Név:
E-mail:
 BKG Prima SE  
 Hamar  
2018/09/22 :
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Magyar Kupa: Pécsi VSK-VEOLIA - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
Mindkét oldalon lesznek nagy hiányzók.

  2018. Február 16.
Ma rajtol az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Zsíros Tibor férfi Magyar Kupa Debrecenben, ennek apropóján beharangozót készítettünk a párharcokról. A negyedik részben az első kupagyőzelmére készülő Falco és a 2009-es győztes Pécs csatáját vizsgáljuk. 

A két együttes közül a Falco előbb bejutott a FIBA Europe Cup első csoportkörébe a selejtezőből, majd 3-3-as összesítéssel búcsúzott a további küzdelmektől, harmadik helyen zárt csoportjában. A szombathelyi gárda a bajnokságban jelenleg 14-5-ös mérleggel a harmadik helyen áll, négyes győzelmi sorozattal érkezik meg a kupahétvégére.

A Pécs lényegében a teljes szezont 50% környékén töltötte - idegenben is voltak nagyobb skalpjaik Kaposváron vagy Kecskeméten, hazai pályán legyőzték a szezon elején az Albát és kétszeri hosszabbítás után negyeddöntős ellenfelüket, a Falcót is. Voltak emellett gyengébb mérkőzéseik is, de 9-10-es mutatóval jelenleg is a nyolcadik helyet foglalják el a tabellán.

Az egymás elleni találkozót több mint három hónapja, december 9-én játszotta egymással a két együttes, és ahogy az előbb említettük, dupla ráadást játszottak a felek, amelyet végül 110-106-ra nyert meg a Pécs a 24 pontos, csak a második hosszabbításban három hármast értékesítő Veljko Budimir vezetésével, de azon a találkozón több kitűnő egyéni teljesítmény érkezett mindkét oldalról, az év egyik, ha nem a legjobb ütközetét vívta a két csapat.

A Falco alapvetően papíron jobb csapatot alkot a játékosállománya alapján, és ezt a bajnoki mérlege is mutatja, a hírek szerint azonban Perl Zoltán beteg, Aliaksandr Pustahvar pedig sérült. Amennyiben nem tudják vállalni a játékot, az nagyban befolyásolhatja a mérkőzés összképét, mert Pustahvar védő oldalon rendkívül hasznos tagja a szombathelyi együttesnek, és meccsenként két-három tripla mindig benne van, Perl pedig a "kétfejű" támadójáték egyik vezére Govens mellett - nagyban csökkennek a Falco varációs lehetőségei, ha a magyar válogatott kiválósága nem léphet pályára.

A Pécs a megnyert bajnokiból meríthet hitet és erőt is erre a találkozóra, hiszen nem úgy győzték le a Falcót, hogy ellenfelük gyenge napot fogott ki, hanem ők tudtak egészen kiváló játékot bemutatni. Az biztos, hogy ahogyan akkor, most is a tökéleteshez közeli produkció kell Csirke Ferenc csapatától támadásban és védekezésben is - ez főleg utóbbi szegmensben lesz borzasztóan nehéz azt követően, hogy Supola Zoltán hetekre kiesett, így természetesen a kupahétvégén nem állhat csapata rendelkezésére.

A sérülések mindkét oldal játékát felboríthatják, a Falcónál ráadásul Ivan Zigeranovic helyett új center van Steve Taylor Jr. személyében - sok az ismeretlen tényező, így bár papíron a Falco esélyesebbnek számít, az dönthet, hogy ki tud jobban alkalmazkodni az új helyzethez. 

Pécsi VSK-VEOLIA - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

2018. 02. 16. 13:00

Debrecen, Főnix Csarnok

A Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupára jegyek az alábbi linken vásárolhatóak:

http://www.eventim.hu/hu/jegyek/zsiros-tibor-magyar-kupa-nyolcas-donto-debrecen-fonix-csarnok-484408/event.html Vissza a főoldalra!


  2018. Február 16.

2018 Február

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
1
1 hír
2
1 hír
3
3 hír
4
2 hír
5
4 hír
6
2 hír
7
5 hír
8
2 hír
9
3 hír
10
4 hír
11
1 hír
12
13
2 hír
14
4 hír
15
4 hír
16
7 hír
17
5 hír
18
6 hír
19
20
2 hír
21
4 hír
22
23
1 hír
24
25
26
3 hír
27
28
1 hír
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok