Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Kiváló kiszolgálás
Két irányító is ragyogó teljesítménnyel rukkolt ki a férfi NB I B-ben

  2018. Február 6.
Két irányító is egészen kiemelkedő szervező-előkészítő teljesítménnyel rukkolt ki a férfi NB I B piros csoportjában a hét végén. Korábban mindketten megjárták az élvonalat, a múlt hét végén mindketten idegenben sziporkáztak. Egyikük győzelemre is tudta vezetni a csapatát, a másik játékmesternek ez nem sikerült.

A Nyíregyháza irányítója, Bus Iván (az alsó képen) Győrben villogott. A jelenlegi állomáshelyén nevelkedő, ám pályafutása korábbi szakaszában az ország nyugati sarkában Sopronban és Szombathelyen is megforduló, tavaly nyáron a magyar Universiade-válogatottban szereplő kosaras 13/3 pontot, 5 lepattanót és 4 labdát szerzett, ám ami igazán értékes volt a játékában az a 17 (!) kiosztott gólpassza volt, s ezzel főszerepet vállalt csapata fölényes, 109-75-ös győri diadalából.

A Békés zalaegerszegi nevelésű irányítója, Kertész Dániel (a felső képen) tripla-dupla közeli teljesítményt nyújtott a listvavezető Oroszlány otthonában. A hazai csapat által 90-80-ra megnyert találkozón 16/6 pontot, 8 lepattanót, valamint 11 gólpasszt íratott föl statisztikai lapjára, 2 lepattanó hiányzott neki a tripla-duplához. Csapata pedig hőiesen küzdött az éllovas otthonában, ám az OSE a második negyedet megnyomta, azt 28-15-re nyerte, s ennek köszönhetően behúzta az újabb hazai győzelmet.

Mind a két kitűnő irányító szakmailag kimondottan jónak tartja, hogy a másodoszályban az eddig területi elvű csoportbeosztása helyett ettől  a szezontól erősorrend szerint alakították ki a csoportokat, jóval több a kiegyenlített, kiélezett, szoros meccs, mint az előző rendszerben. Bus Iván abban is megtalálta a szépséget, hogy időnként bizony át kell utazni az országon: mint kifejtette: egy szép és értékes dunántúli diadal után igen jó hangulatban zajlik a hazaút Nyíregyházára...és ez ráadásul szó szerint hazaút, hiszen a magyar élvonalban, de a másodosztályban is egyedülálló, hogy a légióst leszámítva mindenki a szabolcsi megyeszékhelyen nevelkedett, saját nevelőegyesületében játszik, és ez azért sok pluszt jelenthet együttesének.

Kertész Dániel, aki az ország nyugati részéről került a Viharsarokba és már a 3. évadját tölti Békésen, kimondottan jól érzi magát, sokat játszik, a szurkolók elfogadták, ahogy fogalmazott: a legjobb helyen van.

Vissza a főoldalra!


  2018. Február 6.

2018 Február

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
1
1 hír
2
1 hír
3
3 hír
4
2 hír
5
4 hír
6
2 hír
7
5 hír
8
2 hír
9
3 hír
10
4 hír
11
1 hír
12
13
2 hír
14
4 hír
15
4 hír
16
7 hír
17
5 hír
18
6 hír
19
20
2 hír
21
4 hír
22
23
1 hír
24
25
26
3 hír
27
28
1 hír
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok