Férfi NB I: 17 pontos hátrányból fordított a Szolnok

Férfi NB I: 17 pontos hátrányból fordított a Szolnok

Az Alba simán verte a Kecskemétet, a Pécs egyre közelebb a hatodik helyhez


2018.05.02 22:15

Tizenhét pontról fordított az Olaj

A középszakasz-győztes Szolnok szombathelyi győzelme után egy hetet pihenhetett, a Körmend pedig legutóbb szoros, hosszabbításba torkolló mérkőzésen győzte le a bajnok Albát. A beteg édesanyját meglátogató Justin Tuoyo visszatért Magyarországra, így csak a lábujjtörést szenvedő Horti Bálint hiányzott a vasiaktól. A hazaiaknál felépült Steven Browning, Vojvoda Dávid betegsége miatt ezúttal csak csereként jutott szóhoz, míg a sérült Sztrahinja Milosevics még úgy sem.

9-3-mal kezdett Dragan Alekszics együttese, de a hatodik percben már a Körmend vezetett (11-14). Tuoyo vezérletével az első negyed végére állva hagyta ellenfelét a vasi együttes (13-22). Hosszú percekig képtelenek voltak betalálni az Olaj játékosai, a második negyed derekán, 17-34-nél már kétszer annyi pontja volt az MTE-nek, mint a kupagyőztesnek. A félidőre tizenháromig visszakapaszkodott a Szolnok (28-41).

A második játékrész elején Andric hozta közelebb övéit, nagyot változott a játék képe. Bennmaradt az öltözőben a Körmend, és bár továbbra is pocsékul dobtak Fordék, szívós védekezésükkel sikerült faragniuk a különbségen. A 26. percben már csak egy kosárnyi volt a differencia (43-45), sőt nem sokkal később már újra a Szolnok állt jobban. 50-53-ról indult a záró felvonás.

A negyedik negyed jóformán már csak a hazaiakról szólt. Az elején még fej-fej mellett haladtak a csapatok, de aztán a hajrához érve kezdett meglépni a Szolnok, amely pontosabbnak bizonyult a befejezéseknél. Mindössze hét pontra volt képes ebben a játékrészben a Körmend (a teljes második félidőben pedig tizenkilencre), így hiába vezetett 17 ponttal, végül mégis kikapott – írta a BB1.hu.

Szolnoki Olaj KK – Egis Körmend 67–60 (13–22, 15–19, 22–12, 17–7)

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok,
V: Kapitány G., Frányó P., Kulcsár T. (Dr. Páli K.)

Szolnok: Perry 14/6, Kovács P. 4, Browning 6/3, Ford 10, Tóth 12. Csere: Andric 13, Vojvoda 8, Polyák -.

Körmend: Wright 8, Bán 1, Fanning 10, Ferencz 4/3, Davis 12. Csere: Hollins 5, Csorvási 4, Tuoyo 14/9, Halász 2.
Simán nyert, újra második az Alba

Az alapszakaszban nagy meglepetésre győzni tudott a Kecskemét Fehérváron, ezúttal nagyon felszívta magát az Alba. Ráadásul a hazaiak dolgát könnyítette, hogy visszatért sérüléséből Lóránt Péter, Kasey Hill és Sir'Dominic Pointer is. Ezúttal Alhaji Mohammed maradt ki.

Az első félidőben nagyon jól védekezett a címvédő, illetve szinte mindent be is dobott. Öt perc után már 20-9 volt az állás, és bár az első negyed végére ötre feljöttek a lila-fehérek, húsz perc után tizenhárom volt közte. Simpson is sokat villogott. A fordulás után is jobban játszott az Alba, hiába kért időt többször is Forray Gábor, nem tudta megtörni a magabiztos fehérváriak lendületét. Bár egy kicsit visszaesett a tempó, kevesebb pont született, de a hazai előny így is csak nőtt, és a végére lett a legnagyobb. Az utolsó percekben a fiatalok közül Varga Máté és Joel Nshimba is lehetőséget kapott, sőt utóbbi szerezte a meccs utolsó kosarát – írta a BB1.hu.

Alba Fehérvár - KTE-Duna Aszfalt 85–60 (24–19, 22–14, 20–13, 19–14)

Alba Regia Sportcsarnok,
V.: Pálla Z., Farkas G., Söjtöry T. (Bodrogváry I.)

Alba: Kovács Á. 7/3, Simpson 18/6, Harris 7/3, Lóránt 4, Keller Á. 12. Csere: Hill 6, Horton 6, Keller I. 4, Filipovity 10/6, Pointer 9/3, Varga -, Nshimba 2.

KTE: Pongó 7/3, Thompson -, Djeraszimovics 16/6, Dramicsanin 8, Karahodzsics 11/3. Csere: Wittmann 8/3, Molnár M. 10, Orgona -, Fülöp -, Horváth K. -, Molnár D. -, Kucsera -.

 

Egyre közelebb a hatodik helyhez a Pécs

A Pécs már abban a tudatban lépett pályára ma este, hogy csatlakozott a felsőházi klubok mellé, a tegnapi paksi győzelemmel ugyanis eldőlt, hogy Csirke Ferenc együttese idén is ott lesz a rájátszásban. Persze azt azért nem lehet mondani, hogy motiválatlanul várták volna a házigazdák a Szegedet, hiszen a hátralévő meccseiken a hatodik helyet szeretnék megszerezni

Andjelko Mandics ezúttal sem számíthatott Josh Fortune, Andrija Csirics és Juhos Levente játékára, igaz a PVSK-ból is hiányzott Marino Sarlija.

Az első, amúgy rendkívül pontgazdag negyedet Brooks vezérletével a Pécs nyerte meg hét ponttal. A második etapban visszaesett ugyan a tempó, de a baranyaiak így is növelni tudták előnyüket. Bár a 15. percben még 35-34 volt az állás, a félidőben már 50-42 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után sem változott a játék képe, a Pécs irányított, de nem szakadt le a Szedeák sem. Az egyik oldalon Durham, Antóni és Budimir, a másikon Sulovics, Wirth és Kovács villogtak. Pontszámok tekintetében sikerült az első negyedet is überelni. A záró felvonás 78-70-ről indult. Továbbra sem dőlt el semmi.

A Szeged volt az egyetlen csapat, amely le tudta győzni a Pécset a középházi középszakaszban. Erre jó eséllyel pályáztak Bolticsék ma is, ám Durham vezetésével ma jó napot fogtak ki a „párducok”, jól is dobtak, és nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból. A végén már lehetőséget kaptak a fiatalok is, mindkét oldalon pályára került az összes benevezett játékos. A PVSK megérdemelt győzelmet aratott, de jól küzdött a Szedeák is, amelynek ismét be kellett érnie a szimpatikus vesztes szerepével – írta a BB1.hu.

Pécsi VSK-VEOLIA – Naturtex-SZTE-Szedeák 97–87 (31–24, 19–18, 28–28, 19–17)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1500 néző
V: Tőzsér D., Török R., Esztergályos R. (Szabadvári J.)

PVSK: Durham 27/6, Brooks 10, Antóni 17/15, Budimir 18/3, Harazin 5. Csere: Supola 13/9, Demeter -, Simon 2, Bíró 5/3, Dragasevics -, Kővágó-Laska -, Krnjajszki -.

Szeged: Boltics 12/3, Vágvölgyi 11/6, Wirth 17/9, Kovács Á. 13, Sulovics 16/6. Csere: Révész 4, Mike 3/3, Kerpel-Fronius 5/3, Bonifert 6, Mayer -, Meleg -, Goldring -.Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
IVKOVIC Stojan

VEZETŐEDZŐ

PÓR Péter

EDZŐ

FORRAY Gábor

EDZŐ

MILJKOVIC Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

HERMANN János

GYÚRÓ

HORVÁTH Péter

CSAPATVEZETŐ

PLÉZER Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

384
kosárlabdázó
32
válogatott
4
helyszín
12
VB résztvevő
Fiba EuroBasket Women