Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - Hátország
Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia toborzó március 15-én!
  2018. Március 8.
A Rátgéber Kosárlabda Akadémia, mint Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia tehetségkutató nyílt napot hirdet 2001. január 1. és 2005. december 31. között született leány és fiú kosárlabdázóknak a Lauber Dezső Sportcsarnokban március 15-én.

Szeretnénk olyan kiválósági központot létrehozni, melyben egyedülálló körülményeket teremtünk játékosaink fejlődéséhez. Célunk kultúránk kialakítása segítségével a szökés a középszerűség elől. A kultúra az, amely a jól működő szervezeteket tartósan sikeressé teszi. A kultúra áll a reménykedés és a hit hátterében. S a reménykedés és a hit alakítja az emberek viselkedését, a viselkedés a szokásokat, az pedig már maga a jövő.

Képzési rendszerünkben a hangsúly mindig az egyénen van, a cél, hogy az edzések óraszámát és az egyéni képzések számát fokozatosan emelve, hazai és nemzetközi versenysorozatokban szerepelve játékosaink elérjék a heti 20 óra edzéssel és versenyzéssel töltött időt, melynek jelentős része személyre szabott, a játékos aktuális fizikális és mentális állapotának megfelelő program. Játékosaink így lehetőséget kapnak a professzionális kosárlabdázóvá válásra úgy, hogy közben a komplex oktatási-nevelési programunk segítségével a fiatal kosárlabdázók minden támogatást megkapnak tanulmányaik végzéséhez és azok összeegyeztetéséhez az élsporttal.

E célból középiskolás játékosaink számára speciális tanrendű kosárlabdaosztály jött létre a 2015-ös tanévtől a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziumában, mely egy erős, országos szinten is kiemelt gimnázium. A Rátgéber Akadémia számára kiemelten fontos az, hogy az élsport mellett játékosai felsőfokú tanulmányokat is folytassanak, ezért a Rátgéber Kosárlabda Akadémia és a PTE közös kosárlabda-életmodelljének csúcsa a tervezett egyetemi ösztöndíjprogram.

Mentori és nevelői feladatkörben olyan szakemberek segítik játékosainkat, mint Csák Magdolna, aki 125-szörös válogatottként jól ismeri az élsporttal járó kihívásokat, és pedagógusként támogatni tudja az utánpótláskorú kosárlabdázókat a pályán és a pályán kívül is.

2018 nyarán megnyitja kapuit a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécsett. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia világszínvonalú infrastruktúrájának kialakításakor a fókusz a funkcionalitáson volt, a csapatok három, egymással párhuzamos kosárlabdapályát használhatnak egyszerre edzésekre, míg a központi pálya NB I. A-s és nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas lesz, a nézőtér a beépített mobil lelátó segítségével 2000 főre bővíthető. A csarnokban modern kialakítású, tágas öltözők várják a csapatokat, az edzői szobán kívül konferenciaterem is létesül. Az edzőcsarnokban helyet kap egy utánpótlás-játékosok számára kifejlesztett, a gyors regenerációt segítő wellness-részleg is, valamint egy fitness- és erősítőterem, ahol játékosokszakmai felügyelettel végezhetik személyre szabott erőnléti programjukat. A csarnok mellett, különálló épületben létesülő rekreációs, rehabilitációs és regenerációs központban kiváló szakembereink biztosítják az orvostudományi hátteret, a sportpszichológiai, a gyógytornász és egyéb háttértámogatást.

A saját étteremmel működő, 60 fős, szállodai szintű kollégiumban modern, kényelmesen berendezett, klímával ellátott, kétfős szobák, szobánként saját fürdőhelyiséggel várják majd a tehetséges serdülő, kadett és junior korosztályú fiú és lány kosárlabdázókat. A kollégiumi étteremben helyben, szakmai irányelvek és kontroll alatt készülnek az ételek a modern, egészségtudatos táplálkozásnak megfelelő alapanyagokból, a sportolói igényeknek megfelelően.

A Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia 2018. március 15-én tehetségkutató nyílt napot tart Pécsett a Lauber Dezső Sportcsarnokban (7633 Pécs, Veress E. u. 10.), ahová a 2001. január 1. és 2005. december 31. között született leány és fiú kosárlabdázókat várjuk a jelentkezési lap kitöltésével. A tehetségkutató nyílt napra jelentkező játékosok akadémiánk leány és fiú szakágának edzőivel, Rátgéber László mesteredző irányításával diagnosztikai méréseken és kompetenciafelmérő edzéseken vehetnek részt.

A nyílt nap programja:

10.30-tól   Érkezés, regisztráció
11.00-12.30   Leány felmérések
12.30-14.00   Fiú felmérések
14.00-15.30   Leány kosárlabda edzés
15.30-17.00   Fiú kosárlabda edzés

A nyílt napra saját sportruházat szükséges!

A rendezvény ideje alatt a Sportcsarnokban büfé üzemel.

A jelentkezési lap innen letölthető: http://www.ratgeber.hu/letoltes/jelentkezesi_lap-toborzo-20180315.docx

A jelentkezési lapokat a toborzas@ratgeber.hu címre várjuk!

További információ: Csák Magdolna tel.: +36 30 99 74 709Vissza a főoldalra!


  2018. Március 8.

2018 Március

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
1
1 hír
2
3
1 hír
4
5
1 hír
6
7
3 hír
8
1 hír
9
1 hír
10
1 hír
11
12
3 hír
13
1 hír
14
2 hír
15
1 hír
16
5 hír
17
4 hír
18
19
2 hír
20
21
3 hír
22
1 hír
23
4 hír
24
6 hír
25
3 hír
26
27
3 hír
28
29
2 hír
30
31
2 hír
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok