Név:
E-mail:
 SOPRONI DARAZS.  
 CELJE  
2018/09/23 :
 YOUNG ANGELS A.  
 ZKK TRESNJEVKA.  
2018/09/23 :
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Férfi NB I: Három hosszabbítás után egyenlített a ZTE
1
A Kecskemét visszavágott a Körmendnek, az Alba és a Szolnok egy lépésre a továbbjutástól

  2018. Május 19.
Thriller Egerszegen: Ötvenöt perc után nyert a ZTE

Szépszámú szurkolótábor kísérte el a vendégeket, megtelt a számukra kialakított szektor, ám a hazaiak is bőven kitettek magukért, telt ház és remek hangulat várta a csapatokat a szomszédvári rangadón. A ZTE B-közép „Mindenki fehérbe!’ jelmondattal várta a szimpatizánsokat, így aztán fehérbe öltözött lelátók várták csapatokat a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban.

A találkozó előtt tavalyhoz hasonlóan ismét Benke Szilárd kapta meg a Szalai Szidónia-díjat.

Repülőrajtot vett a ZTE, Vaughn hármasa, Kinney 2+1-es akciója és Szabó hármasa után már 9-2-re vezetett. Ötletes hazai támadásokat láthatott a közönség, Horváth Govensről dobott triplája után pedig már szólt a „tíz, tíz” rigmus. Benke zsákolása után 29-12-vel zárult az első negyed, a ZTE átgázolt a Falcón az első tíz percben.

A szülinapos Mohácsi már második hármasát szerezte, a különbség pedig 32-14-re alakult. Taylor sokáig gondolkodott, majd kihagyta az üres triplát, a ZTE pedig tartani tudta előnyét. Govens, a szombathelyiek pontkirálya csupán a 17. percben talált be először, büntetőből. A félidőre megmaradt 12 pont a hazaiak fórjából, 45-33 állt az eredményjelzőn. Többek között azért is, mert a hazaiak hat, míg a vendégek nulla alkalommal találtak be kintről – tizenkettő, illetve kilenc kísérletből.

Kinney hát mögötti passzát Benke zsákolta be, majd Szabó hármasával már 19 pontra rúgott a ZTE előnye, azonban a szurkolók óva intettek az elbizakodottságtól, hiszen Szombathelyen is nagy előnyről kapott ki a ZTE. A harmadik negyed második fele határozottan a Falcóról szólt: elsősorban Tóth Norbert vette hátára a csapatot, előbb nyolc, majd három pontra zárkóztak Norfleeték – többek között Pustahvar üres hármasának is köszönhetően. 9-0-ás vendégrohanás után Vaughn nyugtatta a kedélyeket egy triplával, így öttel vezetett a ZTE 30 perc után.

Gödörben volt a ZTE, amit Tóth és Govens ziccerei is mutattak, majd Govens hármasa után először vezetett a vendégcsapat a 32. percben – ez Szombathelyen is így volt. Pustahvar ismét egy üres triplát vágott be, majd egyre jobban kezdett belelendülni Govens is, s vele együtt a sárga-fekete tábor hangja is megjött. A különbség azonban csak 1-1 pont volt ide-oda. A keddi meccs hőse, az ezúttal szigorú őrizetet kapó Radic csupán ekkor szerezte első pontjait, zsákolásból. 75-74-ről indult az utolsó perc, amikor Kinney hagyta ki mindkét büntetőjét. Pustahvar ziccert szerzett, Vaughn pedig csak egy büntetőt dobott be. 28 másodperc alatt már nem változott az állás, jöhetett a hosszabbítás. És ekkor még nem sejtettük, hogy nem az utolsó...

Váradi hármasát Kinney betörése követte, két büntetővel, azonban Govens ismét trojkát hintett. Kinney nem akart lemaradni barátja mögött, egyre jobban belejött a ZTE 0-ás számú játékosa. 85-82-re lépett meg a ZTE, majd Vaughn lopott labdát és szerzett ziccert. Öt pont volt az előny, amikor a Falco legjobbja, Norfleet talált be távolról. 12 másodperce volt a ZTE-nek, hogy megtartsa a labdát, ám nem sikerült a bedobás, Govens pedig egalizált. Jöhetett az újabb hosszabbítás, 87-87 után.

Néggyel lépett meg a Falco, fáradni látszott a ZTE, Kinney "rázsákolta" a labdát a gyűrűre. Kinney és Govens is már régóta négy faulttal játszott, úgy tűnt, a Falco innen már nem engedi ki a győzelmet a kezéből. 1:30 volt hátra, amikor Vaughn ismét betalált hármasból, majd 2 büntetőt is a helyére küldött, ám az utolsó pillanatban Norfleet kiegyenlített.

93-93 után kezdődött a harmadik extra idő, ismét néggyel lépett meg a Falco, ám ekkor kipontozódott Govens. Vaughn azonban kihagyott két büntetőt is, Váradi pedig hármasból talált be. 100-95-re vezetett a Falco, amikor Kinney vette hátára csapatát, sorra szerezte a duplákat, a túloldalon pedig Norfleet volt a vezér. A végén Szabó higgadtan büntetőzött, majd Benke szerzett roppant fontos lepattanót – 107-104 lett a vége, a ZTE pedig egy sokáig emlékezetes mérkőzésen egyenlítette ki a párharcot – írta a BB1.hu.

Zalakerámia ZTE KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 107-104, h.u. (29-12, 16-21, 13-22, 18-21, 11-11, 6-6, 14-11)

Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok,  V.: Cziffra Cs., Kapitány G., Győrffy P. (Gencsev P.)

ZTE: Kinney 33, Vaughn 20/9, Benke 14, Szabó 18/6, Radic 7. Csere: Mohácsi 12/6, Doktor -, Horváth 3/3, Kis -, Mikovic -.

Falco: Govens 24/6, Perl 10, Váradi 14/6, Borisov 2, Tóth N. 10. Csere: Norfleet 26/6, Taylor 4, Pustahvar 14/6.

Kipontozódott: Govens, Pustahvar.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1

 

Csak megszorongatni tudta a Pécs az Albát

Kedden magabiztosan győzött Braniszlav Dzunics együttese, ezúttal azonban senki nem számított sétagaloppra. Nem is kellett csalódni. Izgalmas, és fordulatokkal teli mérkőzést nyert meg a bajnoki címvédő Pécsen, ezzel 2-0-ra vezet a párharcban, és hétfőn akár le is zárhatja a negyeddöntőt.

Ezúttal többször is vezettek a baranyaiak tíz ponttal, Lóránték csak az utolsó negyedet nyerték meg a négyből, de ez is elég volt ahhoz, hogy közel kerüljenek az elődöntőhöz.

A legvégén Antóni hármasa után még életben volt a PVSK, de Simpson az első büntetőjét bedobta, a másodikat kihagyta, így hárommal győzött a Fehérvár – írta a BB1.hu.

Pécsi VSK-VEOLIA – Alba Fehérvár 79-82 (21-19, 17-16, 21-19, 20-28)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1800 néző

PVSK: Durham 18/6, Brooks 15/3, Antóni 13/9, Budimir 18/9, Sarlija 2. Csere: Supola 5/3, Simon -, Bíró -, Harazin 8.

Alba: Hill 11/3, Simpson 12/6, Harris 5, Lóránt 15/3, Keller Á. 6. Csere: Horton 9, Mohammed 12/3, Filipovity 4, Kovács Á. 8/6.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0, az Alba Fehérvárnak.

 

Vojvoda nélkül is behúzta a másodikat a Szolnok

A rájátszás első meccsén hazai pályán magabiztosan nyert a Szolnoki Olaj az Atomerőmű ellen, ezúttal Pakson Vojvoda Dávid nélkül szálltak harcba Andricsék – Schmidt Béla Rujákot volt kénytelen nélkülözni.

Milosevics labdaeladásával kezdődött a találkozó, de a hazaiak első támadása sem volt eredményes, Tarrant hibázott középtávolról, az első perc végén Eilingsfeld szerezte az első pontokat. Egy perccel később Browning triplája volt jó, és egészen az ötödik percig fej-fej mellett haladtak a csapatok (12-11). Ekkor szűk két perc alatt 12-3-as sorozattal rukkolt elő a Paks, méghozzá négy hárompontosnak köszönhetően, amiből hármat Hinds hintett (24-14). Az Olaj a negyed végére még faragott a hátrányából, Polyák hármasával lett 25-21.

A második felvonást is két sikeres triplával kezdte az ASE, ismét Hinds célzott jól, valamint Eilingsfeld (31-26). A folytatás azonban már nem alakult hasonlóan hazai részről, a negyed derekánál még Guinn triplája is megörvendeztette a tolnai drukkereket, ám az előny ezt követően egyre csak fogyott, a félidő előtt kér perccel pedig már el is tűnt. Perry előbb két pontra faragta a különbséget, majd Browning egyenlített (40-40). Sőt, az Olaj imént említett két légiósa tett arról, hogy csapatuk előnyben mehessen pihenni, két-két pontjukkal alakult ki a 40-44.

A második játékrész elején előbb Barnies, majd a jó formában játszó Guinn triplájával egyenlített a Paks, néhány pillanattal később pedig Barnies és Eilingsfeld büntetőivel a meccsen utoljára újra a hazaiaknál volt az előny (54-50). A következő percek paksi hullámvölgye azonban döntő jelentőségű volt, az Olaj 15-2-es sorozata után már 56-65 állt az eredményjelzőn. Ebben a szakaszban Browning és Andrics húzta a szolnokiak szekerét, előbbi hét, utóbbi hat pontot dobott a nagy rohamban.

És bár a záró etapra belátható távolságon, mínusz hatnál érkezett az ASE, itt csak három percig tudta szorossá tenni a mérkőzést (74-76). A hazaiak ezt követően közel öt percig nem találtak be, ezért a hajrára nem maradtak izgalmak, az Olaj a 15-0-s sorozattal bebiztosította a győzelmét (74-91), ami a végére 82-96-ra alakult – írta a BB1.hu.

Atomerőmű SE - Szolnoki Olaj KK 82-96 (25-21, 15-23, 22-24, 20-28)

Paks, ASE Sportcsarnok  V.: Pálla Z., Ádám J., Kulcsár T.(Bodrogváry I.)

ASE: Hinds 23/12, Tarrant 2, Barnies 8/6, Eilingsfeld 13/3, Guinn 25 /21. Csere: Gulyás 2, Ogunyemi 2, Medve 2, Garamvölgyi 5/3.

Szolnok: Perry 17/9, Kovács P. 2, Browning 18/6, Milosevics 17/12, Andrics 12. Csere: Ford 13/9, Tóth Á. 9, Polyák 8/6.

A három győzelemig tartó párharc állás: 2-0, a Szolnoki Olaj KK javára. 

 

Egyenlített a Kecskemét

Kiválóan kezdte a mérkőzést a KTE, Karahodzsics kosarai után Dramicsanin volt eredményes, majd Djeraszimovics dobott két büntetőt, 8-0 állt az eredményjelzőn. Ferencz vezérletével zárkózott a Körmend (8-5), ám nem törtek meg a hazaiak, Molnár Dániel triplája után már kilenccel vezettek (14-5). Később Karahodzsics büntetőjét követően kétszámjegyűre nőtt a különbség (17-7), de az MTE csökkentette hátrányát a negyed végére (20-12).

Wright ziccere után Halász volt eredményes távolról (20-17), viszont megint jó periódust kaptak el a lila-fehérek, Dramicsanin tripláját Pongóé követte, újfent kilenc volt közte (28-19). Tartotta magabiztos vezetését Forray Gábor csapata, Djeraszimovics duplájával ért véget a félidő, 40-28-at mutatott a tábla.

Dramicsanin büntetői után Thompson 2+1-es akciója következett (45-28), ekkor már tizenhét pont volt a kecskemétiek előnye. A Körmend egyszer visszajött tizenegyre (56-45), ekkor azonban Wittmann rázta meg magát, két triplát is bedobott, közben Dramicsanin sem tétlenkedett, majd Djeraszimovics kettesével húsz pont fölé nőtt a differencia (66-45), végül 71-52-vel várhatták a csapatok a záró felvonást.

A negyedik negyedre a lényegi kérdések már eldőltek, a KTE nem adott esélyt a Körmendnek a fordításra. Folytatás kedden, Körmenden - írta a ktekosar.hu.

KTE-Duna Aszfalt - Egis Körmend 93-78 (20-12, 20-16, 31-24, 22-28)

Messzi István Sportcsarnok,  V.: Földházi T., Papp P., Balogh Gy. (Farkas J.)

KTE: Pongó 11/9, Thompson 10/3, Djeraszimovics 17/3, Dramicsanin 17/9, Karahodzsics 18/3. Csere: Wittmann 13/9, Molnár D. 5/3, Molnár M. 2.

Körmend: Wright 20/12, Hollins -, Ferencz 17/9, Davis 3, Tuoyo 8/6. Csere: Csorvási 8, Halász 11/9, Bán 8, Fanning 3/3.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.Vissza a főoldalra!


  2018. Május 19.

2018 Május

h.k.s.c.p.s.v.
 
1
2
2 hír
3
2 hír
4
1 hír
5
1 hír
6
7
2 hír
8
9
2 hír
10
1 hír
11
1 hír
12
13
1 hír
14
1 hír
15
1 hír
16
2 hír
17
1 hír
18
2 hír
19
3 hír
20
21
2 hír
22
1 hír
23
2 hír
24
4 hír
25
1 hír
26
1 hír
27
1 hír
28
2 hír
29
2 hír
30
1 hír
31
3 hír
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok