A Dallas Mavericks nyerte a Jr. NBA Hungary első szezonját

A Dallas Mavericks nyerte a Jr. NBA Hungary első szezonját

A zalaegerszegi Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola tanítványai győztek a döntőben


2018.07.03 15:10

Vasárnap délután, a Magyarország - Litvánia világbajnoki selejtező mérkőzés előtt megrendezték a Jr. NBA Hungary első idényének bronzmeccsét és fináléját.

A harmadik helyért rendezett összecsapáson a Miami Heat, vagyis a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola, valamint a San Antonio Spurs, azaz a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium csapott össze egymással, és az egerszegiek lényegében végig vezetve nyerték meg a mérkőzést.

A fináléban a Toronto Raptors, vagyis a tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Dallas Mavericks, azaz a zalaegerszegi Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola mérték össze tudásukat. A tiszaújvárosiak jól kezdtek, de főleg a második negyedtől kezdve a Dallas akarata érvényesült. A bajnok végül a Mavericks lett, így Zalaegerszegre kerültek a bronzérmek mellett a győztesnek járó aranygyűrűk is.

Az eseményen részt vett Gordan Giricek egykori NBA játékos is, akivel a gyerekek (és a felnőttek is) rengeteg fotót készítettek, és akitől sok aláírást gyűjtöttek be pólókra, labdákra, sálakra, mezekre. A helyszínen résztvevők elmondása szerint örökre emlékezetes élménnyel lettek gazdagabbak a fiatalok a délután folyamán, a Jr. NBA döntőjében szereplő két csapat játékosai pedig a vb-selejtezőn is megtisztelő feladatot kaptak: ők kísérhették be a magyar és litván válogatottat a bemutatáskor a pályára.

Gratulálunk a győzteseknek és minden résztvevő csapatnak!

A vasárnapi rendezvényről készült képeket az alábbi linkeken lehet elérni:

Bronzmeccs

Döntő

Díjátadó

 

Foto - Rébay Viktor

Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
Ivkovic Stojan

VEZETŐEDZŐ

Pór Péter

EDZŐ

Forray Gábor

EDZŐ

Miljkovic Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

Hermann János

GYÚRÓ

Horváth Péter

CSAPATVEZETŐ

Plézer Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

384
kosárlabdázó
32
válogatott
4
helyszín
12
VB résztvevő
Fiba EuroBasket Women