Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
A Fenerbahce került lépéselőnybe az Euroliga-negyeddöntőn
1
Közel állt a bravúrhoz a Sopron

  2018. Február 28.
A görcsösen kezdő Sopron ellen hamar 9 pontos előnyt szerzett a Fenerbahce a női Euroliga negyeddöntőjének első összecsapásán. A folytatásban a magyar bajnok bár jól védekezett, és többször is megközelítette neves ellenfelét, de a kiélezett, kritikus pillanatokban rendre a vendégek voltak higgadtabbak, pontosabbak, így nyerni tudtak Sopronban, és lépéselőnybe kerültek két győzelemig tartó párharcban.

Sopron Basket - Fenerbahce 55-60 (13-22, 15-12, 18-17, 9-9)

Zsúfolásig telt ház előt, remek hangulatban kezdődött a találkozó, a hazai csapat hívei mellett Ausztriából szép számú török vendégmunkás látogtott el az összecsapásra. A vendégek kezdtek "élesebben", pontosabban, a hazaiak roppant idegesen, görcsösen, kapkodva játszottak. A Fener olasz irányítója, Sottana vezérletével a szakasz közepén 13-4-re elhúzott, sőt  Jovanovics, az első két hazai kosár szerzője gyorsan begyűjtött két személyit. Roberto Iniguez érthető időkérése után nem javult a Sopron játéka, de a Fenerbahce lendülete megtört. A szakasz hajrájában Fegyverneky villanásaival közelített ellenfeléhez a Sopron, de Sottana újabb triplával jelentkezett, 9 pontos török vezetéssel zárult az első negyed.

A második elején Salvadores ügyes betörés után kihagyta a ziccert. A soproniak több labdát eladtak, a vendégek pedig rosszul dobtak. A szakasz első kosarát több, mint 2 és fél perc elteltével indításból Veramejenka révén a vendégek szerezték, ezzel 10 pont fölé nőtt előnyük. Dubei dobott bátor, kosarat, ám a hazai hibákat könyörtelenül, könnyű kosarakkal büntette a Fener. Újabb soproni időkérés következett. Utána összeállt a védekezés, s Turner hármasával 6 pontra feljött a magyar bajnok. E találattól a soproni publikum, a honosított hátvéd vezérletével egy 9-2-es rohammal 4 pontra felzárkózott a Sopron. Kizer és Dabovic villant, de a félidő végén az utolsó szó Page jóvoltából a Soproné volt. A vendégek 6 pontos előnnyel térhettek pihenőre.

Crvendakics kosarával kezdődött a második félidő, majd miután mindkét csapat több támadást is , azaz pont nélkül fejezett be, Milovanovics támadópattanó utáni találattal 2 pontra hozta föl a magyar bajnokot. Fehérorosz klasszisa, Veramejenka villanásaival ismét ellépett a Fener, ám három született szerb válogatottja révén tapadt neves ellenfelére a Sopron, Crvendakics hármasa után 1-re olvadt a török előny. Bár volt lehetőség, labda az egyenlítésre, fordításra, megremegtek a soproni kezek. Török részről Vaughn lépett elő, találataival, egy 7-1-es rohammal 7 ponttal megint megugrott a Fener. Crvendakics és Turner egy-egy szép kosarával 3-ra visszajött a Sopron, ám a negyed végét jelző dudaszó pillanatában Plum még betalt, így 5 pontos török vezetéssel vágtak neki a záró etapnak a felek.

Ez Salvadores büntetőivel kezdődött, majd vagy 2 percig hatalmas küzdelem folyt a pályán - pont nélkül. Powers szerzett kosarat, Sottana hármasa után pedig ismét nagyobb hátrányból, 8 pontról kezdhette riválisa üldözését a soproni együttes. Újabb hosszabb kosárcsend következett, a szakasz közepén Iniguez időt kért. Bő három és fél percig nem született kosár, Plum találatával 10 ponttal a Fener bő 4 perccel a befejezés előtt. Nem egészen 3 perccel a játékidő lejárta előtt a vendégek legjobbja, Sottana "segítettkiharcolásával". Milovanovics előbb az ezért járó 1, majd az ellene elkövetett szabálytalanság utáni 2 büntetőt is értékesítette. Megzavarodott a Fener, játékosai sorra adták, veszítették el a labdát, a Sopron pedig Turner és Crvendakics egy-egy villanásával, 1 perccel a befejezés előtt egy 7-0-lal 3 pontra zárkózott föl. Mindkét csapat elrontott egy-egy akciót, majd 4 másodperccel a befejezés előtt Turner tripláját Veramejenka blokkolta, a soproni hátvéd szabálytalankodott, Plum büntetőivel pedig a vendégek megnyerték a mérkőzést.

Sopron: FEGYVERNEKY 4, TURNER 12/3, CRVENDAKICS 15/3, Page 2, Jovanovics 6. Cs.: Coates, Milovanovics 11, Salvadores 3, Dubei 2.

Statisztika: http://www.fiba.basketball/ls/#10849&10851-2-AVissza a főoldalra!


  2018. Február 28.

2018 Február

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
1
1 hír
2
1 hír
3
3 hír
4
2 hír
5
4 hír
6
2 hír
7
5 hír
8
2 hír
9
3 hír
10
4 hír
11
1 hír
12
13
2 hír
14
4 hír
15
4 hír
16
7 hír
17
5 hír
18
6 hír
19
20
2 hír
21
4 hír
22
23
1 hír
24
25
26
3 hír
27
28
1 hír
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok