Női NB I: Bajnok a Sopron!

Női NB I: Bajnok a Sopron!

3-0-ra győzött pályahátrányból a címvédő


2018.05.03 22:23

A döntő harmadik felvonását élőben nézte meg többek között Gasper Potocnik, az Egis Körmend korábbi vezetőedzője, párja, Maja Erkic, aki korábban a szekszárdi klub játékosa is volt, valamint Sztojan Ivkovics, a férfi válogatott szövetségi kapitánya és felesége, Béres Tímea is.

A feldobás után a Sopron hozta el a labdát, de Krnjics kosarával indult a meccs. Ezúttal a Szekszárd kezdett jobban, két és fél perc után 6-2-re vezetett. Hamar fordult a kocka, pillanatok alatt átrohant a címvédő a fehér mezeseken. Az első negyed derekán, Jovanovics hatodik pontja után, 6-11-nél időt kért Djokics. Centerharcot hozott az első néhány perc, Jovanovics és Krnjics között. 16-21-es eredménnyel zárult az első negyed.

Kétpercnyi kosárcsend után Oblak megszerezte a KSC első tripláját. A Sopron egy perccel később, Page révén talált be közelről. A második etap derekán, 22-26-nál időt kért Iniguez. Mindkét csapat sokat hibázott, jóval kevesebb pont született, mint az első negyedben. Nem sokkal később Djokics is magához hívta csapatát. Többször is súrolta a tizes határt a különbség, de nem érte el, a félidőben 28-35 volt az állás.

Két perc alatt 6-0-val kezdett a fordulás után a Szekszárd, így már csak egy volt a különbség (34-35). Sőt, Krnjics 17. pontja már tolnai vezetést jelentett. Aztán öttel elment a Sopron Basket, 38-43-nál időt is kért Djokics. Bálint hármasa után megint csak egy volt közte, de a záró felvonásra újfent megléptek a zöld mezesek (48-53).

Hiába játszott extrán Krnjics, mégis a Sopron vezetett. Kevesebb, mint hat perc volt hátra, amikor Turner hármasával kialakult az eddigi legnagyobb különbség, 51-62-nél időt kért Djokics. Milovanovics ellen ítéltek sportszerűtlen hibát, Krnjics mindkét büntetőt bedobta, de így is kilenc volt közte. Büntetőkkel araszolgattak előre a hazaiak, Gereben pontjai után lett 57-62, több mint három perc volt még hátra ekkor. A meccs legjobbja, Crvendakics betalált, majd Turner ziccerével újra kilenc volt a differencia. Krnjics középtávolija után Iniguez kért időt. A Szekszárd nem adta fel, Gereben tiszta ziccere után 63-68-ra módosult az állás, egy perc volt hátra. A spanyol mester újra felmutatta a T-betűt. Milovanovics támadó hibát vétett, Studer pedig egy büntetőt. 64-68-nál Turner meglökte Oblakot, újabb támadó fault. Studer ziccerével, 24 másodperccel a vége előtt feljött kettőre a KSC (66-68). Turner büntetőzhetett, csak az elsőt dobta be, viszont Studer triplája lejött, így lett tizenkettedszer is bajnok a Sopron. Zsinórban negyedszer – írta a BB1.hu.

Atomerőmű KSC Szekszárd – Sopron Basket 66–69 (16–21, 12–14, 20–18, 18–16)

Szekszárd, Városi Sportcsarnok,
V.: Papp P., Praksch P., Frányó P. (Balogh L.)

Szekszárd: Oblak 11/3, Theodoreán -, Gereben 10, McCall 6, Krnjics 25. Csere: Studer Á. 8/3, Mansaré -, Silva 3, Bálint 3/3.

Sopron: Fegyverneky 5, Turner 18/9, Crvendakics 19/9, Milovanovics 13/3, Jovanovics 9. Csere: Page 5, Dubei -.

A párharc végeredménye: 3-0, a Sopronnak.

 

Fotó: Sopron Basket Facebook 

Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
IVKOVIC Stojan

VEZETŐEDZŐ

PÓR Péter

EDZŐ

FORRAY Gábor

EDZŐ

MILJKOVIC Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

HERMANN János

GYÚRÓ

HORVÁTH Péter

CSAPATVEZETŐ

PLÉZER Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

384
kosárlabdázó
32
válogatott
4
helyszín
12
VB résztvevő
Fiba EuroBasket Women