Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
3x3: Női és férfi válogatottunk is ott lesz az Eb-n, Ivosev az MVP
1
Ivosevék Csehország, Bozókiék pedig Görögország legyőzésével harcolták ki az indulás jogát

  2018. Június 24.
Magyarország - Csehország 19-11

A képlet egyszerű volt: a győztes kijut az Eb-re, a vesztes pedig a bronzmeccsen vívhatja ki ugyanezt, ha ott győzni tud.

Mohácsi Máté a palánk alól szerzett vezetést a magyar válogatottnak, majd a csehek büntetőből és egy ziccerrel fordítottak a második perc kezdetén (1-2). Sok volt a taktikai jellegű fault és a hiba is mindkét oldalon, így Ivosev Tamás a harmadik perc közepén a második magyar ponttal egyenlíteni tudott (2-2) - már ebben a periódusban 3, illetve 4 csapathibánál jártak a csapatok. Ivosev centermozgásból, majd Kerpel-Fronius Balázs büntetőből szerzett pontot a magyar válogatottnak. A csehek rengeteget szabálytalankodtak, kevesebb, mint 5 perc elteltével megvolt a 7 faultjuk, két ziccerrel azonban a hatodik perc felénél egyenlítettek (6-6). Átvette a vezetést is ellenfelünk, ám Mohácsi ziccerből egyenlített, majd egy Bíró Olivérrel játszott kettő-kettő végén újra nálunk volt az előny. Ivosev Mohácsi kihagyott dobását tette ezután vissza, majd egy nehéz helyzetből elengedett ziccert is értékesített, Mohácsi pedig egy szép egyéni akció végén bő másfél perccel a vége előtt négypontos előnyhöz juttatta a mieinket (12-8). Ekkor már érződött, hogy a magyar capat jelentős fölényben van, és jöhettek a büntetők: Ivosev négyből négyet a helyére küldött, közben a csehek csak egyet, eldőlt a meccs (16-9). Ivosev a látványra is odafigyelt: a gyűrű alatt vitte át a ziccert, tette fel eredményesen a labdát, és még faultoltak is közben ellene. A két büntetőt megint beszórta, és bár a mérkőzés egy cseh duplával ért véget, így is 19-11-es győzelmet aratott férfi 3x3 válogatottunk, ezzel pedig kiharcolta a jogot, indulhat a bukaresti Európa-bajnokságon.

Magyarország - Görögország 21-7

A férfiak dolgánál könnyebbnek ígérkezett a hölgyeké Görögország ellen, ám míg férfi csapatunknak vereség esetén lett volna lehetősége a javításra a bronzmeccsen, addig Károlyi Andrea tanítványainak nem, ezt a találkozót hozni kellett az Eb-részvételhez.

Ennek megfelelően kezdtek Bozóki Bettináék, akik kettő-kettő után, centermunkából, tempóból vagy éppen egy sima palánk alatti ziccerből is eredményesek tudtak lenni, alig telt el egy perc, és már 4-0-ra vezettünk. A görögök a hetedik perc elejéig egyetlen kosarat szereztek, egy duplát 4-0 után, de erre Theodoreán Alexandra azonnal válaszolt kintről, és jött a magyar henger, Ruják Nóra többször is eredményes tudott lenni, miközben kapott egy elég csúnya faultot is, Medgyessy Dóra pedig kitűnően irányított, így hat perc után 14-2 volt az állás, nem volt kérdés a győztes kiléte. Ezt követően mindkét oldalon kiszakadt a pontzsák, nemcsak a mieinknél, de a magyar válogatott ekkor már cifárzta is, a látványra is odafigyelt, nem volt veszélyben a meccs - ennek eredménye egy Medgyessy-Theodoreán-Ruják-Medgyessy összjáték után utóbbi sima ziccere volt például. Medgyessy duplájával érte el a 20 pontot csapatunk, a végeredményt pedig egy Theodoreán-Bozóki összjáték után utóbbi állította be, 21-7-re nyert a magyar csapat. Ez azt jelenti, hogy a férfiak után a hölgyek is kiharcolták a bukaresti Eb-n való részvétel jogát.


Azt is ki kell emelni, hogy az andorrai selejtezősorozat legjobb férfi játékosának Ivosev Tamást választották.

A férfiaknál a magyarok mellett a másik elődöntőt megnyerő szlovének és a bronzmeccsen diadalmaskodó svájciak jutottak még ki az Eb-re, míg a hölgyeknél a két csoportgyőztes, Szerbia és Olaszország mellett ma a mieink és a spanyolok harcolták ki maguknak a jogot a kontinenstornán való indulásra. Vissza a főoldalra!


  2018. Június 24.

2018 Június

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
1
3 hír
2
1 hír
3
2 hír
4
1 hír
5
2 hír
6
1 hír
7
1 hír
8
3 hír
9
10
7 hír
11
1 hír
12
3 hír
13
2 hír
14
3 hír
15
16
1 hír
17
18
1 hír
19
1 hír
20
1 hír
21
2 hír
22
1 hír
23
1 hír
24
6 hír
25
2 hír
26
2 hír
27
2 hír
28
3 hír
29
1 hír
30
1 hír
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok