Név:
E-mail:
 SOPRONI DARAZS.  
 CELJE  
2018/09/23 :
 YOUNG ANGELS A.  
 ZKK TRESNJEVKA.  
2018/09/23 :
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Éves küldöttgyűlést tartott az MKOSZ
1
Május 22-én küldöttgyűlést tartott az Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

  2018. Május 24.
Május 22-én, kedden küldöttgyűlést tartott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke elmondta, végre újra van miről beszélni válogatott szinten a magyar csapatokkal kapcsolatban, és ez nagyon komoly dolog. Korábban nem tudtuk eladni a kosárlabdát, most viszont egyre többen látják, hogy ott van az előtérben, ami annak köszönhető, hogy a kommunikáció és a marketing is más szintre jutott. Tele van az egész média a kosárlabda eredményeivel, legyen szó akár az írott sajtóról, akár a televízióról, és nem volt ez mindig így. Ennek oka nemcsak az 1999 óta tartó sikertelenség volt, hanem az is, hogy nem volt teljes egység a kosárlabdán belül.

Most a szövetség rendszeresen le tud ülni a klubokkal, meg tudja beszélni az irányt, amerre haladni kell. Különböző csaták mindig vannak, de az az egyetértés, ami most tapasztalható, egy egységes munkát és szép eredményeket hoz magával. Mikor 2010-ben az új egység létrejött, 200 millió forintból gazdálkodott a szövetség, likviditási, napi problémái voltak. Most 4.1 milliárd forint a szövetség költségvetése, a klubok stabilak és a szövegség is stabil.

Felállt egy szervezett utánpótlás nevelési rendszer, és már ez is komoly dolog. 21.000 versenyzővel kezdett neki az új iránynak az MKOSZ, most körülbelül 66.000 sportolóval rendelkezik, így most már a minőség fejlesztése a cél. Ennek a javulásnak a jele a felnőtt és az utánpótlás válogattak eredményei. A férfi utánpótlásban még nem tudjuk elmondani, hogy ugyanolyan fényes a jövő, mint a lányoknál, hiába tehetjük azt hozzá, hogy mások az ellenfelek, nagyobb a konkurencia, így a fiúknál végig kell gondolnunk a fiatalok játszatását, amelynek közös, átgondolt programnak kell lennie. Játék nélkül ugyanis hiába tehetséges valaki, nem fog tudni fejlődni. Nagyon fontos a 3x3 sportág, amelynél az a cél, hogy 2020-ban, a tokiói olimpián képviseltetni tudjuk magunkat.

Az elnök kitért a férfi és a női bajnokságra is, amelyek kiegyensúlyozottak.

Szóba került az új akadémiai audit is. 11 helyett idén 17 akadémia vállalta a nagyon kemény feltételeket - a játékosok számában, a szakmai képzésben és több más dologban is hozni kell az elvárt szintet. Ehhez a források biztosítottak. Együttműködés született az MKOSZ és a szombathelyi, az egri és a miskolci egyetem között, mert a szövetség fontosnak tartja, hogy a továbbtanuló fiatalok is jó képzésben részesüljenek. Ehhez jó edzők kellenek, szakmailag felkészült szakembereket kell alkalmazni, aminek az alapja megvan. Már nincsenek alacsony fizetésű edzők, és ezt a szakmát akár életpályának is lehet tekinteni.

A sportdiplomáciában rengeteget léptünk előre, a női Euroliga soproni négyes döntőjének megrendezése is ennek volt köszönhető. Odáig jutott Magyarország, hogy a férfi Európa-bajnokság megrendezésére is van esély, ami annak köszönhető, hogy jó rendezők vagyunk, rendkívül magas az itteni színvonal, és az eredmények is megvannak emellett.

A küldöttgyűlés az elnöki beszámolót és a pénzügyi jelentést is elfogadta. Vissza a főoldalra!


  2018. Május 24.

2018 Május

h.k.s.c.p.s.v.
 
1
2
2 hír
3
2 hír
4
1 hír
5
1 hír
6
7
2 hír
8
9
2 hír
10
1 hír
11
1 hír
12
13
1 hír
14
1 hír
15
1 hír
16
2 hír
17
1 hír
18
2 hír
19
3 hír
20
21
2 hír
22
1 hír
23
2 hír
24
4 hír
25
1 hír
26
1 hír
27
1 hír
28
2 hír
29
2 hír
30
1 hír
31
3 hír
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok