Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
A koszovóiak fizikálisan és mentálisan sem tudtak felkészülni a magyarok ellen
0
A sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány azt mondta, sokkos állapotba került a csapat a tragédiát követően

  2018. Június 28.
A Magyarország elleni világbajnoki selejtező előtt egy nappal tartott sajtótájékoztatót a koszovói válogatott. Az eseményen megjelent két játékos, Dardan Berisha és Erjon Kastrati, Brad Greenberg szövetségi kapitány, valamint a szövetség elnöke, Arben Fetahu – írja a basketbolli.com.

– Érzelmileg nagyon nehéz szituációban vagyunk, igyekszünk ezzel is megbirkózni majd a mérkőzésen, de nem lesz könnyű – utalt a sajtótájékoztató elején Berisha a válogatott társuk, Gazmend Sinani múlt hétvégi tragikus halálára. – Edzeni is nagyon nehéz volt, kimentünk a parkettre és arra gondoltunk, hogy két hete még velünk tréningezett. Úgy gondolom, fizikálisan és mentálisan sem tudtunk felkészülni a csütörtöki meccsre, de igyekszünk mindent kiadni magunkból, a maximumot fogjuk nyújtani. A hazánkért és Gaziért!

A csapatkapitánytól Kastrati vette át a szót, aki szintén kiemelte, hogy elhunyt társukért is fognak küzdeni a magyarok ellen. Az albán kosaras hozzátette, akkor lesznek partiban az ellenféllel, ha sikerül az erősségeiket előhúzni a pályán.

– Mindannyian tudjuk, hogy ezen a meccsen nem az eredmény lesz az előtérbe helyezve, de arra fogunk törekedni, hogy Gazi emlékéhez méltóan játszunk.

– Osztozunk a Sinani család fájdalmában, valamint folyamatosan a baleset többi sérültjére gondolunk – ezt már Brad Greenberg szövetségi kapitány mondta az újságíróknak. – A sajnálatos eseményt követően mindannyian sokkos állapotban voltunk, egyáltalán nem tudtunk a kosárlabdára gondolni.

A kapitány azt is elárulta, hogy a meccs előtti napon volt az első olyan tréning, ahol a teljes szűkített keretnek edzést tudott vezényelni. Igyekeznek jobbá válni a magyarok és a lengyelek elleni meccsre és hangsúlyozta, hogy a játékosok folyamatosan próbálnak megbirkózni a helyzettel és igyekeznek minél egységesebbek lenni.

A sajtótájékoztatót a szövetség elnöke, Arben Fetahu zárta le, aki itt is megismételte, hogy ők mindenképpen el akarták halasztani a következő két meccset, ám erre a FIBA nem adott engedélyt.

– Ilyen helyzetben még sosem voltunk, nem éltünk át ilyen tragédiát, mint ahogyan a FIBA-nak sem kellett még ilyen szituációt kezelni, ám így döntöttek. Nincs más hátra, most erőt kell gyűjtenünk, motiválni kell valahogyan a játékosokat és le kell játszani a meccset. Tizenegy játékos lesz nevezve a magyarok ellen, a tizenkettedik hely Gazmend Sinanié.

Fetahu a végén kiemelte a szurkolókat, akiket arra buzdít, hogy minél nagyobb számban jelenjenek meg és buzdítsák a csapatot ebben a nehéz helyzetben – írta a BB1.hu.


Foto - basketbolli.com Vissza a főoldalra!


  2018. Június 28.

2018 Június

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
1
3 hír
2
1 hír
3
2 hír
4
1 hír
5
2 hír
6
1 hír
7
1 hír
8
3 hír
9
10
7 hír
11
1 hír
12
3 hír
13
2 hír
14
3 hír
15
16
1 hír
17
18
1 hír
19
1 hír
20
1 hír
21
2 hír
22
1 hír
23
1 hír
24
6 hír
25
2 hír
26
2 hír
27
2 hír
28
3 hír
29
1 hír
30
1 hír
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok