is remekül célzott (25-29). Vojvoda szép kosarat szerzett, de ezután csináltak egy jobb periódust a németek (27-33). Perltől jókor jött egy 2+1-es akció, még úgy is, hogy a ráadás kimaradt. Wagner könnyedén jutott el a gyűrűig, majd Perl javíthatta előző hibáját a vonal mögül, sikerült is neki (31-35). Ferencz sarokhármasa tökéletes volt, úgy, ahogy Lo próbálkozása is a túloldalon. Wagner is bevágta a maga kísérletét, de Benke is jó ütemben eresztette el a maga kísérlett (37-41). Wagner egyszerűen nem tudott hibázni távolról, ráadásul Lo visszalépős triplája is bement, meglett a közte tíz (37-47). Somogyi gyors betörést csinált, de folyamatosan érkeztek a német kosarak, villámgyorsan építettek ki tekintélyes előnyt a hazaiak a nagyszünet előtt. 39-54.
 
A fordulás után Hopkins volt szemfüles, majd Somogyi harcolt ki egy támadóhibát. Benke szépen nyújtotta meg a lépéseit, két pont lett a jutalma, rendezték a sorokat a németek (43-57). Vojvoda is betalált, ám Lo újabb hármast szerzett. Vojvoda ezúttal betörésből is eredményes volt, viszont egyszerűen mindenre tudtak válaszolni a hazaiak (49-66). Támadásban most egy pár percig nem nem tudtunk a gyűrűbe találni,kezdett is nyílni az olló, amikor Golomán zsákolt faulttal együtt (52-68). Perl rohant végig a pályán, de erre is reagálni tudtak a hazaiak, Giffey nagyot zsákolt. Megint kezdett lendületbe jönni Németország, átlépte a húszat is a differencia a záró etap előtt. 58-81.
 
Obst 3+1-es kosarával kezdődött az utolsó tíz perc, Wohlfarth-Bottermann kosarával pedig már 29 pont volt a felek között, Somogyi állította meg a német futást (60-87). Obst újabb hármasával meglett a közte harminc is – később a negyven is -, innen pedig a játék képét tekintva nagy változás nem történt. A magyar válogatott bár nyeretlenül zárta az Európa-bajnokság csoportkörét, egy pillanatig sem kell szégyenkeznie, hiszen a halálcsoportban is voltak remek momentumai. 71-106.
 
Magyarország - Németország 71-106 (19-22, 20-32, 19-27, 13-25)
 
Európa-bajnokság, B-csoport, 5. forduló
Németország, Köln Aréna
V.: Aunkrogers (lett), Matejek (cseh), Kounelles (ciprusi)
 
Magyarország: Somogyi 11/3, Vojvoda 10, Benke 13/9, Allen 4, Hopkins 6. Cserék: Perl 15, Ferencz 3/3, Golomán 3, Eilingsfeld -, Keller 6.
 
Németország: Lo 21/15, Obst 16/9, Wagner 15/9, Thiemann 3, Voigtmann 3. Cserék: Giffey 19/6, Hollatz 5/3, Sengfelder 22/12, Wohlfarth-Bottermann 2.
 
 
 
Fotó - Girgász Péter/MKOSZ

Megosztás: