Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Női válogatottunk 16 ponttal győzött Franciaországban
1
Határ Bettiék a második félidőben múlták felül a házigazdát

  2018. Június 1.
Franciaország – Magyarország 57-73 (16-15, 13-12, 19-28, 9-18)
Landerneau (Franciaország), 400 néző
Vezette: Manoli, Caccareli, Wallet (franciák)

FRANCIAORSZÁG: Mendy 6/3, Galliou Loko 10/6, Limouzin 4, Mbuyamba 5, Milapie 4. Csere: Samson 6/6, Foppossi 1, Djekoundade 6, Djaldi 4, Tahane, Naigre 3/3, Tadic 2. Szövetségi kapitány: Jerome Furnier.

MAGYARORSZÁG: Nagy 8, Weninger 2, Dubei 15/3, Hegedűs-Őri, Határ 20. Csere: Barnai 5, Bálint 5/3, Bach 4/3, Licskai 2, Horváth 5/3, Szabó 7/3, Mansaré. Szövetségi kapitány: Székely Norbert, edző: Iványi Dalma.

A francia és a magyar kapitány is keresi a jövő felnőtt válogatottjait. Ami igazán örömteli, hogy a világ legjobbjai között jegyzett gallokhoz hasonlóan a mieink is nyugodtan építkezhetnek, hiszen biztató helyen állnak az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban, így aztán nyugodtan lehet keresgélni a bő keretbe beillő fiatalokat. A két válogatott az összetartás végén egymást segítve készül, a festői Bretagne-i kisvárosban, Landerneau-ban tökéletes körülmények között három meccset vív egymással Székely Norbert és Jerome Furnier csapata.

Az egyébként is a klasszisai döntő többségét nélkülöző magyar csapat kénytelen volt otthon hagyni az utolsó pillanatban megsérülő Simon Zsófiát és Zele Dorinát, a két rutinos játékos hiányát a kevésbé tapasztaltaknak kell pótolnia.

A Landerneau-i sportcsarnokban szezon közben a helyi első osztályú női csapat vívja mérkőzéseit, maga a létesítmény egészen kiváló. A francia szövetség azért is hozta ide ezeket a mérkőzéseket, mert kapitányuk két helyi játékost, Djekoundade-t és Tadicot is behívta a keretbe, így számítottak a helyi szurkolókra is. A Landerneau-iak pedig eljöttek, igaz, alighanem jóval kevesebben, amire gondoltak a szervezők, jó háromszázan ültek a lelátókon a feldobáskor.

Idegesen és pontatlanul kezdett mindkét csapat, a védekezésre azonban egyaránt nagyon figyeltek. Így aztán sokáig tartották a pont per perc átlagot a francia és a magyar lányok. A gallok rendezték soraikat előbb, igaz, jobbára a mieink hibáiból éltek ekkor. Határ Betti dobta a magyar válogatott első öt pontját, később felzárkózott hozzá Dubei is. A magyarok nem hagyták magukat lerázni, így aztán a negyed végére egyetlen pontnyi előnyt tudtak kicsikarni maguknak a franciák.

Megakadt a folytatásban két percre a magyar támadógépezet, a fizikailag nagyon erős franciák ellen a betörések helyett a távoli dobásokat erőltették Szabó Fanniék, ekkor még sikertelenül. Aztán egy szép Szabó-Határ kettő-kettő után Horváth Betti talált be kintről, így pillanatok alatt újra a magyar csapatnál volt az előny. Határ továbbra is remekül játszott, szép centergólja és egy magyar labdaszerzés, majd ziccer után időt is kért Furnier mester (18-24).

Ha támadásban nem is vált összeszedettebbé a házigazda, a védekezésén sikerült szigorítani, így ki tudták használni a két és fél perces magyar kosárcsendet, s kiegyenlítettek a félidő derekához érve (24-24).

Sajnos továbbra sem igazán találta a fogást a magyar válogatott a francia védelmen, az immár négypercesre nőtt ponttalanságnak Barnai Judit vetett véget az utolsó perchez érve (29-27).

Remekül kezdtek Székely Norbert lányai a nagyszünet után. Bálint, Dubei és Határ révén hét pontot dobtak másfél perc alatt, s vissza is vették a vezetést (31-34). A franciák persze nem hagyták magukat, egy-egy triplával felzárkózttak, de nem tudtak mit kezdeni Határ Bettivel, aki a társaktól kapott remek labdákat rendre értékesítette, a harmadik negyed derekánál már 17 pontnál járt. Az ő kosarainak köszönhetően továbbra is a mieink vezettek. (43-44). A játékrész végéhez érve kicsit megtorpant a magyarok játéka, ki is egyenlítettek a franciák (46-46), így a lehető legjobbkor jött Dubei Debóra triplája. A negyed végére a higgadtabb magyar csapat tovább növelte előnyét, s éppen a záró tízperc előtt lett a legnagyobb a differencia a csapatok között (48-55).

Nagyon igyekeztek a franciák a záró negyedben, hogy csökkentsék a különbséget, de az első próbálkozásokat visszaverték lányaink Bach Boglárka triplájával. Sőt, Dubei Debóra kettesével már 10 pont volt a csapatok között öt perccel a meccs vége előtt (52-62).

A vezetés megnyugtatta Nagy Dóráékat, s a végjátékban nagyon okosan kosárlabdázva, fölösleges kockázatot nem vállalva, időnként kifejezetten szép dolgokat mutatva teljesen megérdemelten győztek a nagynevű ellenfél otthonában. Vissza a főoldalra!


  2018. Június 1.

2018 Június

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
1
3 hír
2
1 hír
3
2 hír
4
1 hír
5
2 hír
6
1 hír
7
1 hír
8
3 hír
9
10
7 hír
11
1 hír
12
3 hír
13
2 hír
14
3 hír
15
16
1 hír
17
18
1 hír
19
1 hír
20
1 hír
21
2 hír
22
1 hír
23
1 hír
24
6 hír
25
2 hír
26
2 hír
27
2 hír
28
3 hír
29
1 hír
30
1 hír
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok