Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Női NB I: Zárul az alapszakasz
0
Nagyszombaton rendezik a női élvonal alapszakaszának utolsó fordulóját

  2018. Március 31.
 Kétségkívül az Atomerőmű KSC Szekszárd várja a mai fordulót a legnagyobb önbizalommal. Zseljko Djokics együttese a múlt héten Sopronban megszerezte története első Magyar Kupa aranyát, ha pedig ma legyőzi idegenben a PEAC-Pécset, akkor az alapszakasz-elsőséget is bezsebeli, fennállása során másodszor – a Sopron pasaréti vendégjátékától függetlenül. Érdekesség, hogy a Szekszárd korábban még soha nem nyert a PEAC otthonában, decemberben viszont harminchattal volt jobb hazai pályán a KSC.

A Cegléd hazai pályán zárja a bajnokság első felét, a tabella hatodik helyén tanyázó, utolsó pozitív mérlegű együttes a play-outra készülő MTK-t fogadja. Múlt hétvégén csak Cziczás László csapata volt érdekelt a Magyar Kupában, ahol majdnem óriási meglepetést is okozott azzal, hogy mindössze hosszabbítás után esett ki a későbbi győztes Szekszárd ellen. A fővárosiak csak külső szemlélői voltak a nyolcas döntőnek, viszont ők sem tétlenkedtek, a szakmai stáb edzőmérkőzést szervezett a rivális Vasas Akadémia ellen, melyen önbizalom-növelő, 53-40-es győzelmet arattak. A vendégek kerete továbbra sem százszázalékos: irányító poszton több hiányzó is akad. Horváth Bernadett bokasérüléséből felépülve már újra edzésbe állt, a helyére az elmúlt alkalmakkor „beugró” Pál Szandra azonban vállfájdalmak miatt csak bizonyos feladatokat végezhetett a héten.

A megerőltető menetben levő Sopron Basket játékosai a Magyar Kupa elveszített döntője után két és fél nap pihenőt kaptak Roberto Iniguez mestertől. Szerda este óta azonban már teljes lendülettel nekilátott a bajnoki listavezető a munka folytatásának. A címvédő számára egyértelmű a helyzet: csak győzelem esetén van esélye az alapszakasz-győzelemre. Könnyen lehet azonban, hogy ez sem lesz elég, ugyanis, ha a Szekszárd nyerni tud Pécsen, akkor a soproniak a második helyen végeznek, mivel az egymás elleni összevetés a tolnaiaknak kedvez.

A Magyar Kupa bronzérmese megtartaná harmadik helyét a bajnokságban: a CMB Cargo-UNI Győr a ZTE-t fogadja az Olimpiai Sportparkban, ahhoz, hogy a jelenlegi pozícióját megőrizze Sandro Orlando együttese, le kell, hogy győzze a zalaiakat. Érdekesség, hogy a soproni MK-negyeddöntőben éppen a ZTE-t verték Laklóthék, ez volt az új olasz edző sikeres „belépője”. Akkor azonban Janessa Jeffery sérülés miatt hiányzott a kék-fehérektől, a héten viszont már újra a csapattal edzett a légiós, és könnyen lehet, hogy számíthat is a játékára Gáspár Dávid vezetőedző.

A papírforma szerint kötelező győzelem előtt áll az Aluinvent DVTK, amely a sereghajtó BEAC-ot fogadja hazai pályán, a Generali Arénában. Amennyiben a miskolciak hozzák a mérkőzést, és a Győr is nyer a ZTE ellen, akkor a Győr lesz a harmadik, a DVTK a negyedik, a ZTE pedig az ötödik helyről várhatja a rájátszást. Ha viszont a DVTK és a ZTE győz, akkor hármas holtverseny alakul ki a tabellán, ilyenkor minitabella dönt. Eszerint (bármilyen különbségű) zalaegerszegi győzelem a DVTK ötödik helyét jelenti. Ha ZTE legalább nyolc ponttal nyer, akkor övé a dobogó alsó foka, amennyiben ennél kisebb különbséggel teszi azt, akkor a Győr megőrzi helyét, és a ZTE a negyedik.


Női NB I. A-csoport, 22. forduló

VBW CEKK Cegléd - MTK-Budapest, szombat 18:00
Vasas Akadémia - Sopron Basket, szombat 18:00
PEAC-Pécs - Atomerőmű KSC Szekszárd, szombat 18:00
CMB CARGO UNI Győr - ZTE Női Kosárlabda Klub, szombat 18:00
Aluinvent DVTK Miskolc - BEAC Újbuda szombat, 18:00

Vissza a főoldalra!


  2018. Március 31.

2018 Március

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
1
1 hír
2
3
1 hír
4
5
1 hír
6
7
3 hír
8
1 hír
9
1 hír
10
1 hír
11
12
3 hír
13
1 hír
14
2 hír
15
1 hír
16
5 hír
17
4 hír
18
19
2 hír
20
21
3 hír
22
1 hír
23
4 hír
24
6 hír
25
3 hír
26
27
3 hír
28
29
2 hír
30
31
2 hír
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok