Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
(Csapat)egységben az erő
Interjú Székely Norberttel, női válogatottunk szövetségi kapitányával

  2018. Február 3.
Hétvégén megkezdi felkészülését női válogatottunk az oroszok és a litvánok elleni miskolci Európa-bajnoki selejtezőkre. Székely Norbert szövetségi kapitánnyal az ellenfelekről, valamint természetesen a magyar válogatottról, azon belül is néhány honi klubcsapat szerepléséről beszélgettünk - A hét végén kezdődő felkészülés kezdtétől csak az oroszokkal foglalkozik a stáb, vagy egy kis kétmeccses sorozatban gondolkodik?

- Együtt a két meccsben gondolkodunk. Természetesen elsősorban az oroszok lesznek fókuszban, de azt nem tehetjük meg, hogy teljesen elfeledkezzünk a litvánokról, ugyanis az oroszok elleni összecsapás után a tervek szerint két edzésünk lesz a litvánok elleni találkozóig, tehát a baltiakkal is kell foglalkoznunk.

- Mi a véleménye a válogatott szempontjából a Sopron és a Szekszárd kitűnő meneteléséről a nemzetközi porondon,, valamint a Cegléd jelentős vissza-, vagy inkább széteséséről?

- Nézzük szépen, sorban. A Sopron Euroliga szereplése előtt kalapot kell emelni, óriási elismerés jár azért a csoportkörben elért remek eredményért, ami nagyon sokat jelent a magyar kosárlabdának. Magam is hosszú ideig részt vettem ebben a sorozatban, amely egy félelmetesen erős versengés. Ebben tíz győzelemmel és négy vereséggel zárni a csoportkört, nehezen érzékelhető, hogy, milyen nagy eredmény. A Sopron most erre fókuszál és teljes sikerrel teszi. Ebben a sorozatban, hangsúlyozom, ebben a válogatottnál számításba vehető játékosok nem sok szerepet kapnak, Dubei Debóra tölt érdemi időt a pályán a mérkőzéseken.

- Azt azért hozzátenném, a Sopron csapatában a bajnokságban játszanak a válogatottnál számításba vett játékosok, nagyon bízom bennük. A szezon előtt, elején sokat beszélgettem Dokics Zseljko kollégámmal, a Szekszárd edzőjével. A csapat nemzetközi szereplése is szóba került, többek között, hogy melyik sorozat szolgálná a legjobban az együttes válogatott játékosainak fejlődését. Akkor úgy véltem, az Európa-kupa lehet ez a versengés. Nagyon szépen menetelt a Szekszárd az Európa-kupában. Kétszer kikaptak a Ragusa és Hatay csapatától, hatalmas idegenbeli bravúrt végrehajtva túljutottak a Wroclaw együttesén. Erős ellenfelek ellen, a nemzetközi színtér iramát, keménységét szokva szerintem az Európa-kupa szereplés remekül szolgálta a Szekszárd válogatott játékosainak a fejlődését, az együttes játélosai egyre inkább megkerülhetetlen tényezőkké válnak a bajnokságban és a válogatottban egyaránt - és termlszetesen nem is szeretnénk megkerülni őket, számítok rá, hogy a fejlődésüket a selejtezőkön is bizonyítják.

- A Ceglédnek tavaly káprázatos szezonja volt. Hogy jelen pillanatban mi történik az együttesnél, mi áll a visszaesés hátterében az alapvetően a klub belügye. Medgyessy Dóra és Katona Szidónia,nagyon fontos tagjai válogatottunknak, ha úgy tetszik, fontos alkotórészei a gépezetünknek. Nagyon bízom benne, hogy a tavalyi nem egy kiugró évad lesz Cegléden, és hogy mielőbb kiegyenesedik a klub, ez a magyar kosárlabda és a válogatott érdeke.

- A két fontos selejteező első meccsén azok ellen az oroszok ellen játszunk, akik az előző két Európa-bajnokságon, különösen fényes (közel)múltjukhoz képest nem voltak túl sikeresek, és a selejtezőben hazai környezetben csak nehezen gyűrték le a litvánokat. Az orosz keret tagjai Európa top-csapatiban játszanak - de, kicsit talán a Sopron válogatottjaihoz hasonlóan - nem meghatározóak klubjaikban. Milyeneknek látja őket, mi lehet az esélyünk ellenük?

- Nem mennék bele az összehasonlítgatásokba, már csak azért sem, mert Vagyejeva például meghatározó játékos abban a Kurszkban, amely tavaly megnyerte az Euroligát és - tekintve, hogy veretlenül nyerte csoportját - várhatóan idén is ott lesz végelszámolásnál. Beljakova és Muszina is kitűnően képzett remek kosaras Az orosz játékosok képességei, képzettségük, tudásuk alapján a világ élvonalába tartoznak, egyéni képességeik tekintetében jobbak, mint a mi játékosaink. Ez egyébként, ha kisebb mértékben is, de a litvánokra is igaz. Viszont csapatként úgy érzem, mi vagyunk a jobbak, erősebbek, egységesebbek. A mérkőzés kimenetele szempontjából döntő lehet, hogy vajon az ő játékosainak jobb egyéni képességei érvényesülnek, vagy pedig a mi szervezettségünk, egységes csapatjátékunk dominál majd. Azon dolgozunk, hogy ez utóbbi érvényesüljön.Vissza a főoldalra!


  2018. Február 3.

2018 Február

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
1
1 hír
2
1 hír
3
3 hír
4
2 hír
5
4 hír
6
2 hír
7
5 hír
8
2 hír
9
3 hír
10
4 hír
11
1 hír
12
13
2 hír
14
4 hír
15
4 hír
16
7 hír
17
5 hír
18
6 hír
19
20
2 hír
21
4 hír
22
23
1 hír
24
25
26
3 hír
27
28
1 hír
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok