Theodoreán Alexandra nyerte a 3x3 vb ügyességi számát

Theodoreán Alexandra nyerte a 3x3 vb ügyességi számát

A Skills Challenge történetének első duplázója lett a magyar válogatott játékos


2018.06.11 19:25

A manilai 3x3 világbajnokságon ma megrendezték a Skills Challenge döntőjét. A hölgyeknek ügyességi vetélkedőjében egy pályát kell teljesíteni: oldalról egy középtávoli tempóval kell indítani egészen addig, amíg be nem talál illető a gyűrűbe. Sikeres kísérlet esetén jöhet az egylabdás szlalompálya, a sikeres passz, majd a kétlabdás szlalompálya oda-vissza, újabb sikeres passz, az egylabdás szlalompálya, illetve a végén egy sikeres ziccer.

A selejtezőkben 45 másodperces időlimit volt, és az első két nap rendezték őket: minden országból egy-egy versenyző nevezhetett, végül 16 fő nevezett, ahonnan a négy legjobb időt produkáló hölgy került az elődöntőbe. A 2016-os kínai vb-n ezt a számot megnyerő Theodoreán Alexandra indult a magyar csapatból, aki az első napon a harmadik legjobb időt teljesítette (26.05 másodperc) az űridőt repesztő, francia Marie-Eve Paget (20.41) és a svájci Nancy Fora (25.86) mögött, a kazah Zalina Kuzarovát (26.20) megelőzve. Mivel a második napon senki nem hozott ennél a négy hölgynél jobb időt, így ők négyen kerültek be a mai helyosztókra.

Theodoreán az elődöntőben a svájci lányt verte meg, a Paget pedig Kuzarovát - igaz, utóbbi a bronzéremmel vígasztalódott ezt követően. A finálé aztán nagyon simán alakult, miután a francia lánynak komoly problémái voltak az első dobással, nem nagyon tudott betalálni a sarokból, és Theodoreán már visszafelé szlalomozott a két labdával, mire Paget egyáltalán nekiindulhatott az első szlalomnak, még egy labdával. Az Atomerőmű KSC Szekszárd és a magyar válogatott játékosa végül könnyedén győzött, így a Skills Challenge történetének első játékosa lett, aki kétszeres győztesnek mondhatja magát.

A döntő:

https://www.youtube.com/watch?v=5mKuSsXRaEo


Foto - fiba.basketball

Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
IVKOVIC Stojan

VEZETŐEDZŐ

PÓR Péter

EDZŐ

FORRAY Gábor

EDZŐ

MILJKOVIC Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

HERMANN János

GYÚRÓ

HORVÁTH Péter

CSAPATVEZETŐ

PLÉZER Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

384
kosárlabdázó
32
válogatott
4
helyszín
12
VB résztvevő
Fiba EuroBasket Women