Férfi NB I: Az Albát fogadja a Szolnok

Férfi NB I: Az Albát fogadja a Szolnok

A Kecskemét a Pakssal, a Falco a Kaposvárral játszik.


2018.02.03 11:16

Óriási rangadót rendeznek a bajnokság 19. fordulójában: szombat este 18 órától a listavezető Szolnoki Olaj KK a címvédő, jelenleg negyedik helyen álló Alba Fehérvár együttesét látja vendégül. A formát tekintve a vendégeknek áll a zászló, ám a Tiszaligetben még egyik magyar csapat sem tudott nyerni az idei szezonban. A vendégeknél Hill és Pointer is kisebb sérüléssel bajlódik, az egyikük fog kimaradni a hat légiós közül.

A 12. helyen álló Jászberény a 8. Pécset fogadja hazai pályán. Nikola Lazics együttesének hazai mérlege 5-4, a baranyaiak idegenbeli mutatója pedig éppen ennek a fordítottja, 4-5. Ősszel 87-78-ra a PVSK győzött a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A baranyaiak lesznek a pihentebbek, ők ugyanis hétközben nem játszottak, míg a JKSE Zalaegerszegen szenvedett vereséget.

Hét vesztes találkozó után a múlt héten újra győzni tudott a MAFC, amely ezúttal hazai pályán fogadja a komolyabb célokért küzdő Zalaegerszeget. A papírforma ugyan vendég győzelmet mutat, ám a zalaiak nem vehetik fél vállról a meccset, hiszen a műegyetemisták hazai pályán akármelyik csapat ellen veszélyesek lehetnek. Igaz Garai Péter edző dolgát ezúttal is nehezíti, hogy Bennet Davis továbbra sem játszhat

A négy forduló óta veretlen, második helyen álló Körmend hazai pályán fogadja az újonc DEAC-ot. A vendégekre rájár a rúd, nem elég, hogy hét meccse nyeretlenek, a kezdőcsapatukból is kiesett két ember (Farkas Attila még mindig sérült, illetve a MAFC ellen Ivan Lilov is megsérült). A két csapat őszi meccsét, október végén 110-70-re a piros-feketék nyerték

Két, szinte egyforma mérleggel rendelkező együttes összecsapása lesz a Kecskemét-Paks. Forray Gábor csapata a hatodik helyen áll 10-8-as mérleggel, míg az ASE egy meccsel kevesebbet játszott, Teo Cizmic tanítványai 10 győzelem mellett 2 alkalommal kaptak ki. A két fél őszi mérkőzésén 96-78-ra nyert a Kecskemét Pakson. A napokban a tolnaiak megváltak amerikai hátvédjüktől, Seth Allentől, így ő már nem lép pályára a rangadón.

Az utolsó helyen álló Sopron a tizedik Szegedet fogadja. Sabáli Balázs együttese legutóbb Kaposváron szenvedett 85-79-es vereséget, míg a Szeged Juhos Levente, Andrija Csirics és Marko Boltics nélkül győzte le otthon a KTE-t (70-62). Ez a három trió ma sem játszhat, akárcsak a másik oldalon Tóth Gergely és Élő Bálint.

A kilencedik Kaposvár fogadja a harmadik Falcót. Mindkét csapat győzelemmel hangolt a találkozóra, a somogyiak odahaza verték hat ponttal a sereghajtó Sopront, a vasiak pedig tízet számoltak a MAFC-ra, előtte pedig húszat a Jászberényre. Októberben 106-82-re a sárga-feketék győztek. A sárga-feketéknél Borisov és Perl játéka kérdéses, Durázi és Dancsecs viszont biztosan nem játszanak.

 

 

Férfi NB I. A-csoport, 19. forduló 

Egis Körmend - DEAC szombat 18:00
JP Auto-JKSE - Pécsi VSK-VEOLIA szombat 18:00
Kaposvári KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szombat 18:00
KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE szombat 18:00
MAFC - Zalakerámia ZTE KK szombat 18:00
Sopron KC - Naturtex-SZTE-Szedeák szombat 18:00
Szolnoki Olaj KK - Alba Fehérvár szombat 18:00Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
IVKOVIC Stojan

VEZETŐEDZŐ

PÓR Péter

EDZŐ

FORRAY Gábor

EDZŐ

MILJKOVIC Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

HERMANN János

GYÚRÓ

HORVÁTH Péter

CSAPATVEZETŐ

PLÉZER Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

384
kosárlabdázó
32
válogatott
4
helyszín
12
VB résztvevő
Fiba EuroBasket Women