Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Női csapataink Európában
Folytatódnak a nemzetközi kupaküzdelmek

  2017. Október 17.
Szerdán este a lengyel CCC Polkowice otthonában lép pályára a Sopron Basket női kosárlabdacsapata az Euroliga második fordulójában

Az előző kiírásban az egész sorozatot kezdte a Pollowicénél a Sopron, s hosszabbítás után tudott nyerni. Mivel azonban mindkét együttes jelentősen kicserélődött, annak a mérkőzésnek semmi köze nincs már a szerda estihez.

Mint ismeretes, a soproniak szép győzelemmel kezdték Euroliga szereplésüket, a török Galatasaray fölényes legyőzésével. Hét végén viszont bajnoki rangadón kikaptak Győrben, ilyen előzmények után látogat Lengyelországba Roberto Iniguez együttese.

A Polkowice a selejtezőből a szlovákiai Pöstyén magabiztos kettős legyőzésével jutott a csoportkörbe, ahol az első fordulóban három negyed után még döntetlenre állva végül 5 ponttal kikapott a francia Villeneuve otthonában.

Egy igazi nemzetközi alakulat vár a soproniakra, Lett, görög, horvát, honosított izraeli, angol, s még 2 amerikai légióssal a soraiban. A két legismertebb játékosuk a görög Szpanu, valamint csapat szintén görög edzőjének feleségeként most Dikeulaku néven szereplő, lánykori nevén, Babkinaként jobban ismert lett irányító. Tapasztalt lengyel válogatott erőcsatáruk, Leciejewska neve is jól cseng a nemzetközi porondon. Igen jó szerkezetű a lengyel együttes, a 191 centis Leciejewska mellett az amerikai center, Plaisance 196, az angol középjátékos, Fagbenle pedig 193 centi magas. Két legjobbjuk azonban az amerikai bedobó Holmes és a honosított izraeli bedobó Clark.

Mindezzel együtt ha nehéznek is tűnik, azért nem tartozik a lehetetlen küldetés kategóriájába a Sopronnak nyerni a Polkowice otthonában, főleg ha Roberto Iniguez tantványai levonják a győri találkozó tapasztalatait, amelyet 15 pontos vezetésről veszítettek el....

Az első fordulóban mind az öt magyar csapat vereséget szenvedett a női Európa-kupában. Reméljük e héten javítanak csapataink, az pedig biztos: nem marad nyeretlen minden együttesünk

Amellett, hogy kifejezzük abbéli reményünket, hogy a második fordulóban sikeresebbek lesznek együtteseink, mint az elsőben, azért vagyunk biztosak benne, hogy megszakad csapataink rossz sorozata, mert az Európa-kupa magyaros csoportjában, az F-jelűben szereplő két együttesünk, a Diósgyőr és a PEAC Miskolcon egymással találkozik Miskolcon 18.30-tól.

Csütörtökön este 18 órától a győriek a bajnok, s az Euroligában sikerrel rajtoló soproniak legyőzése után ismét hazai környezetben lépnek pályára. A csoport egyik francia együttesétől, a Saint Amandtól elszenvedett vereség után a csoport másik francia együttese, a Nantes Rezé ellen javíthat. És hát ki ellen javítson, jó előjelek után Völgyi Péter együttese, ha nem a nyitányon hazai pályán súlyos, 83-59-es vereséget szenvedő Nantes ellen...Reméljük, a két nyeretlen együttes összecsapása után a győri csapat neve mellé kerül egy egyes a győzelem rovatba.

Fél órával a győri meccs után a Cegléd szintén egy olyan rivális ellen javíthat, amely a Győrben vendégeskedő Nantes-hez hasonlóan 24 pontos hazai vereséget követően látogat Magyarországra. A Cegléden pályára lépő spanyol Lointek Guernika Bizkaia egy spanyol házi rangadón maradt alul a Gironával szemben.

Hazai veresége után cseh földön, Nymburkban próbál javítani a Szekszárd. Itt is az első forduló két vesztese találkozik, a Nymburk ugyanis - némi meglepetésre - 70-62-re kikapott a portugál GDESSA Barreiro otthonában.

Csapataink a második körben az elsőben elveszített mérkőzések után most javíthatnak! Reméljük, sikerrel járnak!Vissza a főoldalra!


  2017. Október 17.

2017 Október

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
 
1
1 hír
2
3 hír
3
2 hír
4
6 hír
5
6
4 hír
7
3 hír
8
9
2 hír
10
4 hír
11
7 hír
12
4 hír
13
4 hír
14
3 hír
15
2 hír
16
3 hír
17
1 hír
18
3 hír
19
2 hír
20
1 hír
21
1 hír
22
2 hír
23
4 hír
24
1 hír
25
4 hír
26
1 hír
27
2 hír
28
2 hír
29
1 hír
30
31
2 hír
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok