Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Hátország
Rómából segítik a szolnoki kosarasokat
0
Négy szolnoki fiatal a Stellazzurra akadémiáján járt.

  2018. Március 19.
A Szolnoki Sportcentrum négy tehetséges kosarasa több napot tölthetett el a Stellazzurra római kosárlabda akadémiáján. A neves utánpótlásképző klub edzői nem csupán a csapatedzéseken nézték meg a szolnoki fiatalokat, hanem egyénileg is felmérték őket, s szakmai tanácsokkal, egyénre szabott edzéstervekkel a tarsolyukban engedték őket haza.

A fiatalok Pór Péterrel, az akadémiai minősítésre idén pályázó Szolnoki Sportiskola fiú kosarasainak szakmai igazgatójával voltak az olasz fővárosban.

- A római akadémiával kötött megállapodásunknak része az is, hogy a legtehetségesebb játékosainkkal külön is foglalkoznak az Európa egyik legjobb akadémiájaként ismert Stellazzurra edzői – mondta Pór Péter. – Nem ez az első találkozásunk, már negyedik alkalommal sikerült kivinnünk gyerekeket a különböző korosztályokból. Minden kiutazásunkon egy-két edző szakmai továbbképzésen vehetett részt. Ősszel a római akadémia szakemberei tartottak edzéseket nálunk, a közös szakmai programunk keretein belül.

A szolnoki fiatalok a római út során több csapatfoglalkozáson személyesen is megtapasztalhatták azt az irambéli különbséget, melyet már edzésen is megkövetelnek Európa élvonalában.

- Azt tapasztaltam, hogy a játékosaink koncentráltságát javította, hogy az edzéseken az angol volt a kommunikáció nyelve. Így ugyanis maximálisan figyelniük kellett, hogy megértsék a feladatokat és pontosan végre tudják hajtani.  Hiszek abban, hogy ez a környezetváltozás segíti a fejlődésüket, hiszen láthatták, hogy a különbségnek csak egy része rejlik a tehetségben. A kemény munka, a koncentráció és a fegyelem nem varázslat, tanulható!

A szolnokiak nem csupán a személyes találkozásokkor működnek együtt a rómaiakkal. Többek között a Stellazzurra szakmai javaslatára működtetnek egy tehetségcsoportot, ahol kiemelten foglalkoznak a Sportiskola legügyesebb gyerekeivel. Ez a csoport már a szezon kezdete óta létezik, s ennek fontosságára a híres szerb utánpótlásklubnál, a Mega Bemax akadémiájánál töltött napok csak ráerősítettek. Mint azt Pór Péter mondta, nem véletlenül keresték fel szolnoki vezetők a neves utánpótlásközpontot, szerették volna egységesíteni a tapasztalatokat. Mivel a szerbeknél is külön foglalkoznak a tehetségekkel, azt vallják ők is, hogy ez a jó út, így az olaszoknál és a szerbeknél látottakat is tudják kamatoztatni a szolnoki tehetségcsoportnál.

Pór Péter hozzátette: valamennyi kosarasnak hatalmas szakmai segítség az a tény, hogy az olaszok nem csupán tanácsokkal látják el őket, hanem évente többször személyesen is bekapcsolódnak a szolnoki utánpótlásképzésbe.

- Legjobbjaink pedig egy szezon során akár többször is megfordulhatnak a római akadémián, s olyan kapuk nyílhatnak meg előttük, amiről csak álmodhat a legtöbb ifjú magyar kosaras.

Tavasszal jönnek még az olasz edzők Szolnokra, ahol többek között személyesen is ellenőrzik a Rómában járt fiatalok fejlődését, valamint a többi szolnoki kosaras munkáját is segítik.Vissza a főoldalra!


  2018. Március 19.

2018 Március

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
1
1 hír
2
3
1 hír
4
5
1 hír
6
7
3 hír
8
1 hír
9
1 hír
10
1 hír
11
12
3 hír
13
1 hír
14
2 hír
15
1 hír
16
5 hír
17
4 hír
18
19
2 hír
20
21
3 hír
22
1 hír
23
4 hír
24
6 hír
25
3 hír
26
27
3 hír
28
29
2 hír
30
31
2 hír
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok