Név:
E-mail:
HÍREK - Hírek - MKOSZ
Női Európa Kupa: kezdődik a kontinentális körutazás
Korábbi játékosai léphetnek pályára a Cegléd és a Diósgyőr ellen

  2017. Október 10.

A hét közepén öt magyar csapat - Cegléd, Diósgyőr, Győr, PEAC, Szekszárd (képünkön) - részvételével elkezdődik a női Európa-kupa csoportköre. Megnéztük, együtteseink milyen csoportokba kerültek

F-csoport: Aluinvent DVTK-Miskolc, Rutronik Start Keltern (német), PEAC-Pécs, Carolo Basket (francia)

Magyaros csoport, a diósgyőriek a nyitó fordulóban a francia Carolo együttesét fogadják, - ennél az együttesnél kötött ki az eredetileg Sopronba szerződő, ám onnan egészségügyi okok miatt távozó brazil center, Clarissa Dos Santos. Stefan Svitek a ceglédi bajnoki bravúr után jó hangulatban várja a nyitányt. A pécsiek csütörtökön este annak a német Kelternnek az otthonában kezdik a sorozatot, amely két ex-diósgyőri kosarast, a belga Ciappinát és a fehérorosz Liktarovicsot is a soraiban tud, pikáns lesz majd a Diósgyőr és a német együttes két találkozója. Nem lesz könnyű javítaniuk a pécsieknek a múlt hét végén elveszített megyei rangadó után.

G-csoport: Basket Landes (francia), Lointek Guernica Bizkaia (spanyol), Spar Citylift Girona (spanyol), VBW CEKK Cegléd.

Pikáns meccsel kezd francia szerdán este földön a Cegléd, ugyanis éppen az a Basket Landes fogadja Cziczás László együttesét, amely az előző évadban Cegléden parádés szezont produkáló szerb bedobó Maja Skoricsot igazolta le. A francia együttes kulcsjátékosa még a spanyol válogatott spanyol válogatott Casas. A csoport másik két tagja spanyol, s ismerve az ország képzésének színvonalát, igen erős együttes lehet mind az elsőre kicsit amolyan sötét lónak tűnő Bizkaia, mind pedig a Kristina Alminaite személyében egy 205 centis litván centert, valamint Shante Marie Evans személyében egy honosított szlovén válogatottat foglalkoztató Girona.

H-csoport: Atomerőmű KSC Szekszárd, Basketball Nymburk (cseh), Gdessa Barreiro (portugál), Virtus Ereine (olasz)

Igen erősnek tűnő olasz riválist fogadva kezd a Szekszárd, amely bár a selejtezőn nem jutott az Euroligába, Studer Ágnesék szokhatták a nemzetközi szintű játékot. A Virtus Eirene együtteséhez igazolt az előző évadban a PEAC-nál kosarazó amerikai Jessica Kuster, de Astou Ndour személyében spanyol válogatott centere van az olasz együttesnek, továbbá neves hazai válogatott játékosai, mint Consolini és Formica. A csoportban szerelő portugál Barreiro nemzetközi szinten nem túl ismert társaság, kérdés, mire képes. A cseh Nymburk amolyan keleti blokkot hozott össze cseh játékosai mellett egy 202 centis ukrán centerrel, Homencsukkal, valamint egy fehérorosz válogatott irányítóval, Taraszavával.

J-csoport: Nantes Rezé (francia), Saint Amand (francia), CMB Cargo UNI Győr, Namur (belga)

A ceglédiekhez hasonlóan a győriek is francia túrával kezdik Európa-kupa szereplésüket. Ahhoz a nemzetközi szinten nem túl ismert Saint Amandhoz látogatnak Völgyi Péter tanítványai, amelyben a pár éve Sopronban kosarazó szlovák bedobó Katarina Tetemondová játszik, s Egle Sulciute személyében litván válogatott kosarast is bevethet. A Nantes Rezé évek óta a nemzetközi porondon szereplő együttes ezúttal inkább helyi erőkre épít, ellenben a csoport negyedik tagjával, a belga Namurral. Belgium bronzérmet szerzett a nyári női Eb-n, ráadásul spanyol, svéd és olasz kosarast is a soraiban tud. A több éves Euroliga-tapasztalattal rendelkező győrieknek azért illene továbblépni ebből a kvartettből.


Vissza a főoldalra!


  2017. Október 10.

2017 Október

h.k.s.c.p.s.v.
 
 
 
 
 
 
1
1 hír
2
3 hír
3
2 hír
4
6 hír
5
6
4 hír
7
3 hír
8
9
2 hír
10
4 hír
11
7 hír
12
4 hír
13
4 hír
14
3 hír
15
2 hír
16
3 hír
17
1 hír
18
3 hír
19
2 hír
20
1 hír
21
1 hír
22
2 hír
23
4 hír
24
1 hír
25
4 hír
26
1 hír
27
2 hír
28
2 hír
29
1 hír
30
31
2 hír
 
 
 
 
 
Get the Flash Player to see this player.

j plyn
A szövetség hivatalos médiatámogatója
Nemzeti Sport
 KÖZZÉTÉTEL

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról
A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 50.074 Ft támogatásban részesült.
A Szövetség a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi Kosárlabdázás Napja rendezvényünk szervezési feladataihoz használta fel.
Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át az MKOSZ részére ajánlották fel.

 OLDALTÉRKÉP


BAJNOKSÁGOK - FELNŐTT

BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS

  • MŰSOR

  • Műsor
  • CSAPATOK

  • Csapatok
  • JÁTÉKOSOK

  • Játékosok