Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Interjú
Gereben Líviának komoly céljai vannak
1
A FIBA hivatalos honlapja készített interjút az U20-as női válogatott egyik vezérével

  2018. Július 12.
A FIBA hivatalos honlapja U20-as női válogatottunk egyik legjobbjáról, Gereben Líviáról közölt egy cikket a minap.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa ebben elmondja, hogy az 1998-as és 1999-es korosztályt tartják sokan a legjobbnak, de még egyetlen egy világversenyen sem végeztek a legjobb négy között - ez a nagy esélyük, és még ha neki személy szerint lesz is egy éve az U20-ban, ha most nem sikerül a Top4-be kerülni, akkor ennek a generációnak már nem is fog. Gereben szerint a korábbi években is volt rajtuk nyomás, de ez jó, mert tudják, hogy mit kell elérniük. Nagyon jó, hogy most saját közönség előtt játszhatnak, mert motivációt jelent mindenki számára, ő pedig szeret is sok ember előtt pályára lépni.

Előkerül a cikkben, hogy Gerebennek nem mindig szurkoltak így a Novomatic Arenában, mint most, hiszen nem is olyan rég Magyar Kupát nyert a Szekszárddal ebben a csarnokban, vendégként. A fiatal kosarashölgy elmondta, hogy kicsit furcsa helyzet is ez, hiszen a kupában nem sok biztatást kapott a helyiektől, most azonban mindenki szurkol és segíti őt és a társait is.

Megemlíti a cikk a sérülés miatt hiányzó Juhász Dorkát is, akit nagyon hiányol Gereben - a csapat számára is nagy érvágás, hogy nincs ott, de főleg neki, mert ő a legjobb barátnője. Azt is hozzáteszi azonban, hogy azokra kell koncentrálni, akik ott vannak, és bevethetőek, nem gondolkodhatnak túl sokat a hiányzókon. Kiss Virág és Studer Ágnes jelenléte sokat jelent számára, mivel egész évben együtt eddzenek a Szekszárdnál, és mindent tudnak a másikról.

Szóba kerül a női Euroliga is, ami nagy motivációt jelent neki és az egész Szekszárd számára, rengeteg tapasztalatot gyűjthetnének, úgyhogy mindent meg fognak tenni azért, hogy sikerrel vegyék a selejtezőket. Azt is hozzátette, hogy hihetetlen, hogy esélye van arra, hogy a női Euroligában játszhasson, hiszen azok ellen léphetne pályára, akiket a TV-ben nézett gyerekkorában, és ugyanúgy akart kosarazni, mint ők.

Leginkább Sonja Petrovic ellen szeretne játszani, akivel közös fotót is szeretne, a mérkőzés után pedig köszönetet mondana neki, és megmondaná, mekkora megtiszteltetés volt ellene pályára lépni. Nagyon reméli Gereben, hogy erre sor kerül majd a női Euroligában, de azt is hozzátette, hogy a pályán egyáltalán nem félne, és keményen odatenné magát Petrovic-csal szemben is.

Megemlítette a szerb Sara Krnjicet és két szlovén csapattársát, Teja Oblakot és Maja Erkicet, akik mind rengeteget segítettek a fejlődésében, Erkicet pedig a második anyukájának tartja. Neki külön köszönetet is mondott, mert sokat tanult tőle, és mindig ott volt mellette, ha rossz pillanatai voltak. 16 évesen költözött Szekszárdra, ott kellett megtanulnia mindent, és sokat köszönhet a csapattársainak, akiket a második családjának tekint. A szülei és a családja a legnagyobb motivációja: minden meccsét a helyszínen nézték meg, mindig mellette álltak, ezért azt szeretné, hogy büszkék legyenek rá.

Arról is beszélt a Magyar Kupa döntőjének legértékesebb játékosa, hogy nehéz volt ez a legutóbbi idény a számára, hiszen érettségiznie kellett, és nem tudott mindig ott lenni az iskolában. A tanárai azonban tudták, hogy mit csinál, és sikerült letennie a vizsgákat, most pedig közgazdaságtant szeretne tanulni az egyetemen.

Végül, de nem utolsó sorban előretekint a bejegyzés a jövő évi felnőtt Európa-bajnokságra is, ahova természetesen szeretne kijutni Gereben. A felnőtt válogatott 16-os keretében már helyet kapott, Székely Norbert szövetségi kapitány jó véleménnyel volt róla, úgyhogy a legnagyobb célja az, hogy ott legyen a 12-es keretben a kontinenstornán.

Az eredeti cikket ezen a linken elolvashatjátok: 

http://www.fiba.basketball/europe/u20women/2018/news/sonja-petrovic-fiba-women%E2%80%99s-eurobasket-euroleague-women-gereben-is-on-a-mission


Foto - fiba.basketball Vissza a főoldalra!


  2018. Július 12.

2018 Július

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
 
1
2 hír
2
3
1 hír
4
1 hír
5
3 hír
6
1 hír
7
8
9
10
2 hír
11
1 hír
12
13
14
15
1 hír
16
17
18
19
1 hír
20
1 hír
21
22
23
24
25
26
27
28
1 hír
29
30
31
1 hír
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok