Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Hátország
Euroliga-győztes edző az U20-as Eb-n
0
Felnőtt válogatott játékosok lépnek pályára, sikeres edzők meccselnek majd a ma kezdődő soproni U20-as Európa-bajnokságon

  2018. Július 7.
A kontinensviadal a sportágon belül leg(el)ismertebb résztvevője a spanyol válogatott kispadján ülő Miguel Mendez, aki egy nagy sikert már elért idén Sopronban: az orosz Jekatyerinburg csapatát Euroliga-győzelemre vezette. Az olasz válogatott szakvezetője is ismert idehaza, ő nem más, mint az a Sandro Orlando, akit az előző évad vége felé neveztek ki a Győr női együttese vezetőedzőjének.

A mi irányítónkhoz, Studer Ágneshez hasonlóan több csapatban is szerepel olyan játékos, aki már hazája felnőtt válogatottjában is pályára lépett tétmérkőzésen. Bár kora alapján még játszhatna az Eb-n a korosztály egyik legjobb és már most sikert sikerre halmozó kosarasa, az orosz válogatott center, Maria Vagyejeva, ő Sopron helyett Los Angeles-ben tölti napjait, a Sparks WNBA-csapatának játékosaként, ám honfitársa, Kamilla Ogun már az orosz felnőtt válogatottban is játszott Eb-selejtezőn. Az előző évadban a korosztályban Eb-ezüstöt szerző szlovén együttesben két ilyen ifjú kosaras hölgy is van: az irányító Alexandra Kroselj, valamint a bedobó Zala Friskovec.

Akinek az akarásával - legalábbis nevéből kiindulva - biztos nem lesz gond, az a szlovák csapat játékosa, Julia Lelkes. Lehet, a franciák elé nem kellett buszt küldeni a szervezőknek, ők limuzinnal jöttek, ugyanis ott szerepel a csapatukban irányítóként egy bizonyos Hortense Limouzin.

Tavaly Sopronban az U18-as Eb-t nem kis meglepetésre a belga válogatott nyerte, amely a mieinket úgy győzte le a negyeddöntőben, hogy csapatunkból sérülés miatt már az 1. percben kivált az egyik kulcsember, Juhász Dorka. Nos, a tavaly Európa-bajnoki címet ünneplő U18-as belga válogatottból mindössze két játékos lesz ott az U20-as Eb-n, csupán Manon Descamps és Lore Devos mesélhet csapattársainak, milyen is Eb-t nyerni Sopronban.

Végül, de korántsem utolsósorban essen szó csapatunk első ellenfeléről, a B-divízióból feljutó horvát együttesről, amelyben Marta és Marija Galic személyében egy ikerpár vár Cziczás László tanítványaira.


Foto - fiba.basketball Vissza a főoldalra!


  2018. Július 7.

2018 Július

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
 
1
2 hír
2
3
1 hír
4
1 hír
5
3 hír
6
1 hír
7
8
9
10
2 hír
11
1 hír
12
13
14
15
1 hír
16
17
18
19
1 hír
20
1 hír
21
22
23
24
25
26
27
28
1 hír
29
30
31
1 hír
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok