A Dallas Mavericks nyerte a Jr. NBA Hungary első szezonját

A Dallas Mavericks nyerte a Jr. NBA Hungary első szezonját

A zalaegerszegi Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola tanítványai győztek a döntőben


2018.07.03 15:10

Vasárnap délután, a Magyarország - Litvánia világbajnoki selejtező mérkőzés előtt megrendezték a Jr. NBA Hungary első idényének bronzmeccsét és fináléját.

A harmadik helyért rendezett összecsapáson a Miami Heat, vagyis a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola, valamint a San Antonio Spurs, azaz a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium csapott össze egymással, és az egerszegiek lényegében végig vezetve nyerték meg a mérkőzést.

A fináléban a Toronto Raptors, vagyis a tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Dallas Mavericks, azaz a zalaegerszegi Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola mérték össze tudásukat. A tiszaújvárosiak jól kezdtek, de főleg a második negyedtől kezdve a Dallas akarata érvényesült. A bajnok végül a Mavericks lett, így Zalaegerszegre kerültek a bronzérmek mellett a győztesnek járó aranygyűrűk is.

Az eseményen részt vett Gordan Giricek egykori NBA játékos is, akivel a gyerekek (és a felnőttek is) rengeteg fotót készítettek, és akitől sok aláírást gyűjtöttek be pólókra, labdákra, sálakra, mezekre. A helyszínen résztvevők elmondása szerint örökre emlékezetes élménnyel lettek gazdagabbak a fiatalok a délután folyamán, a Jr. NBA döntőjében szereplő két csapat játékosai pedig a vb-selejtezőn is megtisztelő feladatot kaptak: ők kísérhették be a magyar és litván válogatottat a bemutatáskor a pályára.

Gratulálunk a győzteseknek és minden résztvevő csapatnak!

A vasárnapi rendezvényről készült képeket az alábbi linkeken lehet elérni:

Bronzmeccs

Döntő

Díjátadó

 

Foto - Rébay Viktor

Megosztás: